Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie trzeba mieć wykształcenia muzycznego, żeby tworzyć muzykę. Hendrix, Page, Young i... wielu innych artystów rockowych tamtych lat nie pokończyło szkół wyższych. Ale co z tego ? To ich muzyka jest ponadczasowa. To ich muzyka wypływała prosto z serca. To oni grali za marne grosze po 300 koncertów rocznie, a na każdym jednym sale były wypełnione po brzegi, natomiast w plenerze widownia sięgała horyzontu. I to ich muzyka przetrwa wieki, podobnie jak Mozarta czy Bacha, a nie Feela, tudzież masy DJ'ów.
Każdy może grać na gitarce czy instrumentach bo liczy się tam tylko refleks, żeby grać na takim czymś trzeba mieć wiedzę. Hendrix może mu buty czyścić.
Pierdolisz jak potłuczony.
@temat
Jak kogoś jara taka muzyka to spoko, mi to nie przeszkadza.
Niech sobie każdy słucha czego chce. Ale kurwa jak widzę że grupa plebejuszy najeżdża na druga bo słuchają czego innego to ręce opadają. Trochę szacunku do innych gimbole.
"Tak się teraz gra" ? Haha, ci techno pseudoartyści mogliby co najwyżej wyczyścić pomnik Jimi'ego Hendrixa
ty masz pojecie o techno pseudoartystach..
masz takie pojęcie o tym jak o dj-ach. prawdziwy dj z powołania powinien/zdaje egzamin nawet z historii muzyki, a co dopiero wiedza o interwałach. chyba, że mówisz o takich pseudo psach jak ten na filmie...
A właśnie że kurwa wiem coś o DJ'ach i to niestety wiem bardzo dużo. W przeciwieństwie do przeciętnego człowieka uczęszczającego na tego typu imprezy i widzącego go za konsolą, ewentualnie "no bo kolega kolegi zna takiego co czasami gra".
Jedną z niewielu osób, w sumie jedyną którą w ten sposób kojarzę jest Adamus (ten od wet fingers, małgośki, promocji cichej wody i candy girl) kiedyś pogrywał na gitarze w jakimś tam zespole, więc może mieć co nieco pojęcie o teorii. Wiem też że DJ'e (właściwie producenci muzyczni) odnoszący sukcesy (to chyba znaczy że ich muzyka jest ogólnie lubiana i akceptowana?) nie mają zielonego pojęcia o tej teorii. Nie zmienisz tego.
@pankracy19
@mikel1994
Ręce mi opadają, myślicie, że Hendrix wiedział co to konsonans i dysonans??? Kurwa ledwo podstawówkę skończył, a z muzyki miał pałę. Po prostu nauczył się grać od jakiegoś ziomka i tyle. Nie kwestionuję, że grał zajebiście, bo po prostu miał talent. Nie pierdolcie mi tu o setkach lat, harmonii itd. Jimi grał non stop na LSD, alko i innych dragach więc po prostu była to muzyka naćpanego murzyna.
Jak myślisz co by o nim i jego muzyce, którą tak chwalisz, powiedział Strauss czy Mozart? Muzyka się zmienia wraz z postępem czy Ci się to podoba czy nie.
Tak więc nie pierdol farmazonów, tylko zapierdalaj na dyskotekę dla metalów i napierdalaj pogo.
ps. Nie, nie jestem dresem, ani techno mułem. Po prostu wkurwiła mnie Wasza ignorancja.
Jimi miał raczej marne podstawy teoretyczne. Oczywiście, ćpał, pił (co z resztą było przyczyną jego odejścia nim się zdążył stoczyć). Jego solówki opierały się głównie na pentatonice (najprostsza skala muzyczna), ale to był wirtuoz, on miał muzykę we krwi i za pomocą tej jednej skali potrafił wyrazić całego siebie, dzięki czemu zasłynął. Swoje prawdopodobne słabe przygotowanie teoretyczne nadrabiał widowiskową grą (zębami, za plecami, nad głowa i inne takie). A co by powiedział Mozart czy Strauss? Najpierw by musieli ogarnąć czym jest gitara elektryczna. Nie zmienię swojego zdania że muzyka elektroniczna tylko pod względem techniki jest krokiem w przód. Pod względem harmonii jest powrotem do czasów gdy murzyni nakurwiali na bębnach.
Każdy może grać na gitarce czy instrumentach bo liczy się tam tylko refleks, żeby grać na takim czymś trzeba mieć wiedzę. Hendrix może mu buty czyścić.
Na odwrót i wszystko ok...
i jeszcze jedno. ilu gitarzystów zanim chwyci za instrument uczy się teorii?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów