18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 23 minuty temu
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
Szturm na Berlin
dareqq • 2013-06-08, 0:09
jak w temacie... w wykonaniu kacapów... no ale zawsze to nimcy dostają baty więc chyba pozytywnie
Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bociek 2013-06-08, 15:41 1
Mój dziadek dla odmiany był Porucznikiem na ORP Błyskawica którą pewnie wielu sadoli miało okazje zwiedzić z tym że ja mam wstęp za friko też mógłbym się rozpisywać na wojenne tematy, ale ktoś to w ogóle czyta?
Najważniejsze to to że powinniśmy być dumni z naszych dziadków, nieważne po której stronie walczyli, a często walczyli bo musieli. Łatwo się teraz krytykuje jak ludzie wystrzał z broni w 90% usłyszeli tylko w TV. Wojna to koszmar
Zgłoś
l0u 2013-06-08, 15:46
DUST DEVIL napisał/a:

Tylko Związek! Piękny film, popłakałem się z radości. Mój dziadek walczył pod Tiergarten (a nie jak u większości z was, kolaborowało i wędlinami handlowało ), więc to bardzo "bliskie' miejsce w mojej rodzinie.

I żeby nie być gołosłownym, że sobie wymyślam to wrzucę dwa z wieelu medali, jakie mój dziadek zdobył w czasie Wielkiej Ojczyźnianej:

Obrazek

Obrazek

Masz się czym chwalić pajacu własnie twoi radzieccy towarzysze więzili przez lata mojego dziadka w workucie
Zgłoś
o................n 2013-06-08, 16:02
l0u napisał/a:

Masz się czym chwalić pajacu własnie twoi radzieccy towarzysze więzili przez lata mojego dziadka w workucie

Czyli to, że mojego dziadka wzięli w wieku 18 lat do Armii Czerwonej z racji poboru powszechnego oznacza, że mam kumpli wśród zbrodniarzy? Twa żelazna logika mnie powala
Zgłoś
!Timon 2013-06-08, 16:22
Ludzie za bardzo utożsamiają UB z LWP. Mój dziadek po wyzwoleniu z obozu pełnił krótko obowiązki komendanta wojennego Gliwic [czyli jeszcze niepolskim mieście] - ścigał ruskich za przestępstwa więc go odwołali. No też był parę miesięcy w LWP ale Polaków nie ścigał. Jako oficer nie mógł odmówić nowego przydziału [powołany jeszcze we wrześniu 39' stąd 5 lat w obozie].

UB to nie to samo co armia Berlinga.
Zgłoś
korba-dawid 2013-06-08, 17:07 3
Ja jestem za to dumny z mojego pradziadka. Dziadek urodził się tego roku gdy zakończyła się wojna. Pradziadek był przywódcą Partyzantów na Pomorzu. Organizacja nazywała się Gryf Pomorski. Można o nim znaleźć w internecie choć więcej w książkach o naszym regionie. Naprawdę duma mnie rozpiera na samą myśl. Niestety nie było mi dane go poznać. ;/ Wojnę przeżył lecz dużo lat po wojnie niemcy i ruskie mieli porozkładane miny na naszych terenach. Nie wszystkie zostały wykryte i rozbrojone , mój Pradziadek nie miał szczęścia i taka mina go zabiła. Z Prababci za to też jestem bardzo dumny. Miałem zaszczyt ją poznać i przeżyć z nią wiele lat. Zmarła rok temu. Z racji tego, że Prababcia była Żoną przywódcy Partyzantki nie miała łatwego życia. Oczywiście okupanci o tym wiedzieli i próbowali wydobyć z niej informacje o Partyzantce. Nie dała się. Było torturowana , gwałcona przez te zwierzęta nigdy nie chciała o tym opowiadać. Raz pamiętam jak opowiadała gdy ją torturowali musiała parę dni stać w zimnym jeziorze , związana. Była także w obozie koncentracyjnym. Naprawdę nie miała łatwego życia, częściej wspominała te milsze chwile podczas wojny , gdy wymykała się okupantom tylko po to,aby spotkać się z dziadkiem i dostarczyć tabakę Partyzantom. Przez tą wojnę miała tak zniszczone psychikę, gdy oglądała TV i był tam putin ona automatycznie wpadała w panikę,że ona widzi u niego tam pistolet. On chcę kogoś zastrzelić. Straszne mówię wam. A Ty DUST? Po twoich postach miałem Cię za mądrego gościa. Naprawdę uważasz zacytuję Cię " TYLKO ZWIĄZEK!" ? POJEBAŁO CIĘ? Rozumiem może twój dziadek był prawym gościem a to co robił robił z przymusu,ale jeśli był takim zwierzęciem jak reszta okupantów to serdeczny CHUJ MU W DUPĘ!!!
Zgłoś
mjolnir 2013-06-08, 17:16
Moja babcia umarła w styczniu tego roku w wieku 90 lat, przed śmiercią krzyczała "chować się do piwnicy bo ruskie idą i gwałcą" była bardzo przerażona, te słowa zapamiętam do końca swojego życia.
Zgłoś
Samudaripen 2013-06-08, 18:06
DUST DEVIL,
synku nie wiem jakie masz personalia ale rączki i hasełka masz jak 10 latek. No i g
Zgłoś
BoriaS 2013-06-08, 18:41
Czyżby w 0:34 firendly fire
Zgłoś
BoryzSadek 2013-06-08, 19:28
@up
W tym przypadku to akurat przypadek Ale tak, podczas bitwy o berlin miały miejsce bratobójcze walki i wcale nie były przypadkowe. Z rozkazu stalina to żukow miał zająć berlin, ale generał koniew chciał sławę dla siebie i poprostu rozkazał swoim oddziałom strzelać w oddziały żukowa. Wiem że was chuj to obchodzi ale musze sie wykazać swoją wiedzą.
Zgłoś
o................n 2013-06-08, 20:11 1
Samudaripen_Porajmos napisał/a:

DUST DEVIL,
synku nie wiem jakie masz personalia ale rączki i hasełka masz jak 10 latek. No i g

Buhahaha! Ty chyba nigdy nie widziałeś jakie rączki ma 10 latek Co jak co, ale od napierdalania w tenis ziemny od 15 lat mam łapy jak jebane yeti, no ale widzę, że jesteś "expertem", skoro po 2 zdjęciach zrobionych telefonem komórkowym jesteś bardziej niż pewny, że mam ręce jak 10 latek No ale idąc twoim tokiem myślenia to wyślij mi na PW jak wyglądają porządne "męskie dłonie"

Kurwa, co za konwersacja, japierdole.

No i nadal czekam na konkretne argumenty dlaczego niby to źle i nie mam być dumny, że mój dziadek przebył 1000km szlak bojowy kończąc w Berlinie. Chociaż w sumie nie oczekuję, że dostanę jakąś normalną odpowiedź, skoro nawet nie jesteś w stanie wyargumentować swojego stwierdzenia o moich "łapkach".

No i na koniec powiem, że ciota z ciebie, skoro boisz się nawet prawdziwą datę urodzenia podać, gimbusie
Zgłoś
rahuza 2013-06-08, 20:41 3
Hmm jakby tu zacząć ... Primo , z informacji podanych mi przez dziadka żyjącego na terytorium które zdarzyło się być szlakiem pierw dla Wermachtu , potem zaś dla AC, opowiadał że wojna wojną ale do SS'manów i Wermachtowców to miał o wiele większy szacunek niż do radzieckich świń, jest tak z racji tego że jak przez Polskę szli Niemcy to brali żywność owszem ale zostawiali na tyle żeby taki chłop na wsi mógł sobie z rodziną przeżyć , jednak potem szli ruscy, tak fajnie już nie było ponieważ jak ta hołota wchodziła do wsi to brała wszystko jak leci, gwałciła wszystko (raz podobno jednemu tak się chciało ruchać a że wszystkie pozajmowane lub zabite to wziął się za Bogu ducha winnemu psa) . Secundo , twój dziadek nie walczył o twoją wolność tylko o to żeby mu pod dupę było ciepło po tym jak już na ruskie w dupę wyruchają, o wolność następnego pokolenia walczył mój pradziadek jak łoił dupy kacapom pod Warszawą w 22' i mój dziadek strajkujący w PRL w strajkach w Gdyni i w Gdańsku, to jest walka o WOLNOŚĆ a nie walka w której wyzbywasz się szacunku do ojczyzny i ludzi o nią walczących . Przyjdzie dzień że każdego o poglądach komuchopodobnych będą wieszać razem z tymi pedałami przy Wiejskiej.
Zgłoś
tepad.no 2013-06-08, 21:08
Moj pradziadek nie walczyl ani z Sowietami, ani z Niemcami. Nie podpisal Volkslisty chociaz mu posuwali i nie dal sie zaciagnac do czerwonych. To byl prawdziwy Polak.
Zgłoś
!Timon 2013-06-08, 21:51
Jak się czyta te wasze wypociny odnośnie armii Berlinga to naprawdę krew zalewa. Miłością ich nie darzę ale dzięki temu, że w ogóle coś takiego istniało ruskie mieli chociaż minimalny hamulec. Gdyby nas "wyzwalali" bez Polaków to zachowywaliby się jak w Berlinie w 45'. Pomimo, że to bydło było to w Polsce jeszcze ich czasem [chociaż rzadko] sięgnęła sprawiedliwość jak zbytnio odpierdolili.
Ciekawe jakie mieliby podejście gdybyśmy nie byli ich "sojusznikami".
Zgłoś
wik19740 2013-06-08, 22:30 1
DUST DEVIL napisał/a:

Tylko Związek! Piękny film, popłakałem się z radości. Mój dziadek walczył pod Tiergarten (a nie jak u większości z was, kolaborowało i wędlinami handlowało ), więc to bardzo "bliskie' miejsce w mojej rodzinie.

I żeby nie być gołosłownym, że sobie wymyślam to wrzucę dwa z wieelu medali, jakie mój dziadek zdobył w czasie Wielkiej Ojczyźnianej:

Obrazek

Obrazek

A pytałeś dziadka ilu musiał zabić Polskich partyzantów żeby dostać te ruskie ordery ?
Poza tym jak walczył w "Wielkiej Ojczyźnianej" to chyba nie tu jest jego ojczyzna ?
Zgłoś
!Timon 2013-06-08, 22:50
@wik19740

Człowieku jakie zabijanie partyzantów? Tym się przede wszystkim NKWD zajmowało albo UB po wojnie. Ech tłumaczyć ludziom. Przecież facet napisał, że jego dziadek był na szpicy uderzenia - pomyśl logicznie jak on miał partyzantów ganiać?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem