18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Sześć piw...
k................s • 2017-02-24, 12:00
...w 28 sekund

-Ile Pan wypił?
-Jedno piwo
Zgłoś
nowynick 2017-02-24, 12:10 30
ale to musiały być straszne szczyny że się nie zgazowało prawie w ogóle, poza tym 0,33l - nie liczy się
Zgłoś
forest1600 2017-02-24, 18:53 3
0.33l a i tak pewnie sie napierdolil jak jarus w magdalence

asg2few
Zgłoś
korinogaro 2017-02-24, 19:24 14
@nowynick, a co ma jakość piwa do nagazowania?
Zgłoś
klucha121 2017-02-24, 22:22
skończył i poszedł na pawia
Zgłoś
non_plus_ultra 2017-02-25, 0:25
Że też nie wpadłem na ten pomysł jak byłem na studiach

Na drodze się nie leży.
Zgłoś
elektr0n1ka 2017-02-25, 0:28
No kolego, szacunek. Ja w 28 sekund to jedno piwo mogę najwyżej wyzerować.
Zgłoś
erni1400 2017-02-25, 0:39
@nowynick Dobre piwa zazwyczaj są tylko w 0,33l
Zgłoś
PanPrezesWładca 2017-02-25, 1:22 6
@erni1400
Co masz na myśli mówiąc dobre? Bo dla mnie dobre piwo, to takie, które mi smakuje. I bez problemu mogę dostać takie w butelkach półlitrowych
Zgłoś
xxwolverinexx 2017-02-25, 9:55 2
Sweterek ma zrobiony z fotela babci
Zgłoś
darex99 2017-02-25, 10:02 3
nowynick napisał/a:

ale to musiały być straszne szczyny że się nie zgazowało prawie w ogóle, poza tym 0,33l - nie liczy się

Jakość piwa nie ma nic wspólnego z nagazowaniem, są gatunki piw, gdzie gaz jest ledwo wyczuwalny, a są też takie że stopień nagazowania jest jak w szampanie.

erni1400 napisał/a:

@nowynick Dobre piwa zazwyczaj są tylko w 0,33l

Większej bzdury nie słyszałem od dawna, pewnie masz na myśli Corony i inne tego typu piwa - nie, to nie jest dobre piwo. Obecnie polskie browarnictwo odżywa maksymalnie i jest ogromny wybór znakomitych piw, minus taki, że kosztują 7-10 zł/butelka i kolejny minus, że w mniejszych miejscowościach są niedostępne.
Zgłoś
t................e 2017-02-25, 10:43
jakby to było dobre piwo to by się tak nie spieszył
Zgłoś
dr.benzoesan 2017-02-25, 10:49
na koniec prawie nie dał po sobie poznać że zaraz umrze
Zgłoś
waloos 2017-02-25, 11:04 3
@nowynick to właśnie szczyny nagazowuje się jak najmocniej, żeby dać piwu trochę smaku i przykryć ewentualne wady. Jak odgazujesz Tyskie czy innego Lecha, to smakuje to jak woda z alkoholem. Dobre piwo możesz odgazować i dalej będzie smakować jak piwo.

z tym że tak jak darex99 napisał, są style w których wysokie nagazowanie jest pożądane, np piwa pszeniczne się do tego zaliczają. Jednak jeśli patrzymy na rynek koncernowy w których każde piwo to Euro Lager, tam gaz jest użyty tylko po to, żeby to piwo przypominało wodę gazowaną która smakuje każdemu.

Chcesz dobrego piwa to uwarz samemu, ewentualnie kup rzemieślnicze.
Szkoda, że koncerny zabiły lokalne browary - ja tego nie pamiętam, ale wielu znajomych już tak i opowiadali, że piwo w PRLu z takich małych browarów, a nawet Tyskie czy Żywiec było naprawdę smaczne i treściwe. Wszystko zjebało się po sukcesie EB - pamiętam jak mój ojciec je kupował, wtedy wszędzie były parasole z EB to był pierwszy wyprany ze smaku Euro Lager. Szkoda, że każde piwo w Polsce smakuje tak samo.
Zgłoś
pacman_shazzam 2017-02-25, 11:58 1
W 2:08 z niewiadomych przyczyn filmik chyba się cofa. Chyba, że to nie filmik się cofa :3
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów