... czyli jak Polacy pokonali Hitlera i Stalina. Bardzo ciekawe
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
7 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:59
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
6 czerwca 1944 roku, D-Day, amerykanie niespodziewanie lądują na plazy w Dębkach:D
Co za bzdura, zupełnie niemożliwe.
.."francuzi dzielnie..." orzeszkurwa:D co za pierdolona utopia...może wreszcie dotrze do kogoś, że alianci na nas srali, a SS to i tak najlepsze wojsko jakie wtedy istniało...o ile nie po dziś dzień...
Ja myślę, że to zostało nagrane celowo, ironicznie, żeby pokazać jak było na prawdę - w sensie, że było o 180 stopni inaczej, czyli wszyscy nas dymali w zad, nikt nam nie pomagał i mieli nas gdzieś.
Ale ogolnie śmieszne
Ale ogolnie śmieszne
fajnie to zrobili ale lekko przesadzili np. z ta unia europejską wymyśloną przez polskie paktem Polska-Japonia
Majster Popsuj napisał/a:
.."francuzi dzielnie..." orzeszkurwa:D co za pierdolona utopia...może wreszcie dotrze do kogoś, że alianci na nas srali, a SS to i tak najlepsze wojsko jakie wtedy istniało...o ile nie po dziś dzień...
chuja...
po pierwsze SS to nie bylo wojsko tylko formacja oddanych Adolfowi jebanych fanatykow... wcale nie byli najlepsi bo to ze byli niezle wyszkoleni/ mieli lepszy sprzet od standardowego werhmachtu jeszcze nic nie znaczy. gdyby byli najlepsi do nie dali by zdobyc plaz w normandii a plaze omaha na przyklad bronil jeden z najlepiej wyszkolonych oddzialow SS. pod zadnym wzgledem nie byli lepsi od jakiejkolwiek amrii/formacji po dzis dzien bo nawet biorac pod uwage fanatyzm i oddanie to wyprzedzaja ich taliby
sklej napisał/a:
c gdyby byli najlepsi do nie dali by zdobyc plaz w normandii a plaze omaha na przyklad bronil jeden z najlepiej wyszkolonych oddzialow SS.
SS liczyło 1200 żołnierzy z czego w bunkrach tyko było 30
a amerykańców było od hu...a i ciut ciut bo aż 43 000 i zdobycie plaży zajęło im 10 godzin.
Jak dla mnie bez sensu marnować środki na takie filmy. Czego to niby ma dowieść? Jakies dzieci neo albo inne przykurwy to obejrza i potem beda opowiadac o D-Day - lądowaniu na plaży w Dąbkach i Francuzach dzielnie wspierających polskie wojska.
...tak mogło być, gdybyśmy znali kody.
Czy Wy wszyscy jesteście pierdolnięci ??!
W tytule jak byk stoi napisane, TAK MOGŁO BYĆ !
i ktoś kto zna choć trochę historię polski z tamtego okresu i wie, że gdyby polski rząd zrobiłby pewne ruchy a nie spierdolił na zachód, zostawiając naród bez opieki samemu sobie, to tak właśnie mogłoby być.
Wielki szacun dla autorów filmu, szkoda, że taki krótki.
W tytule jak byk stoi napisane, TAK MOGŁO BYĆ !
i ktoś kto zna choć trochę historię polski z tamtego okresu i wie, że gdyby polski rząd zrobiłby pewne ruchy a nie spierdolił na zachód, zostawiając naród bez opieki samemu sobie, to tak właśnie mogłoby być.
Wielki szacun dla autorów filmu, szkoda, że taki krótki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów