18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:03
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
🔥 Statystyki - teraz popularne
Tak Nas robią w chuja w barach i knajpach
m................L • 2012-10-30, 4:41
Ciekawie pokazane, proste doświadczenie, pokazujące ile tak naprawdę jest browara czy innego dobra w kieliszku, kuflu, szklance, a jaką część stanowi tylko złudzenie, wywołane rozproszeniem światła przez szkło. Robiącym ludzi w huja

Zgłoś
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Avatar
beephe 2012-10-30, 13:16
"Apropo, tylko z butelki, bo przejdę obok
Jeśli postawisz mi te lane szczyny z wodą"
Zgłoś
Avatar
amre 2012-10-30, 13:25 1
please_dont_shoot ma całkowitą rację. Nie da się dolać wody do instalacji piwnej. W 4 knajpach już pracowałem i nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
Czasem skończy się gaz w butli i jak się barman nie zorientuje to mu klient powie że piwo chrzczone. Wtedy wiesz że masz do czynienia z jakimś wsiurem co przyjechał z pizdogrodu wchujnego, pije tylko piwo poniżej 2zł za puszkę, ale teraz to jest w mieście i poszedł do klubu to nagle jest wytrawnym znawcą piwowarstwa. Chuja prawda. Skońćzył się gaz, dostałeś rozgazowane, podłączę nową butlę to ci wymienię.

maxvolumePL napisał/a:

sprzedają je jako te drogie np. tatra= żywiec, charnaś= carlsber i tak dalej proste i logiczne



Stary, jak chcesz podnieniać skoro to ma inne złączki na kegach...

Tak czy siak. Ja nie uznaję żadnych wielkich koncernów bo każda złotówka która idzie na ich piwo wywędrowuje z PL na rzecz zachodu i tym sposobem sami się sprzedajemy. Wolę kupić Portera w Piwach Regionów bo wiem że to polski producent i polski produkt
Zgłoś
Avatar
Szczypiorek 2012-10-30, 13:30 7
carter74621 napisał/a:

Niestety kurwa, jak już płace ile płace w klubie czy pubie to chciałbym żeby był oryginał, ale kurwa nie, wszystko (przynajmniej w Krakowie) jest chrzczone i podmieniane...



Hahaha, żałosny ludku. Pewnie jesteś jednym z tak zwanych 'how much-y' którzy pytają o cały niemal cennik i liczą każdego grosza, a koniec końców zamawiają i tak najtańszy browar w poniedziałek lub środę w Carpe Diem.

Co do chrzczenia i podmieniania to jest to w 90% stek bzdur. Schładziarki do piwa są dzierżawione od koncernu browarowego. A koncernowi browarowemu zależy żeby sprzedać jak najwięcej browara, a nie sprzedać browara do którego cwaniak (klub) sobie wodę doleje i na czym zarobi. Wszystko jest regularnie kontrolowane przez przedstawiciela browara i sanepid. Nie ma możliwości zmiany instalacji przy schładzarce, bo wszystko jest pod sporym ciśnieniem, a poza tym byłoby przy tym za dużo zachodu, bo trzeba by mieć do tego kolejny pojemnik z którego pod ciśnieniem by woda była wtłaczana.

Browar macie chujowy, bo w taki browar koncern Wasze ulubione kluby producent/hurtownia zaopatrza. Pierdolenie bez sensu o tym, że w knajpach wodę dolewają jest równie denne jak wykształcenie większości z Was gimbusy.

A generalnie są 3 kategorie jakości piwa, ponieważ z jednych składników piwo jest często ważone 3 razy. Z pierwszego ważenia browar ląduje do butelek, dlatego ten butelkowy zawsze ale to zawsze ma lepszy smak. Bardzo mała ilość jest beczkowana, i te beczki jeżdżą do najdroższych klientów koncernu. Pozostałe dwie kategorie są gorsze w smaku ponieważ esencja składników w większości przepada po pierwszym ważeniu. Piwo z drugiego ważenia to coś co pijecie w większości knajp, a to z 3 ważenia to jest piwo najgorszej jakości sprzedawane do knajp gdzie się sprzedaje dużo, ale za bardzo niską cenę. I tak, to piwo jest okropne, ale to tak samo jak by zapażyć 3 herbaty z jednej torebki.

Odnośnie filmiku, ściema jak chuj. Nie trzeba być geniuszem z fizyki, że światło przy przejściu przez granice dwóch ośrodków zostaje załamane. Babka wkładając szkło do wody która jest w akwarium powoduje, że granic ośrodków jest więcej:
szkło akwarium->woda;woda->szkło szklanki;szkło szklanki->ciecz w szklance. Na każdym z tych ośrodków zakrzywienie jest coraz większe, co powoduje zniekształcenie otrzymywanego obrazu. Analogiczną obserwację możecie zrobić wkładając swoje brudne paluchy do szklanki z wodą pionowo i obserwując obraz z góry. Palec pomimo że włożony pionowo do wody (chyba że macie krzywe jak pojeby), będzie widoczny pod kątem względem części palca 'na powierzchni'. Ale jakoś nikt z Was nie drze ryja że mu palec zakrzywiają, że oszukany.

Generalnie osłabiacie człowieka swoją miernotą.

Dobre piwo w Krakowie?
Non Iron - litrowe dobre piwo, różne gatunki w zależności od dnia
House of Beer - ogromny wybór piw butelkowych
Jazz Rock Cafe - Okocim tutaj smakuje bardzo dobrze w większości przypadków
Pub Pod Ziemią - piwa butelkowe

Polecam będąc w Krakowie własnie zrobić sobie taki test: iść na Okocim do Carpe Diem II, wypić, przejśc te 30m dalej i iść na Okocim do Jazz Rock Cafe. Smak zupełnie inny, dostawca ten sam.
Zgłoś
Avatar
Bridgwater88 2012-10-30, 13:38 2
a w UK nie moge narzekac bo tu sie leja pinty i to Panowie i Panie jest wlasnie to co powinni serwowac w Polsce - browara nalanego az sie wylewa a nie zostawiaja Ci w PL 3 cm wolnego miejsca :/
Zgłoś
Avatar
Darson666 2012-10-30, 13:42
dajcie to na harda, słabo mi się od tego robi...
Zgłoś
Avatar
kropka89 2012-10-30, 13:50
to jest efektu wizualny ale pojemnościowo wychodzi raczej tyle samo. Ja bym się raczej martwił proporcjami w drinkach, gdzie alkoholu dobrej jakości jest znikoma ilość, a reszta uzupełniana jakimiś sikaczami.
Zgłoś
Avatar
Damain 2012-10-30, 14:58 1
Dlatego zawsze wnoszę swój alko.
Zgłoś
Avatar
artiee 2012-10-30, 15:29
please_dont_shoot napisał/a:

1) ojj tam znowu to samo - każdy kto miał coś związanego z gastronomią wie, że dolewanie wody jest praktycznie niewykonalne - chyba, że piwo byłoby już rozcieńczone w kegach, czyli przez producenta. Tzw. nalewaki są dostarczane przez producenta piwa, z którym lokal ma umowę i nikomu nie zależy na tym, żeby była tam możliwość dolania wody...
2) tak jak mówiło parę osób powyżej: jeśli ktoś chce pić piwo w knajpie to radzę z butelki, ale tylko dlatego, że w "nalewakach" (przewodach, rurkach itp) jest straszny syf - łącznie z robakami, co miałem kiedyś okazję widzieć podczas czyszczenia tego (po 5-latach nieczyszczenia) i przypuszczam, że tak jest w większości lokali.
3) w ch**a to nas robią wielkie koncerny piwowarskie sprzedając coś co nazywają "piwem", a z piwem to ma niewiele wspólnego (źywiec, warka itp...)



Tak się mówi że fifty-fifty, wiadomo, że warka, żywiec, tyskie z beczki wychodzą z browaru sikaczem.
Zgłoś
Avatar
Doomik 2012-10-30, 15:30 2
jak mnie wkurwia takie polactwo, ktoś tam wyżej dobrze napisał - jeżeli ktoś w gastro pracował, wie o co chodzi. Aktualnie sam stoję za barem i z ręką na sercu mogę Wam powiedzieć, że NIKT WAS W CHUJA NIE ROBI. Nie ma czegoś takiego jak 50% woda - 50% browar. Kegi, czyli po prostu beczki z piwem, są dokładnie sprawdzane w browarach, nie ma mowy o rozcieńczonym browarze. Fakt faktem, że nasz rynek zalany jest wszelakim gównem, które z piwem ma tyle wspólnego co ja z chińskim baletem. Jeżeli kupujesz sika, to się nie dziw że nie smakuje i nie klepie. Jeżeli ktoś się trochę browarnictwem interesuje, wie że coraz więcej u nas fajnych piw (poczynając od ciechana, kończąc na piwie z browaru PINTA). Nie chcę tu nic reklamować, ale każdy, nawet laik żłopiący od lat żubra czy tyskie poczuje mega różnicę (tę w kubkach smakowych, bo ceny są już niemalże identyczne). No i jeszcze koktajle. Dużo ludzi uważa, że barman specjalnie doleje mniej alkoholu do koktajlu, bo na tym lepiej wyjdzie knajpa BLA BLA BLA. Gówno w dupie. Żeby zrobić dobry koktajl, musisz postępować zgodnie z przepisami. Dolejesz więcej (ku uciesze mordy za barem zwanej klientem) bądź mniej - będzie chujowo. A lód dodajemy żeby napój był dobrze schłodzony, a nie jak kurwa uważa 99% plebsu ''żeby było jak najwięcej wody". o! Mam nadzieję, że ktoś doczytał do końca, i następnym razem w pubie bądź barze zostawi barmanowi tipa!
Zgłoś
Avatar
sterydcool 2012-10-30, 15:30 1
Czy tylko dla mnie liczy się efekt po wypiciu, a nie efekt wizualny?
Zgłoś
Avatar
R................1 2012-10-30, 15:46
Eee tam. Polskie wsiury się odezwały że w barach piwo 50/50 z wodą. Nie jest to możliwe jak już wszyscy wyżej razem napisali.

A co do samego piwa. Jak większość pije z taką chęcią te szczyny kompanijne to się nie dziwcie że chujowy to to ma smak. Zamiast leźć jak lemingi do monopolu i mówić tyskje albo żywca, porozglądajcie się za ciekawymi etykietkami z nieznanymi wam browarami. Piwo może będzie 50 groszy droższe, ale za to w smaku będzie zupełnie inne. Z osobistych doświadczeń na pomorzu polecam gorąco Czarnego Smoka browaru Fortuna, z jaśniejszych i bardziej znanych marek: kasztelana niepasteryzowanego albo perłę.
Zgłoś
Avatar
amre 2012-10-30, 19:01
Szczypiorek napisał/a:

Ale jakoś nikt z Was nie drze ryja że mu palec zakrzywiają, że oszukany.



Za to zdanie piwo dla krakusa

Jeśli chodzi o Warszawę to nie będzie ciężko znaleźć kluby z dobrymi piwami, również lanymi.
Blisko centrum polecam Pawilony - najbardziej Le Melange i Kociarnię a nie jak każdy wsiur wysiadający na centralnym - do najbliższego kluby typu hybrydy czy udner.

Po drugiej stronie rzeki sugeruję pragę - Sen pszczoły, Sens nonsensu i hydrozagadka. Tam się nawet fajnego cydru ukraińskiego można napić.
Na Bielanach mnie ostatnio znajomi zaprowadzili do Pracovni - ciężko trafić, ale się opłaca. Fajna klubokawiarnia z browarem zagranicznym.

Generalnie można wymieniać i wymieniać. Trzeba po prostu chodzić do ciekawych, alternatywnych miejsc, a nie masowych, nastawionych na ilość sprzedaży, gdzie bawi się masa bydła do muzyki techno i żłopią szczyny płacąc jeszcze 12 zł "bo to warszawa".
Zgłoś
Avatar
artiee 2012-10-30, 23:32 1
ReDD1791 napisał/a:

Eee tam. Polskie wsiury się odezwały że w barach piwo 50/50 z wodą. Nie jest to możliwe jak już wszyscy wyżej razem napisali.



A takie wiejskie gadanie mnie wkurwia. Ty chyba Rumun pierdolony jesteś, że polaków od wsiurów wyzywasz. Dymaj się dupodajko.

Radysh napisał/a:

śFffff. jesteś idiotą. Że se pośpi e/ ale mie moemożnabyć ażakim polskim krertynem.

Się wziął i najebał najwyraźniej . Zresztą też jest debilem, bo będąc polakiem wyzywa rodaka. Chuj Ci w dupę nygusie.
Zgłoś
Avatar
b................0 2012-10-31, 7:24
Tjaa nie ma piwa chrzczonego... Wodę do kufla nalewa barman i zasłania dłonią nalewając piwo, oczywiscie jest to sposób na tych już nawalonych. Są też technicy-magicy potrafiący rurkę, którą płynie piwo połączyć rurką z kranem i tak działać. To że wypowiadający się tu barmani tak nie robią nie znaczy, że taki proceder nie ma miejsca.
Zgłoś
Avatar
amre 2012-11-01, 15:28
boolie8830 napisał/a:

Tjaa nie ma piwa chrzczonego... Wodę do kufla nalewa barman i zasłania dłonią nalewając piwo, oczywiscie jest to sposób na tych już nawalonych. Są też technicy-magicy potrafiący rurkę, którą płynie piwo połączyć rurką z kranem i tak działać. To że wypowiadający się tu barmani tak nie robią nie znaczy, że taki proceder nie ma miejsca.



W jaki sposób jak instalacja należy do koncernu i jest hermetyczna, a piwo jest tam pod wielkim ciśnieniem... To tak jakbyś próbował do gazociągu się wwiercić i kranik wspawać. Jebnie to jebnie, na chuj drążysz temat.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

  Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem