Od waszego ulubionego YouTubera
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Lekcja historii w picułce
- teraz popularne
Czarna Fortuna kurwa, a nie szczyny. Ok. 3,5 pln u mnie więc bez przejebki z ceną, czasem lecha drożej znajdę.
a ja ostatnio odkryłem browar pod nazwą Karpackie i polecam jeśli chodzi o stosunek jakości z ceną.
Perełko chmielowa tyś jesteś jak zdrowie ten tylko sie dowie co ci pił raz w życiu.... i tak dalej i tak dalej
Dotrwałem do prezentacji "piw" które miały być degustowane. Wolne, żarty wszystkie piwa to głęboko odfermentowane lagery, prawie niczym sie od siebie nie różniacy. Dobre tanie piwa to Pils i Belfast z Jabłonowa, Lagerowe z Ciechana lub Olsztyńskie z Kormorana ew. Skalak 11, ale w Polsce dalej o piwie wypowiada się chamski spęd, który niczego mądrego na ten temat nie wie i jedyne co potrefi to sie piwem upić. Piją te piwa w zielonych gejowo-modnych butelkach i rozkoszują się zapachem mokrego kartonu i starej piwnicy myśląc, że tak smakuje porządne piwo. Nie lubię używać tego sformułowania, ale degustacja dla gimbusów. Tylko PU trzyma jako taki poziom, bo to pilzner.
Quarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
no kurwa herezje uprawia w tym odcinku!! PERŁA najlepsze piwo na świecie!! A najlepsza Perła to chmielowa w brązowej butelce!!
Cóż za przypadek!
Jednym członkiem jurie był właściciel browaru, który wygrał! Mieli fart, że akurat jego zaprosili !!!
Jednym członkiem jurie był właściciel browaru, który wygrał! Mieli fart, że akurat jego zaprosili !!!
Panowie po co sie tak spinacie? jest taka ksiazeczka jak poradnik piwowara. Można samemu wyprodukować bardzo dobre piwko, ktorego smak jest może nie lepszy bo dla mnie osobiście Kasztelan i Żywiec dysponuja najlepszymi walorami smakowymi na rynku, ale inny i chociaż wiemy co pijemy. Można eksperymentowac wedlug wlasnych upodobań. Najwiecej problemow jest wlasciwie z przygotowaniem słodu, ale możemu tez zorbic w bardzo prosty sposob podpiwek, ktory nadaje sie do dalszego przetworstwa jak również sam w świetny sposob lagodzi pragnienie. Zamiast narzekac polecam ruszyc dupe i dzialac! Wieksza satysfakcja z robienia piwka niz krecenia bimbru,ktory i tak bez odpowiedniego sprzetu smakuje okropnie.
Wiec nie narzekac tylko ruszac dupe.
Wiec nie narzekac tylko ruszac dupe.
WTF!? Przykro mi jak coś takiego oglądam.... Browar Kormoran, Fortuna to jest to... a nie to g... ps. Dlaczego nie było Okocimia OK? :/
"Eloi, Eloi, Lama Sabachthani"
Miałem wątpliwą przyjemność studiowania z jurorem "Andrzejem", straszna pipa.
Idealnie się dobrali.
Idealnie się dobrali.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów