18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:10
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:41
Taka tam "tradycja"
Kaśka • 2011-07-08, 13:37
Jedzenie psów jest powszechne w całych Chinach. Władze miasta Yulin chciałyby jednak, aby jedzenie tych zwierząt kojarzyło się przede wszystkim z ich aglomeracją. Swoje aspiracje zaprezentowali podczas festynu, na którym spróbować można było mięsa z czworonogów przyrządzonego na rozmaite sposoby.
Na degustację psów przyjechały do Yulin tysiące turystów. Zjawili się nie tylko Chińczycy, którzy znają to miasto z opowieści głoszących, że podawane jest tam najbardziej smakowite mięso z „psiny”. Kontrowersyjna dla wielu impreza przyciągnęła też turystów z zagranicy. O dużym jej zainteresowaniu ma świadczyć zdaniem organizatorów liczba psów, jakie ubito w ciągu tygodniowego festiwalu. Wg wstępnych szacunków, na talerze trafiło 15 tysięcy osobników – poinformował dziennik „Daily Mail”

Cytat:

W okolicach Yulin (choć nie tylko) mieszkają rolnicy, którzy wyspecjalizowali się w hodowli psów na ubój – na ich farmach można znaleźć zwierzęta różnych ras i różnej wielkości. Niektórzy z nich, w rozmowach z dziennikarzami, przyznają, że chów czworonogów, których mięso ma potem łechtać podniebienia wybrednych smakoszy, przypomina proces przygotowania innych rodzajów żywca rzeźnego." Jest tak samo jak z innym mięsem. To pochodzące od małych zwierząt jest bardziej delikatne i słodsze, podczas gdy duże psy mają silny, mięsisty smak” – opowiada Lu Hin, który zajmuje się tuczem psów w rejonie Yulin. „Pies jest popularnym daniem w Chinach, ale to właśnie nasze miasto jest kolebką tej tradycji. Udowodniliśmy to już kilka lat temu, kiedy zaczęliśmy organizować festiwal i wszyscy przyznają rację, że najlepsze potrawy z psa pochodzą z Yulin”.

A teraz przyznać się który tam był ?
Źródło wp.pl
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
N................t 2011-07-09, 19:05
Cytat:

Źródło wp.pl

I wszystko kurwa jasne. Wierzycie temu durnemu wp?! Tam takie pierdoły sadzą że pożal się Boże. Aż się zarejestrowałem aby to napisać. Kurwa, jak nie jesteście pewni źródła (jakim zdecydowanie jest wp.pl) to sprawdźcie w wikipedii czy to prawda. Akurat psy wpierdzielają tylko w południowych Chinach, a w reszcie kraju to albo mają na to wyjebane albo to ich wkurwia że tacy debile wpierdalają psy a potem to ich jacyś Polacy wyzywają od wpierdalaczy psów.
Zgłoś
Kaśka 2011-07-09, 19:23 2
To może to Cię przekona.
Cytat:

W Chinach, psie mięso postrzegane jest jako smakołyk – je się je głównie w ziemie, ma ono charakterystyczny smak, podobny do koziny i, tradycyjnie, wierzy się, że rozgrzewa w ziemie. Suszone psie penisy uważane są za afrodyzjak i dostępne są na rynku (w tysiącach sztuk).
Inaczej jest w Korei Południowej, gdzie psie mięso jedzone jest głównie latem, w celu schłodzenia organizmu – dwie sprzeczne tradycje na jednym kontynencie!
Zgodnie z tradycją, pies jest bity na śmierć, w celu uczynienia mięsa bardziej delikatnym: im więcej adrenaliny krąży po ciele, tym lepszy smak mięsa. Regularnie widzimy psy umierające powoli, na oczach innych psów: pies zostaje ogłuszony, ale nie na tyle, by tracił przytomność – budzi się, całkowicie zdezorientowany i próbuje wstać, ślizga się na krwi rzeźni, gdzie chwiejąc się stoją inne psy, dostaje kolejny cios w nos, siada i zaczyna skomleć żałośnie, zastanawiając się, co się dzieje, z nosa i pyska płynie mu krew i śluz – powiedziano nam, że chodzi o to, aby w chwili śmierci, serce psa biło bardzo szybko, aby szybko się wykrwawił. To potworne.
Niestety, psie mięso dostępne jest w wielu chińskich supermarketach, zapakowane próżniowo oraz na stoisku ze świeżym mięsem. Niektóre sklepy mają “psi” dział, gdzie wiszą całe zwierzęta, można poprosić o konkretny kawałek, a pracownik go odcina. Widzieliśmy również wiele różnych ziół i przypraw do przygotowania „dog hot pot” – gulaszu z psa.
W niemal każdej chińskiej księgarni, w dziale „hodowla”, dostępne są pozycje o tym, jak „hodować psy”. Poza tym, w Chinach nie istnieją absolutnie żadne prawa zwierząt, zatem wszelkie traktowanie zwierząt jest dozwolone.

Nie powołuję się na wp tym razem a na stronę Animalfreedom.Jest tam cały artykuł poświęcony właśnie konsumowaniem psów na terenie Chin, Korei,Wietnamu.Jeśli dalej czujesz parcie z dupy proszę masz linka zarejestruj się tam i zrób coś dobrego dla "biednych , konsumowanych piesków"
animalfreedom.org/polska/informacje/uboj-psow-i-kotow-dla-miesa.html
A jeśli Wikipedia dla Ciebie jest głównym źródłem informacji i wiedzy o świecie to cóż gratuluję
Zgłoś
N................t 2011-07-09, 19:32
Masz rację. Ale chodziło mi o to, że nie wszystkim w Chinach podoba się ten zwyczaj. I osobiście też mi się to wydaje... nienaturalne(?).
Zgłoś
Kaśka 2011-07-09, 19:48 2
Nie pierdziel głupot napisał/a:

Ale chodziło mi o to, że nie wszystkim w Chinach podoba się ten zwyczaj.

I może właśnie tak należało by napisać swój pierwszy post? Tobie może się to wydawać nienaturalne,złe masz prawo do swojej opinii,lecz proszę Cię nie napinaj się tak , nie wal "kurwami na lewo i prawo. Usiądź wygodnie i zapraszam do działu Hard może emocje Ci opadną
Zgłoś
marcinsud 2011-07-09, 21:07
Nie widzę różnicy między świnią, psem, kurą czy innym bydłem. Smakuje to się je nie smakuje to się nie je. W czym niby świnia gorsza od psa jest, że świnię zjeść można? Rasiści jebani
Zgłoś
kamil66 2011-07-10, 0:31
marcinsud napisał/a:

Nie widzę różnicy między świnią, psem, kurą czy innym bydłem. Smakuje to się je nie smakuje to się nie je. W czym niby świnia gorsza od psa jest, że świnię zjeść można? Rasiści jebani

Choćby w tym, że świnia jest głupsza od psa.

A pies to dzikie zwierze udomowione przez człowieka.
Możesz nie wiedzieć, ale wiele zachowań psów pochodzi od ludzi...

Możesz nie wiedzieć, bo pochodzisz od świni.
Zgłoś
_................_ 2011-07-10, 2:24 1
@up świnia jest bardzo inteligentnym zwierzęciem. nawet są prowadzone badania na temat jej inteligencji. jednak świnia jest hodowana z uwagi na łatwość w utuczeniu i duże możliwości w tej dziedzinie. w końcu dużo łatwiej utuczyć świnie czy krowę, niż takiego pieska. zarówno pies jak i świnia jest dzikim zwierzęciem udomowionym i "przekształconym" przez człowieka.

hodowanie psa wywodzi się bardziej z kultury. kiedyś on pilnował domostwo, pomagał w polowaniach, po prostu był użyteczni. dlatego psów się nie je, tylko trzyma w domach. jako ciekawostkę mogę dodać iż hodowla psa przez ludzi, nie jest zbyt korzystna dla intelektu czworonoga. w końcu wilki od których psy się wywodzą, mają średnio 3 razy większe mózgi od psów.
Zgłoś
161ZT650 2011-07-10, 3:30
Kasiu ja chce Ci powiedzieć ze

Jest policja i są psy

z tym że pies to charakter a policjant zawód

i gdyby nie ich ciężka praca to wiekszość nie wyszła by z domu bo bała by się tych którzy w popełnieniu przestepstwa widzą łatwą drogę do waszej kasy a jak ktoś mysli inaczej to jeszcze dorośnie i zacznie ich szanować. Jednostki nie mogą być reprezentantami grupy

i co do tych psów z tematu to każdy je co lubi i na co ma ochotę, płody poaborcyjne w porównaniu z tymi kundelkami mogą wywołać oburzenie ale psy ? Skośnoocy jedzą już chyba wszystko co się da, nawet z gówna potrafią zrobić "mieso". Nie popieram tylko jedzenia płodów a tak to niech żrą co chcą
Zgłoś
kamil66 2011-07-10, 9:58
kudlaty1125 napisał/a:

świnia jest bardzo inteligentnym zwierzęciem.

Sama teoria, to chuj.
Zgłoś
Kaśka 2011-07-10, 10:42
161ZT650 napisał/a:

Kasiu ja chce Ci powiedzieć ze
Jest policja i są psy
z tym że pies to charakter a policjant zawód

Bardzo ładnie to napisałeś , wyznaję ten sam pogląd na sprawę Panów Policjantów. Tylko że ostatnio to trafiam raczej na "psy" niż policjanta z prawdziwego zdarzenia.
Zgłoś
zakopuje_ludzi 2011-07-10, 19:48
ponoc najlepsz psinina do bita przed smiercia psina ;o
Zgłoś
Keepo 2011-07-10, 20:55
Że taka zjebana kultura istnieje noż kurwa mać :/
Zgłoś
Dziimix 2019-10-01, 16:14
Trochę szacunku do tych wszystkich zwierząt sami byście swoje gówno zjedli
Zgłoś
mastersmk3 2019-10-01, 20:07
Angel napisał/a:

Niestety nie byłem ale przyznam, że pewne "smakołyki" z ich kuchni chętnie bym spróbował.

Masz na mysli młode azjatki

Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem