📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
ale to musiały być straszne szczyny że się nie zgazowało prawie w ogóle, poza tym 0,33l - nie liczy się
0.33l a i tak pewnie sie napierdolil jak jarus w magdalence
Co masz na myśli mówiąc dobre? Bo dla mnie dobre piwo, to takie, które mi smakuje. I bez problemu mogę dostać takie w butelkach półlitrowych
Co masz na myśli mówiąc dobre? Bo dla mnie dobre piwo, to takie, które mi smakuje. I bez problemu mogę dostać takie w butelkach półlitrowych
Sweterek ma zrobiony z fotela babci
nowynick napisał/a:
ale to musiały być straszne szczyny że się nie zgazowało prawie w ogóle, poza tym 0,33l - nie liczy się
Jakość piwa nie ma nic wspólnego z nagazowaniem, są gatunki piw, gdzie gaz jest ledwo wyczuwalny, a są też takie że stopień nagazowania jest jak w szampanie.
erni1400 napisał/a:
@nowynick Dobre piwa zazwyczaj są tylko w 0,33l
Większej bzdury nie słyszałem od dawna, pewnie masz na myśli Corony i inne tego typu piwa - nie, to nie jest dobre piwo. Obecnie polskie browarnictwo odżywa maksymalnie i jest ogromny wybór znakomitych piw, minus taki, że kosztują 7-10 zł/butelka i kolejny minus, że w mniejszych miejscowościach są niedostępne.
jakby to było dobre piwo to by się tak nie spieszył
na koniec prawie nie dał po sobie poznać że zaraz umrze
@nowynick to właśnie szczyny nagazowuje się jak najmocniej, żeby dać piwu trochę smaku i przykryć ewentualne wady. Jak odgazujesz Tyskie czy innego Lecha, to smakuje to jak woda z alkoholem. Dobre piwo możesz odgazować i dalej będzie smakować jak piwo.
z tym że tak jak darex99 napisał, są style w których wysokie nagazowanie jest pożądane, np piwa pszeniczne się do tego zaliczają. Jednak jeśli patrzymy na rynek koncernowy w których każde piwo to Euro Lager, tam gaz jest użyty tylko po to, żeby to piwo przypominało wodę gazowaną która smakuje każdemu.
Chcesz dobrego piwa to uwarz samemu, ewentualnie kup rzemieślnicze.
Szkoda, że koncerny zabiły lokalne browary - ja tego nie pamiętam, ale wielu znajomych już tak i opowiadali, że piwo w PRLu z takich małych browarów, a nawet Tyskie czy Żywiec było naprawdę smaczne i treściwe. Wszystko zjebało się po sukcesie EB - pamiętam jak mój ojciec je kupował, wtedy wszędzie były parasole z EB to był pierwszy wyprany ze smaku Euro Lager. Szkoda, że każde piwo w Polsce smakuje tak samo.
z tym że tak jak darex99 napisał, są style w których wysokie nagazowanie jest pożądane, np piwa pszeniczne się do tego zaliczają. Jednak jeśli patrzymy na rynek koncernowy w których każde piwo to Euro Lager, tam gaz jest użyty tylko po to, żeby to piwo przypominało wodę gazowaną która smakuje każdemu.
Chcesz dobrego piwa to uwarz samemu, ewentualnie kup rzemieślnicze.
Szkoda, że koncerny zabiły lokalne browary - ja tego nie pamiętam, ale wielu znajomych już tak i opowiadali, że piwo w PRLu z takich małych browarów, a nawet Tyskie czy Żywiec było naprawdę smaczne i treściwe. Wszystko zjebało się po sukcesie EB - pamiętam jak mój ojciec je kupował, wtedy wszędzie były parasole z EB to był pierwszy wyprany ze smaku Euro Lager. Szkoda, że każde piwo w Polsce smakuje tak samo.
W 2:08 z niewiadomych przyczyn filmik chyba się cofa. Chyba, że to nie filmik się cofa :3
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów