📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Roger Waters napisał/a:
Jego baranie zabili, a nie on sam się chciał zabić...
Teoretycznie jazda na 2 kolach to samobojstwo
Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości co do winy kierowcy samochodu, to tłumaczę...
Skręcając w lewo masz obowiązek ustąpić pierwszeństwa pojazdom jadącym z naprzeciwka.
Takie to proste, a tak skomplikowane dla co niektórych..
Skręcając w lewo masz obowiązek ustąpić pierwszeństwa pojazdom jadącym z naprzeciwka.
Takie to proste, a tak skomplikowane dla co niektórych..
Tranquillum, Dziękuje za oczywistą informację, miałem na myśli raczej to że gdyby jechał wolniej ogarnąłby sytuację a nie zginął na miejscu.
Widownia dziwnie siedzi, tyłem i bokiem do przedstawienia.
Tranquillum napisał/a:
Jak ktoś ma jeszcze wątpliwości co do winy kierowcy samochodu, to tłumaczę...
Oczywiście. Kierowca samochodu ma obowiązek przewidzieć, że ten na motocyklu zapierdala 2 x szybiej w terenie zabudowanym niż mu wolno. No bo jak nie, to będzie jego wina, a nie zapieralacza. Aha, i jak zapierdalacz jeśli miał prawa jazdy na swój motocykiel, czy też nie miał go zarejestrowanego / z ważnym przeglądem / ubezpieczonego (co w Polsce, zwłaszcza po wsiach jest raczej standardem) to i tak jest wina kierowcy samochodu. Bo niby czemu nie...
Halman napisał/a:
, Dziękuje za oczywistą informację, miałem na myśli raczej to że gdyby jechał wolniej ogarnąłby sytuację a nie zginął na miejscu.
To ile on wg Ciebie jechał?? Ma zwolnić do 10km/h bo jakiś debil może skręcać w lewo wymuszając pierwszeństwo. Inaczej tacy jak ty będą śpiewać jak wam tak tir wymusi nawet gdy będziecie w puszce.
Halman napisał/a:
, Dziękuje za oczywistą informację, miałem na myśli raczej to że gdyby jechał wolniej ogarnąłby sytuację a nie zginął na miejscu.
Jechał z prędkością zbliżoną do jadących samochodów, to skręcający w lewo ślepiec nie ustąpił pierwszeństwa
triball napisał/a:
Oczywiście. Kierowca samochodu ma obowiązek przewidzieć, że ten na motocyklu zapierdala 2 x szybiej w terenie zabudowanym niż mu wolno.
Ale co miał przewidzieć? Przecież rozpoczynając manewr skrętu już widział motocyklistę, tam nic przewidywać nie trzeba było. Wina autopizdeczki i tyle, usprawiedliwianie czegoś takiego to przejaw wrodzonej głupoty.
kap0 napisał/a:
Teoretycznie jazda na 2 kolach to samobojstwo
A praktycznie każdy kto tak twierdzi nie ma jajec.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów