30 razy rozłóż ręce, 2 razy złap się za głowę
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:42
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
myślałem ze sie wbije a tu nic:(
A motocyklista leży..nikt nawet nie spojrzał czy żyje.. Jakie to społeczeńtwo jest spaczone w tych czasach...
zamiast pomóc to facet ogląda sobie rozbity motor, autobus a po oględzinach wypad.. ręce opadają. babka ćwiczenia wykonuję a w autobusie to nie wiem chyba nikogo nie ma,że nikt nie ruszył tyłka.
jebana tlusta krowa, za taki manewr powinno byc dozywotnie zabrane pr awo jazdy... oile baby wogole powinny miec ten papierek
mare30ks napisał/a:
jebana tlusta krowa, za taki manewr powinno byc dozywotnie zabrane pr awo jazdy
Nie jesteś katolikiem, nie potrafisz wybaczyć i dać drugiej szansy.
Lepsze to niż durne polskie prawo mówiące o obowiązku udzielenia pomocy. Nawet jak nie umiesz i swoją "pomocą" narobisz więcej szkód niż pożytku. Tak czy siak jesteś w dupie. Nie pomożesz - sprawa o nieudzielenie pomocy poszkodowanemu. Spróbujesz pomóc i zjebiesz - sprawa o nieumyślne spowodowanie śmierci/uszczerbku na zdrowiu.
To chyba trolejbus jest a nie autobus...
Cóż, kiedy ja leżałem rozjebany na drodze powyłazili z samochodów, wyciągnęli komóreczki i robili sobie fotki, kręcili filmiki z pieprzonym "dawcą organów". Nikt nawet nie łapał się za głowę bo ujęcie by nie wyszło, a co dopiero udzielić jakiejś pomocy! Włazić innym w kadr?!
BongMan napisał/a:
Lepsze to niż durne polskie prawo mówiące o obowiązku udzielenia pomocy. Nawet jak nie umiesz i swoją "pomocą" narobisz więcej szkód niż pożytku. Tak czy siak jesteś w dupie. Nie pomożesz - sprawa o nieudzielenie pomocy poszkodowanemu. Spróbujesz pomóc i zjebiesz - sprawa o nieumyślne spowodowanie śmierci/uszczerbku na zdrowiu.
Mylisz się. Jeśli nie pomożesz to faktycznie możesz spodziewać się kłopotów. (choć też nie zawsze)
Jeżeli będziesz starał się udzielić pomocy i zrobisz to nie umiejętnie, doprowadzając do dalszych uszkodzeń ciała poszkodowanego w wypadku, bądź do jego śmierci, to (o ile nie jesteś lekarzem lub ratownikiem medycznym) nie odpowiesz za konsekwencje swoich działań.
Masz obowiązek udzielić pomocy w takim stopniu w jakim jesteś w stanie, uznając za priorytet własne bezpieczeństwo.
Za sposób udzielenia pomocy odpowiadają lekarze i ratownicy medyczni o ile zostanie im udowodnione, że działali wbrew zasadą sztuki lekarskiej.
(Oczywiście, możliwe jest postawienie zarzutów nieumyślnego/umyślnego spowodowania uszczerbku na zdrowiu bądź śmierci poszkodowanego, osobie winnej spowodowania wypadku- w zakresie stopnia winy jaką ponosi. Ale to oddzielna kwestia)
Podsumowując: Kiedy jesteśmy świadkami/uczestnikami wypadku, to po upewnieniu się, że nam nic nie grozi, naszym obowiązkiem jest udzielenie pomocy ofiarom wypadku, do czasu przyjazdu odpowiednich służb. Odpowiadamy za nie udzielenie pomocy a nie za sposób w jaki jej udzielamy czy skutki naszych działań.
Na tym filmiku widzieliśmy typowy przykład N.S.D. - Naturalna selekcja debili.
Jakby jechał jak człowiek to by wyhamował, a ten baran na pełnej piździe myślał, że ominie za dużo filmów zero myślenia.
Szkoda mi tylko tego autobusu bo mu karoserię zębami podrapał.
Jakby jechał jak człowiek to by wyhamował, a ten baran na pełnej piździe myślał, że ominie za dużo filmów zero myślenia.
Szkoda mi tylko tego autobusu bo mu karoserię zębami podrapał.
@kowalik
bo jest sztywny jak szydło
@mare30ks
kolego pierdolisz, idź lepiej rozgłaszać "ńeh rzyje paczeńe w lósterka" jeżeli nie widzisz że kaskader tfu... motocyklista szedł jak przecinak. Gdyby miał 50km/h to zdążyłby zauważyć pojazd komunikacji miejskiej (taki słabo widoczny, malutki przegubowiec) i w porę by się zatrzymał
bo jest sztywny jak szydło
@mare30ks
kolego pierdolisz, idź lepiej rozgłaszać "ńeh rzyje paczeńe w lósterka" jeżeli nie widzisz że kaskader tfu... motocyklista szedł jak przecinak. Gdyby miał 50km/h to zdążyłby zauważyć pojazd komunikacji miejskiej (taki słabo widoczny, malutki przegubowiec) i w porę by się zatrzymał
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów