📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
59 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:47
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
No tak - Jak 61-latek umiera na trawniku pod szpitalem w S. to sprawa pod dywan.
Tu lekarz, który zareagował słusznie ( nie ma ubezpieczenia - prywatnie, nie?) dostanie jakieś sankcje.
Najłatwiej powiedzieć, że to dlatego, że jestem inny, a lekarz to faszysta, kibol i truciciel studni.
Piwko dla lekarza!
Tu lekarz, który zareagował słusznie ( nie ma ubezpieczenia - prywatnie, nie?) dostanie jakieś sankcje.
Najłatwiej powiedzieć, że to dlatego, że jestem inny, a lekarz to faszysta, kibol i truciciel studni.
Piwko dla lekarza!
Kod:
Zgodnie z obowiązującym prawem, jedynymi warunkami formalnymi dostępu dziecka do świadczeń refundowanych w przypadku braku ubezpieczenia są: posiadanie obywatelstwa polskiego, miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz wiek do 18. roku życia.<br>
<br>
Prawo dziecka do ochrony życia i zdrowia jest zapewnione przez akty prawa międzynarodowego oraz Konstytucję RP i ustawodawstwo polskie. Ratyfikowana przez Polskę Konwencja o Prawach Dziecka nakłada na państwa — strony Konwencji obowiązek dążenia do zapewnienia każdemu dziecku dostępu do opieki zdrowotnej (art. 24 ust. 1 Konwencji). <br>
<br>
Ponadto, zgodnie z treścią ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, prawo do tych świadczeń jest zagwarantowane każdemu dziecku mającemu status tzw. świadczeniobiorcy, tj.: <br>
<br>
∫ dziecku ubezpieczonemu, tj. objętemu powszechnym — obowiązkowym i dobrowolnym ubezpieczeniem zdrowotnym (np. członkom rodziny zgłoszonym do ubezpieczenia zdrowotnego, dzieciom zgłoszonym do ubezpieczenia przez szkołę lub placówkę opiekuńczą); <br>
<br>
∫ innemu dziecku niż ubezpieczone, posiadającemu obywatelstwo polskie i posiadającemu miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, które spełnia kryterium dochodowe, o którym mowa w art. 8 ustawy z 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej; <br>
<br>
∫ każdemu innemu dziecku, oprócz wymienionych powyżej, posiadającemu obywatelstwo polskie i miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, które nie ukończyło 18. roku życia. <br>
<br>
Prawo uzyskania świadczeń refundowanych przez dzieci nie zostało w ustawie uwarunkowane faktem zgłoszenia go do ubezpieczenia przez osobę do tego zobowiązaną. <br>
W praktyce oznacza to, że każde dziecko mieszkające w Polsce i mające polskie obywatelstwo ma status świadczeniobiorcy, a zatem prawo korzystania ze świadczeń nie tylko w przypadkach zagrożenia życia i zdrowia, lecz również np. wpisu na listę podopiecznych lekarza, pielęgniarki czy położnej poz.
Ilu ludzi zostaje odesłanych ze szpitala z powodu braku ubezpieczenia? Setki, nikt się nimi nie przejmuje. Ale jak kurwa cygan nie dostanie czegoś co mu się i tak nie należy, to afera na pierwsze strony gazet... Dymają nas, a obcych w dupę całują, ot Polska XXI wieku.
Pzzyklad z Niemiec: facet pada na ryj w pracy ,jest karetka, za chwile szpital..itd ale ma ubezpieczenie. 2 miesiace w szpitalu i rachunek na 120000 euro. Bez ubezpieczenia to jest pozamiatany.
Rzecznik praw obywatelskich się zajmie sprawą? Chyba źle napisali nadzorca zoo
Nie dość, że kurwy kradną, to jeszcze chcieliby mieć lepiej niż obywatele...
Małgorzata Cipko mi się przeczytało.
A co do romów. To na rodaka niema kasy a brudasa będą leczyć.
Pierdolony lewacki świat.
Sutowendlin napisał/a:
Małgorzata Cipko mi się przeczytało.
no własnie brudasa nie będa leczyc, byś wiedział jakbys przeczytał
co mnie interesuje że nie miał ubezpieczenia kurwa? Niech stara ubezpieczy dziecko albo wypierdala (tymbardziej że brudas)
Według nowych definicji lekarz to faszysta!
Pielęgniarki też!
Ja zresztą też.
I 85% użytkowników tego portalu.
Jestem dumny, że w opinii postępowych mediów jestem faszystą.
Pielęgniarki też!
Ja zresztą też.
I 85% użytkowników tego portalu.
Jestem dumny, że w opinii postępowych mediów jestem faszystą.
załatwię to w gratisie - która nóżka... a co mi tam ! profilaktycznie cykniemy obie !
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów