SirMajkel napisał/a:
no tak, lepiej jest siedzieć na dziurawcu dzięki, któremu całe chiny mają dostęp do wszystkich danych w twoim tel.
HA! HA! HA! HA!
Dziurawiec powiadasz? Dzięki Apple miałem do czego fapować dobre kilka miesięcy. Otóż 4 lata temu do sieci wyciekły zdjęcia aktorek, nawet na sadolu był odpowiedni temat. Szukałem, nie znalazłem, pewnie wszystko usunięte, by zrobić miejsce na pedałów, baby z chujami i sranie na siebie. Była m.in całkowicie naga Scarlett Johannson, czy zdjęcie buły Jennifer Lawrence. Skąd te zdjęcia wyciekły? A no z iCloud mój drogi! Tu masz próbkę tego, co wyciekło 4 lata temu:
Jak ktoś chce, to ze wszystkiego ukradnie Ci dane. Już nie raz nawet największe korporacje udowodniły, że serwery na których trzymają dane mają login admin a hasło admin, i nie raz wjebano się przez to do NASA, FBI. Bardzo głośno było kilkanaście lat temu o wycieku arkuszy maturalnych z CKE (centralna komisja egzaminacyjna). Wystarczyło wejść na stronę i podać dokładną scieżkę dostępu do pliku z arkuszami. W 2005-2006 roku, już nie pamiętam wybiło szambo, bo ktoś skopiował sobie loginy i hasła do PlayStation Plus, więc wszyscy posiadacze PS3 musieli zmieniać hasła do profili, a Sony łatać dziury. Do czego zmierzam? Nie ważne, czy masz telefon na Androidzie za 200 zł, Galaxy S9+, czy drogą zabawkę dla pedałów - iPhone. NIGDZIE Twoje dane nie są bezpieczne, no chyba, że trzymasz je w sejfie na dysku przenośnym. Jak ktoś chce, ukradnie Ci dane ze wszystkiego. Dlatego nie popadam w paranoję. Na swoim telefonie trzymam swoje prywatne zdjęcia, ale nie robię zdjęć swego kutasa, czy nagie zdjęcia mojej dziewczyny. Na moim telefonie znajdziesz co najwyżej foty z kawalerskiego mojego kumpla, czy moje zdjęcie pod pomnikiem Chrząszcza w Szczebrzeszynie. Po to właśnie, że jeśli za 10 lat zostanę prezydentem, premierem, czy szefem jakiegoś międzynarodowego korpo, by nie odezwał się szef Google, Apple i nie powiedział "Panie Radosławie, mamy Pana kompromitujące zdjęcia". A co do iPhone,to jest tak samo niebezpieczny, jak Android, czy Windows, a płacisz za niego 2x tyle, co za inne telefony. Skoro nie widać różnicy, to po chuj przepłacać? Jedno i drugie dziurawe, jak polna droga na Ukrainie.