Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:43
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:22
Materiał własny

Nigdy nie sądziłem, że ten znak może kiedyś dotyczyć mnie osobiście.

Prawko mam od 14 lat, styczność z pojazdami silnikowymi od gnojka (motorynka, ogar, wueski różne), jeździć uczył mnie tata (zawodowy kierowca od 30 lat bez żadnego wypadku z własnej winy), szacunkowo zrobiłem 100kkm+ (wiem, wiem, ale zawsze coś), jeździłem chyba wszystkim poniżej 5m długości (tatowe, służbowe, własne) kiedyś jakieśtam drobne stłuczki, wydawałoby się, że wiem co robię.

Małe dziecko w domu, nieprzespane noce, nadgodziny w pracy, zmierzch, 2 godziny ciągłej jazdy po pustej autostradzie i...jeb!

Obudził mnie szum trawy, próbowałem odbić ale było za późno. Jebłem w barierę, zdjęło oponę z felgi, urwało mocowanie mcphersona, pękł drążek kierowniczy, odruchowo puściłem hamulec, zrobiłem 360 i udało się jeszcze na tych 3 kołach wyprostować kurs i skulać się na pobocze.

Szczęśliwie nikogo nie zaczepiłem. Prędkość koło 90+ na godzinę (jednostek nie podam z przyczyn prawno - formalnych)...żadnych obrażeń, może poza ciężkim szokiem i skuteczną pobudką. Po wszystkim zauważyłem ślad na podłużnicy 2 cm od czujnika poduszki...widocznie mam jeszcze coś do zrobienia na tym padole łez i rozpaczy.

Drodzy sadole, życzę wam abyście poznawali granice swojej wytrzymałości w innych okolicznościach. Te fotki ku przestrodze. Szerokości i powodzenia na drodze.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
maniiiek 2013-01-13, 12:11
@straatveger a co z ciebie za polak skoro robisz spacje przed znakami zapytania? To, że ma samochód jaki ma nie oznacza, że nie jest pasjonatem. Ty w ogóle rozumiesz pojęcie słowa "pasjonat"?
Zgłoś
dostępny_nick 2013-01-13, 12:18 2
michalpasterski.pl/2008/06/potega-drzemki/ to tak jakby ktoś miał wątpliwości co do skuteczności drzemek .
Zgłoś
~PowerBoBass 2013-01-13, 12:39
Philipek napisał/a:

mam prawko 3 lata a na koncie 3x tyle km. fakt moja hmm.. pasja to za malo, choroba to uzaleznienie od prowadzenia samochodu. ale moge smialo powiedziec, ze masz malenkie doswiadczenie. gdybys pewnie wiecej jezdzil, doszedl bys do tego, ze 15min drzemki moze ocalic zycie. 15min na poboczu i mozna jechac dalej.

300000km w trzy lata? To Ty chyba z samochodu nie wysiadasz - chyba, że zatankować

Co do tematu - piwo - wypadki chodzą poludziach, uczmy się na własnych i na cudzych błędach i nie doprowadzajmy do takich sytuacji. Ja ze swojej strony potwierdzam - 15 minut drzemki nieraz ratuje dupę przed zaśnięciem za kółkiem.
Zgłoś
~Faper Noster 2013-01-13, 12:51 1
Jebnął że aż mu się kierownica na drugą stronę przestawiła
Zgłoś
j................� 2013-01-13, 13:28 2
wympal,

Kurwa napisałęm taki ładny post a mi wszystko usunęło, a więc w skrócie, nie chcę Cię hejtować,obrażać czy coś ale skoro uważasz się za dobrrzego i dobrze wyszkolonego kierowcę to pamiętaj,że prawy pas w anglii (wewnętrzne pasy na auostradach) "służą" do wyprzedzania jeżeli kończysz manewr to wypadałoby wrócić na środkowy lub zewnętrzny pas nie to,żebym się czepiał ale nie lubię jak chcę wyprzedzić kilka autek rozpędzę się a tu ktoś prawym sobie ciśnie 90 mph z czałym szacunkiem 90mph to można jechać którymś z boczych pasów żeby nie blokować jezdni innym uczestnikom ruchu.Pewnie to przez zmęczenie ale chciałem po prostu powiedzieć,że to trochę denerwujące kiedy super kierowcy którzy myślą,że wszystkie rozumy pozjadali o co to nie oni jadą jak im się podoba i nie zwracają uwagi na innych użytkowników drogi( w szczególni większość tirowców) Często robię trasę Polska-Anglia i mnie czasami szlag tracia jaka jest kultura jazdy niektórych kierowców
Zgłoś
wympal 2013-01-13, 13:42
@ up

mnie też w kurwiają królowie prawego pasa (o tirowcach wyprzedzających na wzniesieniach nie wspominając), ruch był minimalny a ten świadek z artykułu to kierowca, którego właśnie wyprzedziłem i zwyczajowo miałem się chować na swój właściwy pas tylko kurwa nie zdążyłem...wiesz, jak nikogo nie blokuję, ruch jest mały a na lewym są koleiny albo dziury to czemu nie na prawym, jeśli obaj nie jeździmy autem jak za karę to wiemy dobrze, że w lusterka patrzy się częściej niż na drogę przed autem
Zgłoś
Coyte 2013-01-13, 15:00
@UP
90 mil to całkiem szybko, 145km/h. Tak szybko jechać raczej nie można.
Zgłoś
Anarchangel 2013-01-13, 16:27
Coyte napisał/a:

@UP
90 mil to całkiem szybko, 145km/h. Tak szybko jechać raczej nie można.

Można, np. w Niemczech oraz na wyspie Man...
Zgłoś
j................� 2013-01-13, 17:25
wympal,
a to z lusterkiem przekonało mnie,że jednak potrafisz jeździć:] niektórzy myślą,że lusterko służy do wieszania na nie choinki zapachowej a boczne to miernik tego jak blisko podjeżdżasz do innego pojazdu jak urwie to znak,że jesteś bliski zderzenia heh:)

Ja osobiście jak jadę w taką trasę i mogę zaplanować sobie wyjazd to robię to z głową mam 2,5 tyś do przejechania, to Pl zawsze staram zrobić się w nocy tzn wstać o 3 i jechać nie jestem aż tak zmęczony więc gitarka a te 700 km Polski do rana zrobię ładnie pięknie się jedzie,bez policji,fotoradarów ustawianych przez wieśniaków miejskich itd, później jak już jest dzień to nie czuje się zmęczenia więc te 1100 do promu można zrobić do wieczora:) a jak już przepłynę promem to w dupie wszystko mam te 500 km to już na auto pilocie się robi heh nie jestem tam jakimś piratem drogowym, ja po prostu lubię zapierdalać jak ma się sprawny samochód,dobre opony i coś we łbie to można robić cuda na kiju

A co do kierowców tirów to fakt,że robią 100k rocznie nie oznacza,że potrafią jeździć ba, większości powinni zabrać prawo jazdy za bezmyślność i głupotę, pchanie się na 3, niewpuszczanie po chamsku podczas wyprzedzania kilku tirów itd;) po prostu chamy i prostaki co myślą,że dużym samochodem jadą to mogą wszystko Tiry na tory!!
Zgłoś
x................s 2013-01-13, 19:40
Miałem opcje ze zmęczeniem na autostradzie z kobitą i dzieckiem z tyłu w foteliku. U mnie zmęczenie przejawia się szybkością łapania ostrości przez oczy. Jak spójże w tylne lusterko i nie złapie ostrości w ciągu 0.5sec to już jest kryzys.

Jadąc autostradą musiałem przysnąć na sekundę czy dwie, bo jakby się obudziłem i nie pamiętałem co się przed chwilą wydarzyło. Jechałem środkiem pasa na zakręcie więc mózg jakoś starał się utrzymać kontrole
Zgłoś
johnny12325 2013-01-13, 20:27
Widzę, że tak przypierzyłeś w tą bramę, że Ci kierownicę na prawą stronę przeniosło
Zgłoś
C................n 2013-01-14, 14:53
A taka ładna yariska była Yaris power !!!
Zgłoś
darekesp 2013-01-14, 20:06
Fest zakurwiłeś dobrze że żyjesz jakby jasiek ci strzelił kto wie. Na drodze to oczy i w dupie. Nie tylko na siebie uważać a na innych kretynów też.
Zgłoś
KingOfEvil 2013-01-14, 20:07
Wszystko przez to że masz kierownice po prawej stronie.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem