Mistrzunio taichi chciał sobie w łapki pograć, a tu niespodzianka
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
43 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:47
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Chuja sie znacie.
Mistrzu zastosował technikę śpiącego tygrysa poprzedzoną unikiem ślepej kobry
Mistrzu zastosował technikę śpiącego tygrysa poprzedzoną unikiem ślepej kobry
podoba mi się jak ziomek nie ruszył na hurra tylko na spokojnie ocenił zagrożenie zanim wyłączył mistrzunia. Full pro.
przecież Tai-Chi to gimnastyka relaksacyjna, a nie sztuka walki. Równie dobrze na ten ring można by wystawić baletnicę, jogina, czy komika.
Podobnie miałem w życiu jak ten Tai Chi ... też mi się wydawało że jestem w czymś dobry
Nazhir napisał/a:
przecież Tai-Chi to gimnastyka relaksacyjna
I tak, i nie.
pl.wikipedia.org/wiki/Taijiquan
Te wszystkie wschodnie sztuki walki zostaly stworzone na potrzeby kina akcji. W realnym zyciu zastosowanie ich konczy sie tak jak widac powyzej...
kubol napisał/a:
Te wszystkie wschodnie sztuki walki zostaly stworzone na potrzeby kina akcji. W realnym zyciu zastosowanie ich konczy sie tak jak widac powyzej...
Jako ciekawostka ... lata temu ktoś opowiadał że był w chinach w tym słynnym klasztorze shaolin, tak mi się wydaje że to był klasztor shaolin bo nie pamiętam dokłądnie. Utkwiło mi w pamięci, że nie miało to nic wspólnego z jakąś "wielką filozofią". Opowiadał, że non stop ich nagabywali żeby kupować jakieś płatne lekcje ... zwyczajnie zrobiło się z tego komercja i wyciąganie pieniędzy od "zachodnich" frajerów.
SkoPio1 napisał/a:
I tak, i nie.
kiedyś oglądałem jakiś wywiad z mistrzem tai-chi, który mówił, jakie są różnice między zawodnikiem tai-chi, a mma. W MMA trenuje się techniki tylko po to, żeby pokonać przeciwnika. Każdy trening to jest walka, a celem jest skrzywdzenie przeciwnika. W tai-chi doskonalisz siebie, na macie nie masz przeciwnika, tylko partnera, któremu nie możesz zrobić krzywdy. Tai-chi to właśnie gimnastyka i medytacja.
Owszem, i w tai-chi są elementy walki, ale nie jest to sedno tej sztuki. Jak ktoś chce walki, to przenosi się do boksu, kickboksu, jujitsu, mma.
I jeszcze raz zwrócę uwagę na jedno - w filmik zawodnik tai-chi walczy z zawodnikiem MMA na zasadach MMA (albo w zasadzie bez zasad, bo ten w białym nie ma rękawic), co już na starcie jest nieuczciwe. Jak by wyglądał zawodnik MMA walczący z bokserem na zasadach boksu? Słabo. Albo jak bokser walczący z judoką na zasadach judo. I tak dalej.
Rewanż tej walki z filmu powinien nastąpić na zasadach tai-chi. Może jakaś choreografia oceniana przez sędziów
To co następnym razem będzie mistrz masażu relaksacyjnego vs MMA ?
Te wszystkie cipki po pol roku samoobrony uwazajacych ze zgiecie nadgarstka ich uratuje.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów