Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
dobry system, przewiduje uderzenie powinien być montowany w standardzie we wszystkich samochodach
W moim Poldku też?
dobry system, przewiduje uderzenie powinien być montowany w standardzie we wszystkich samochodach
System dobry ale ludzie głupi i przestają myśleć. Człowiek szybko się przyzwyczaja do udogodnień i później problem dla niego jechać bez jakiegoś systemu.
Pierwszy lepszy przykład jaki mi przychodzi do głowy. Córka sąsiada dostała służbowe auto z tym systemem kamer 360* do parkowania. Jakoś się to nazywa. W każdym razie tak się do tego przyzwyczaiła, że jak jej zabrali i dali nowe bez tego to prawie płakała, że okropnie ciężko jej się teraz parkuje.
Tak samo te płaczki z tesli, że autopilot się popierdolił i coś odjebał. Kurwa tesla podkreśla wszędzie, że autopilot to tylko asystent jazdy a kierowca ma być gotowy do reakcji. Tymczasem wielu kretynów tak wierzy w ten system, że traktują to jak autonomiczny samochód który jedzie samemu z punktu A do B bez udziału kierowcy.
No nie wiem, ja to bym nie chciał żeby mi auto samo wykonywało manewry przyśpieszania czy hamowania. Potem niech się coś spierdoli, jak TIR za mną będzie jechał zderzak w zderzak, a mi tesla zacznie hamować bo piesek czy sarenka.
Tak samo te płaczki z tesli, że autopilot się popierdolił i coś odjebał. Kurwa tesla podkreśla wszędzie, że autopilot to tylko asystent jazdy a kierowca ma być gotowy do reakcji. Tymczasem wielu kretynów tak wierzy w ten system, że traktują to jak autonomiczny samochód który jedzie samemu z punktu A do B bez udziału kierowcy.
nie no ja cie rozumiem ze człowiek musi myśleć, ale człowiek niema głowy dookoła głowy a taki system unikający kolizji jest świetny, auto pilot to głupota system się zawiesi i auto pojedzie w mur.
ja nawiązałem do systemu anty kolizyjnego
Mi chodzi o zbytnie zaufanie do systemów.
Bez tego jedziesz i sie rozglądasz. Wiele osob jak takie cos będzie mialo oleje patrzenie w boki bo system zahamuje. Gorzej jak ci jebnie i nie zahamuje.
No nie wiem, ja to bym nie chciał żeby mi auto samo wykonywało manewry przyśpieszania czy hamowania. Potem niech się coś spierdoli, jak TIR za mną będzie jechał zderzak w zderzak, a mi tesla zacznie hamować bo piesek czy sarenka.
jak by pierdykną w tesle ten samochód to tir i tak by wjechał w dupe tesli 2 hity za jednym razem, wole być uderzony raz a nie dwa razy, jak sarenka ci pierdyknie to masz po przedniej szybie i tak musisz zahamować
@up
Mi chodzi o zbytnie zaufanie do systemów.
Bez tego jedziesz i sie rozglądasz. Wiele osob jak takie cos będzie mialo oleje patrzenie w boki bo system zahamuje. Gorzej jak ci jebnie i nie zahamuje.
no to masz przykład białego po przeciwnym pasie bez tego systemu.
jak by pierdykną w tesle ten samochód to tir i tak by wjechał w dupe tesli 2 hity za jednym razem, wole być uderzony raz a nie dwa razy, jak sarenka ci pierdyknie to masz po przedniej szybie i tak musisz zahamować
no to masz przykład białego po przeciwnym pasie bez tego systemu.
No właśnie jak widzę przy 100km/h sarenkę czy pieska, to nie wykonuje dzikich manewrów hamowania i omijania, a jak wiem że mam duże auto za sobą to już zupełnie. Wykonałbym inne manewry, które wątpię by system Tesli wykonał. Te nowe auta są dla debili.
Np. W jednym aucie, mam tak że jak naciskam hamulec to odcina mi możliwość dodania ostro gazu. A jednoczesne naciśnięcie hamulca i gazu, to podstawowa metoda wyprowadzenia przednionapędówki, która została zablokowana, z uwagi na idiotów.
W jednym aucie, mam tak że jak naciskam hamulec to odcina mi możliwość dodania ostro gazu.
Logiczne, że nie da się jednocześnie pedałować do przodu i do tyłu. Takim jeździsz??
System dobry ale ludzie głupi i przestają myśleć. Człowiek szybko się przyzwyczaja do udogodnień i później problem dla niego jechać bez jakiegoś systemu.
Pierwszy lepszy przykład jaki mi przychodzi do głowy. Córka sąsiada dostała służbowe auto z tym systemem kamer 360* do parkowania. Jakoś się to nazywa. W każdym razie tak się do tego przyzwyczaiła, że jak jej zabrali i dali nowe bez tego to prawie płakała, że okropnie ciężko jej się teraz parkuje.
Na szczęście świat się nie cofa.Kupilem parę lat temu auto z kamera (nie 360) i powiem ci ze nie ma najmniejszej szansy żebym kupił następne bez.
Ty tez byś pewnie nie kupił samochodu bez ABSu ,wspomagania kierownicy czy ESP.
Pamiętajmy ze jeszcze w latach 90 wolno było jeździć z jednam lusterkiem po stronie kierowcy.Od strony pasażera nie było przymusowe.Wyobraża sobie ktoś teraz tak jeździć?
W portach w zautomatzyowanych wypadki popełniają tylko i wyłącznie ludzie, maszyna z maszyną się nie zderzy jeśli jest odpowiednio serwisowana, nie ma takiej opcji i nikt tego nawet nie zakłada, że tak si ę może stać
Powiem delikatnie że mało wiesz a się wymądrzasz, jest zbiór filmików z zachowań tesli i spokojnie by z tego wyszła,
ona i potrafi przyśpieszyć ale i szybko wyminąć, reakcje ma lepsze niż kierowcy rajdowi.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów