📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:58
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
52 minuty temu
Co do drugiego filmu. Szerszeń azjatycki radzi sobie tak łatwo z pszczołami europejskimi, gdyż wylatują one z ula i walczą z nim na otwartej przestrzeni. Japońska pszczoła zaś wpuszcza szerszenia do ula i dopiero tam rozpoczyna atak- mianowicie obsączają agresora i zaczynają pocierać się o niego swymi odwłokami. Temperatura która powstaje w skutek tego działania sprawia, że szerszeń gotuje się żywcem. Pszczoły zaś wychodzą bez szwanku- ich ciała wytrzymują temperaturę o jeden(czy dwa- nie pamiętam) wyższą niż ciało szerszenia.
@up
Szczera prawda. Kiedyś widziałem o tym dobry film dokumentalny. Szprytne bestie.
Lecz ogólnie smutne fakty - pszczół jest coraz mniej, a są bardzo potrzebne w każdym ekosystemie
— Terry Pratchett
Piramidy
Szczera prawda. Kiedyś widziałem o tym dobry film dokumentalny. Szprytne bestie.
Lecz ogólnie smutne fakty - pszczół jest coraz mniej, a są bardzo potrzebne w każdym ekosystemie
P.s mam na sprzedaż 3 modliszki xD
P.s mam na sprzedaż 3 modliszki xD
Ale jak widać niektóre "sprytne" osoby nie zakumały - to ostatnie to też szerszeń, chociaż prawda, inny gatunek, swoją drogą jego użądlenie jest jednym z najboleśniejszych doświadczeń, jakie może was spotkać.
Ale jak widać niektóre "sprytne" osoby nie zakumały - to ostatnie to też szerszeń, chociaż prawda, inny gatunek, swoją drogą jego użądlenie jest jednym z najboleśniejszych doświadczeń, jakie może was spotkać.
Dobra walka pająk mógł by popracować nad stójką. Jego umiejętności walki w parterze są nader zadowalające. Jednak nie przykładał się do treningów w stójce. Poniósł tego konsekwencje czekamy na następną galę. W wywiadzie po walce pająk podkreślił że poprawi stójkę. Możemy być świadkami niezwykłego widowiska. Jestem po stronie pająka to nowy zawodnik ale z pasją widziałem już kilka jego dobrych walk, potrzebuje jeszcze tylko trochę doświadczenia. A odnośnie samej walki. Szerszeń jest już wprawionym fighterem ma już za sobą lata swojej świetności nie wiem po co dalej kontynuuje swoją karierę z nowicjuszami. Doświadczenie szerszenia zadecydowało o wyniku tej walki zauważył błędy w postawie pajęczaka założył dźwignię na dwie kończyny i obalił go po czym zastosował duszenie, to już była kwestia czasu zanim odda walkę
Szerszenie to ogólnie są twarde sukinkoty. Miałem raz przyjemność z przedstawicielem lokalnie występującego gatunku - przetrwał pierwsze zetkniecie z glanem i podłogą. Dopiero po 3 wdepnięciach przestał spieprzać. Wolę nie wiedzieć czego trzeba, żeby ujebać okazy z tych filmów...
brakuje filmiku szerszeń Vs gazeta, ciekawe czy wtedy byłby taki mocny
Co do ostatniego filmiku gdzie ten owad obezwładnia pająka - to nie jest szerszeń, tylko en.wikipedia.org/wiki/Tarantula_hawk . Prawdopodobnie złoży w pająku jaja, a potem larwy zrobią z niego użytek. Sparaliżowany i świadomy, na łasce drapieżnika, czekając na powolną śmierć zjedzenia żywcem od środka. Mówcie co chcecie, ale jeżeli chodzi o sadyzm to natura jest w tym daleko przed nami
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów