kończy się tak
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Nie chodzi o to że jakby jadący główną jechał wolniej to nie byłoby wypadku, ale o to że straty byłyby dużo mniejsze.
Facet wyjeżdżający z podporządkowanej ewidentnie wymusił, ale nie można w mieście robić
sobie autostrady na szansik że inni będą przestrzegać przepisów i nikt nie wymusi.
Przecież do takiej sytuacji mogłoby dojść nawet gdyby na podporządkowanej stał super kierowca
i nie miałby zamiaru się wpieprzać pod jadącego 100km/h rajdowca ale by mu np linka sprzęgła pękła.
Elegancko by się wpierdolił prostopadle przynajmniej na jeden pas ruchu.
I właśnie przez możliwość wystąpienia takich nieprzewidywalnych sytuacji trzeba zachować rozsądek i ostrożność.
Jechać wolniej nie dlatego że jest ograniczenie do 50, tylko dlatego że są skrzyżowania prostopadłe np.
Pozdrawiam.
Facet wyjeżdżający z podporządkowanej ewidentnie wymusił, ale nie można w mieście robić
sobie autostrady na szansik że inni będą przestrzegać przepisów i nikt nie wymusi.
Przecież do takiej sytuacji mogłoby dojść nawet gdyby na podporządkowanej stał super kierowca
i nie miałby zamiaru się wpieprzać pod jadącego 100km/h rajdowca ale by mu np linka sprzęgła pękła.
Elegancko by się wpierdolił prostopadle przynajmniej na jeden pas ruchu.
I właśnie przez możliwość wystąpienia takich nieprzewidywalnych sytuacji trzeba zachować rozsądek i ostrożność.
Jechać wolniej nie dlatego że jest ograniczenie do 50, tylko dlatego że są skrzyżowania prostopadłe np.
Pozdrawiam.
Obustronna wina i chuj
Eksperci od ruchu drogowego
Idioci.Idioci wszędzie.
Dupa, a nie wina obustronna.
Na filmie widać, że wyjeżdżający widział, a przynajmniej powinien widzieć zapierdalacza - mimo tego wyjechał, wymusił pierwszeństwo i spowodował kolizję/wypadek. Jak nie umiał oszacować prędkości, to za szydełkowanie, a nie za kierownicę.
Zapierdalacz mógłby dostać mandat co najwyżej za przekroczenie prędkości.
Na filmie widać, że wyjeżdżający widział, a przynajmniej powinien widzieć zapierdalacza - mimo tego wyjechał, wymusił pierwszeństwo i spowodował kolizję/wypadek. Jak nie umiał oszacować prędkości, to za szydełkowanie, a nie za kierownicę.
Zapierdalacz mógłby dostać mandat co najwyżej za przekroczenie prędkości.
WoW ten co zapierdala dobry a co wymusił to niedobry
Jeden i drugi ponosi winne. Szybki też nie jechał 10km więcej niż na zakazie bo widać, żę zapierdala ze 130 jak nie lepiej.
Według was jakby zapierdalal 320 na godzine to też nie byłąby jego wina jakby ktos wymusił?
Nigga Please
Jeden i drugi ponosi winne. Szybki też nie jechał 10km więcej niż na zakazie bo widać, żę zapierdala ze 130 jak nie lepiej.
Według was jakby zapierdalal 320 na godzine to też nie byłąby jego wina jakby ktos wymusił?
Nigga Please
Cytat:
WoW ten co zapierdala dobry a co wymusił to niedobry
W sumie ci zazdroszczę - coś sobie wymyślisz, powiesz to głośno i się z tego cieszysz. Fajne to.
Cytat:
"Nie znam się, ale mam Głębokie Przekonanie, więc się wypowiem".
Tak dla uściślenia - my oczywiście patrzymy na to zdarzenie przez pryzmat prawa obowiązującego u nas. Bo nawet jeśli tam, gdzie się to wydarzyło, obowiązuje bezwzględny nakaz ustąpienia pierwszeństwa samochodowi o ciemniejszym kolorze nadwozia i w dodatku spowodowanie dowolnego wykroczenia przez innego uczestnika ruchu automatycznie zwalnia z odpowiedzialności wszystkich dookoła - to tego po prostu nie wiemy.
Nie no racja. Koleś co zapierdala więcej niż może nie jest winny! Dlaczego miałby być? Przecież zakazy i ograniczenia są dla ciot. Winny jest tylko ten co wymusił. A nie sorry on też nie jest winny bo przecież zakazy są dla ciot, a on po prostu brał swoje należne miejsce na drodze. Dwa kurwa panicze sie spotkały.
Dochodzimy do wniosku, że oboje są bez winy!
Nigga please jakby koles zapierdalal pod 300kmh to też bys powiedział, że jest niewinny bo ktoś na nim wymusił?
A z tym, że sie nie znam to troche dojebaleś bo akurat jakieś pojecie mam jako zawodowy kierowca od kilku lat co swiat zwiedził od Portugalii do Moskwy.
Nigga please jakby koles zapierdalal pod 300kmh to też bys powiedział, że jest niewinny bo ktoś na nim wymusił?
A z tym, że sie nie znam to troche dojebaleś bo akurat jakieś pojecie mam jako zawodowy kierowca od kilku lat co swiat zwiedził od Portugalii do Moskwy.
A na zakupy jeżdże tak...
Miałem olać, bo mój poprzedni post był na tyle prosty i jasny, że zasadniczo szkoda czasu na dyskusję z kimś, kto nie zrozumiał, ale... tak sobie pomyślałem, że jeśli jakimś cudem gość jest naprawdę kierowcą zawodowym...
To w imię bezpieczeństwa przypadkowych osób:
Drogi kierowco ciągnika siodłowego: ten, kto "zapierdala więcej niż może" jest winny. Jest winny przekroczenia prędkości. Przekroczył dozwoloną prędkość, to znaczy, że jest winny przekroczenia prędkości. Przekroczenia prędkości, rozumiesz?
Bingo! Wymuszenie spowodował tylko ten co wymusił! Brawo. Ten co jechał za szybko nie jest winny wymuszenia, wymuszenie spowodował ten, co wymusił. Jasne, panie kierowco zawodowy?
Więc teraz uwaga, bo tłumaczę. Na przykładach, może i tutejsi zawodowi pojmą:
1. Jak widzisz, że ktoś źle zaparkował i dupa mu wystaje na pas ruchu, to nie możesz mu swoją ciężarówką tej dupy oderwać. Prawda? Gdybyś ty mu wjechał w dupę, to ty byłbyś winny kolizji, a on złego parkowania. Rozumiesz? On nie byłby winny kolizji, choć źle zaparkował. Jasne?
2. Jak widzisz, że ktoś jedzie po swoim pasie ruchu, to nie możesz mu swoją ciężarówką wyjechać przed nos, nawet jeśli wydaje ci się, że jedzie za szybko. Rozumiesz? Jeżeli widzisz, że ktoś zapierdala i mimo tego wyjedziesz mu przed maskę, to on będzie winny zapierdalania, ale ty będziesz winny wymuszenia i kolizji. Bo to twój manewr spowodował kolizję - twój manewr, którego mogłeś uniknąć, skoro widziałeś zapierdalacza. Jasne?
W tym filmie tak właśnie było - zapierdalacza z dość daleka widzi nawet kamera, która filmuje całe zdarzenie.
Nienienie, panie kolego, ja nie mam nic wspólnego z twoimi wnioskami.
Jako zawodowy kierowca powinieneś mieć pojęcie, niestety, najwyraźniej go nie masz. Po raz kolejny niestety - nie ty jeden z tych zawodowych. Ja którejś zimy przez takiego właśnie stirwysyna wyleciałem z trasy, bo jemu się coś wydawało (nie, nie jechałem szybko, po prostu było kurewsko ślisko, a palant z ciężarówki z długą naczepą wyjechał mi praktycznie przed nos)
To w imię bezpieczeństwa przypadkowych osób:
Cytat:
Nie no racja. Koleś co zapierdala więcej niż może nie jest winny! Dlaczego miałby być?
Drogi kierowco ciągnika siodłowego: ten, kto "zapierdala więcej niż może" jest winny. Jest winny przekroczenia prędkości. Przekroczył dozwoloną prędkość, to znaczy, że jest winny przekroczenia prędkości. Przekroczenia prędkości, rozumiesz?
Cytat:
Winny jest tylko ten co wymusił.
Bingo! Wymuszenie spowodował tylko ten co wymusił! Brawo. Ten co jechał za szybko nie jest winny wymuszenia, wymuszenie spowodował ten, co wymusił. Jasne, panie kierowco zawodowy?
Więc teraz uwaga, bo tłumaczę. Na przykładach, może i tutejsi zawodowi pojmą:
1. Jak widzisz, że ktoś źle zaparkował i dupa mu wystaje na pas ruchu, to nie możesz mu swoją ciężarówką tej dupy oderwać. Prawda? Gdybyś ty mu wjechał w dupę, to ty byłbyś winny kolizji, a on złego parkowania. Rozumiesz? On nie byłby winny kolizji, choć źle zaparkował. Jasne?
2. Jak widzisz, że ktoś jedzie po swoim pasie ruchu, to nie możesz mu swoją ciężarówką wyjechać przed nos, nawet jeśli wydaje ci się, że jedzie za szybko. Rozumiesz? Jeżeli widzisz, że ktoś zapierdala i mimo tego wyjedziesz mu przed maskę, to on będzie winny zapierdalania, ale ty będziesz winny wymuszenia i kolizji. Bo to twój manewr spowodował kolizję - twój manewr, którego mogłeś uniknąć, skoro widziałeś zapierdalacza. Jasne?
W tym filmie tak właśnie było - zapierdalacza z dość daleka widzi nawet kamera, która filmuje całe zdarzenie.
Cytat:
Nienienie, panie kolego, ja nie mam nic wspólnego z twoimi wnioskami.
Cytat:
A z tym, że sie nie znam to troche dojebaleś bo akurat jakieś pojecie mam jako zawodowy kierowca
Jako zawodowy kierowca powinieneś mieć pojęcie, niestety, najwyraźniej go nie masz. Po raz kolejny niestety - nie ty jeden z tych zawodowych. Ja którejś zimy przez takiego właśnie stirwysyna wyleciałem z trasy, bo jemu się coś wydawało (nie, nie jechałem szybko, po prostu było kurewsko ślisko, a palant z ciężarówki z długą naczepą wyjechał mi praktycznie przed nos)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów