📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
co za pierdolone gimby na kwejka wchodza i maja szczelnosc kopiowac te gowna tutaj?
@up Podejrzewam raczej ukryty prymityw.
Casmes napisał/a:
To nie jest rasistowskie forum! Daj coś śmiesznego jak na kwejku, a nie takie chamstwo!!
Casmes napisał/a:
Boże, weźcie to prosze do sucharów dajcie...
itd..., nie rozumiem cię dziewczyno, pomyliłaś Sadola z kafeterią, nie udzielam się, należę do gildii scrollerów, ale jak laska wyrywa się komuś z kuchni i zaczyna damskim zwyczajem wszystkich przestawiać to mnie to wkurwia.
Casmes napisał/a:
To nie jest rasistowskie forum! Daj coś śmiesznego jak na kwejku, a nie takie chamstwo!!
Dołączyła dzisiaj 17:42
Phi... W XIX wieku europejczycy leczyli chorych hipnozą w szpitalach, nie dezynfekowali narzędzi medycznych, podczas gdy Arabowie przeprowadzali skomplikowane operacje.
Arabowie fundowali nam naukę do XIII wieku (już w przeważającej większości jednak nieaktualną). Arystotelesowska fizyka obowiązywała w europie do Galileusza - od około VII - VIII wieku, kiedy to muslimy przetłumaczyły Arystotelesa z greckiego (Europejczycy zapomnieli i attyckiego, i doryckiego, i koine) na łacinę (wbrew pozorom, europejską naukę zafundował Arystoteles - dalej myślimy kategoriami i dystynkcjami przekazanymi nam z "Fizyki", "Metafizyki", "O duszy", czy "Przyrody")...
Gdyby nie Araby (które opanowały półwysep iberyjski), teraz bylibyśmy zdecydowanie 'bliżej' na drodze odkrycia naukowego.
Arabowie fundowali nam naukę do XIII wieku (już w przeważającej większości jednak nieaktualną). Arystotelesowska fizyka obowiązywała w europie do Galileusza - od około VII - VIII wieku, kiedy to muslimy przetłumaczyły Arystotelesa z greckiego (Europejczycy zapomnieli i attyckiego, i doryckiego, i koine) na łacinę (wbrew pozorom, europejską naukę zafundował Arystoteles - dalej myślimy kategoriami i dystynkcjami przekazanymi nam z "Fizyki", "Metafizyki", "O duszy", czy "Przyrody")...
Gdyby nie Araby (które opanowały półwysep iberyjski), teraz bylibyśmy zdecydowanie 'bliżej' na drodze odkrycia naukowego.
@Małg0rzata
spoko loko tylko zauważ że większość... ok bez pierdolonej poprawności powiem WSZYSTKIE mądrzejsze rzeczy które robili ARABOWIE (czyli ci stricte od iskurwanu) to rzeczy przejęte od podbitych ludzi/państw/cywilizacji. Nawciskano Ci kitu pewnie w TV ale poczytaj historię islakurwanu i będziesz wiedziała/wiedział (chuj go wi - taki portal, cóż poradzić) że islam od początków zbrodniarzo-pedofilo-morderco-gwłacicielo-pedryla muhameda to tylko czyte wyżynanie ludzi w imię chorej ideologi. I tak to dzieje się do dzisiaj.
spoko loko tylko zauważ że większość... ok bez pierdolonej poprawności powiem WSZYSTKIE mądrzejsze rzeczy które robili ARABOWIE (czyli ci stricte od iskurwanu) to rzeczy przejęte od podbitych ludzi/państw/cywilizacji. Nawciskano Ci kitu pewnie w TV ale poczytaj historię islakurwanu i będziesz wiedziała/wiedział (chuj go wi - taki portal, cóż poradzić) że islam od początków zbrodniarzo-pedofilo-morderco-gwłacicielo-pedryla muhameda to tylko czyte wyżynanie ludzi w imię chorej ideologi. I tak to dzieje się do dzisiaj.
@małg0rzata prawda, ale to się zmieniło, my poszliśmy dalej oni stoją w miejscu, tak oczywiście masz rację wiele zawdzięczamy arabom chociażby to, że "przypomnieli nam" o greckich dokonaniach, to że sprowadzili zapis liczb z indii do europy. Tylko, że oni jakby nie patrzeć sami gówno zrobili, nawet kebab jest podróbą greckiego souvlaka, a muzyka arabska i te ich jęczenie to muzyka starożytnych greków. Nie jestem rasistą no, ale wnioski nasuwają się same.
A i tak wiem, że w średniowieczu i aż do XIX wieku ich medycyna stała dużo wyżej niż nasza.
A i tak wiem, że w średniowieczu i aż do XIX wieku ich medycyna stała dużo wyżej niż nasza.
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów