📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Co do drugiego filmu. Szerszeń azjatycki radzi sobie tak łatwo z pszczołami europejskimi, gdyż wylatują one z ula i walczą z nim na otwartej przestrzeni. Japońska pszczoła zaś wpuszcza szerszenia do ula i dopiero tam rozpoczyna atak- mianowicie obsączają agresora i zaczynają pocierać się o niego swymi odwłokami. Temperatura która powstaje w skutek tego działania sprawia, że szerszeń gotuje się żywcem. Pszczoły zaś wychodzą bez szwanku- ich ciała wytrzymują temperaturę o jeden(czy dwa- nie pamiętam) wyższą niż ciało szerszenia.
@up
Szczera prawda. Kiedyś widziałem o tym dobry film dokumentalny. Szprytne bestie.
Lecz ogólnie smutne fakty - pszczół jest coraz mniej, a są bardzo potrzebne w każdym ekosystemie
Szczera prawda. Kiedyś widziałem o tym dobry film dokumentalny. Szprytne bestie.
Lecz ogólnie smutne fakty - pszczół jest coraz mniej, a są bardzo potrzebne w każdym ekosystemie
Z tą modliszka to przesadzili, wybrali jakąś malutką.
P.s mam na sprzedaż 3 modliszki xD
P.s mam na sprzedaż 3 modliszki xD
@riomus Dzięki za linka, ja bym olał, szczególnie, że entomologia mnie nie pociąga
Ale jak widać niektóre "sprytne" osoby nie zakumały - to ostatnie to też szerszeń, chociaż prawda, inny gatunek, swoją drogą jego użądlenie jest jednym z najboleśniejszych doświadczeń, jakie może was spotkać.
Ale jak widać niektóre "sprytne" osoby nie zakumały - to ostatnie to też szerszeń, chociaż prawda, inny gatunek, swoją drogą jego użądlenie jest jednym z najboleśniejszych doświadczeń, jakie może was spotkać.
Dobra walka pająk mógł by popracować nad stójką. Jego umiejętności walki w parterze są nader zadowalające. Jednak nie przykładał się do treningów w stójce. Poniósł tego konsekwencje czekamy na następną galę. W wywiadzie po walce pająk podkreślił że poprawi stójkę. Możemy być świadkami niezwykłego widowiska. Jestem po stronie pająka to nowy zawodnik ale z pasją widziałem już kilka jego dobrych walk, potrzebuje jeszcze tylko trochę doświadczenia. A odnośnie samej walki. Szerszeń jest już wprawionym fighterem ma już za sobą lata swojej świetności nie wiem po co dalej kontynuuje swoją karierę z nowicjuszami. Doświadczenie szerszenia zadecydowało o wyniku tej walki zauważył błędy w postawie pajęczaka założył dźwignię na dwie kończyny i obalił go po czym zastosował duszenie, to już była kwestia czasu zanim odda walkę
To wszystko to są SAMICE!!!, samce tych gatunków to krótko żyjące słabe zdechlaki.
Szerszenie to ogólnie są twarde sukinkoty. Miałem raz przyjemność z przedstawicielem lokalnie występującego gatunku - przetrwał pierwsze zetkniecie z glanem i podłogą. Dopiero po 3 wdepnięciach przestał spieprzać. Wolę nie wiedzieć czego trzeba, żeby ujebać okazy z tych filmów...
brakuje filmiku szerszeń Vs gazeta, ciekawe czy wtedy byłby taki mocny
Co do ostatniego filmiku gdzie ten owad obezwładnia pająka - to nie jest szerszeń, tylko en.wikipedia.org/wiki/Tarantula_hawk . Prawdopodobnie złoży w pająku jaja, a potem larwy zrobią z niego użytek. Sparaliżowany i świadomy, na łasce drapieżnika, czekając na powolną śmierć zjedzenia żywcem od środka. Mówcie co chcecie, ale jeżeli chodzi o sadyzm to natura jest w tym daleko przed nami
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów