I jeszcze jedna fajna akcja.
I jeszcze jedna fajna akcja.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@Kuriki, jeśli sprawca jest poniżej piętnastego roku życia, całość wygląda jeszcze śmieszniej. Odsyłam do źródeł prawa (polecam Internetowy System Aktów Prawnych, tam masz wszystkie obowiązujące ustawy, na dzień dobry Kodeks karny i Kodeks postępowania karnego, może jeszcze przydać się Kodeks karny wykonawczy). Inna sprawa - jeśli odbyło się to na przykład na koloniach, wychowawcy mają po grzbiecie (łącznie z możliwością obciążenia ich alimentami, jeśli działania rozpłodowe będą skuteczne).
Tak jest to traktowane jako gwałt i odpowiada starsza osoba (czy jakoś tak)Prometeus Coprophagus, A jak się dwunastolatek z trzynastką rżnie za zgodą ich obojga to też jest przestępstwo?
Qrwa, pedofilia była kiedyś legalna
14 czy 15 lat, co za różnica? to już jest późniejszy orkes dojrzewania, a taka dziewczyna ma swój własny rozum, same chca dużo starszych to niech się jebią.
zresztą, każdy lubi jailbiaty
"Pacz szfagier predator kurwa."
Freeze, freeze freeze FREEZE
FREEze freeZEE FREEEEEEEEZEEEEEEEEE
W ICD-10 pedofilii przyznano kod F65.4[10], kryteria jej rozpoznania obejmują[11]:
Doświadczanie powtarzającego się, nasilonego popędu i wyobrażeń seksualnych dotyczących czynności seksualnych z dziećmi, jednocześnie z towarzyszącym temu wyraźnym cierpieniem, od co najmniej 6 miesięcy (ogólne kryterium zaburzenia preferencji seksualnych).
Utrwalona/ dominująca skłonność do aktywności seksualnej z dzieckiem lub dziećmi w wieku przed pokwitaniem.
Sprawca ma co najmniej 16 lat i jest co najmniej 5 lat starszy od ofiary.
Kryteria diagnostyczne według DSM -IV są zasadniczo zgodne z ICD-10:
A) Pojawiające się przez przynajmniej sześć miesięcy powracające, silnie podniecające fantazje seksualne, impulsy seksualne lub zachowania związane z aktywnością seksualną z osobami, które nie wkroczyły jeszcze w okres dojrzewania (poniżej 13 roku życia).
B) Fantazje, impulsy lub zachowania powodujące klinicznie znaczący dyskomfort lub upośledzenie w społecznym, zawodowym lub innym obszarze funkcjonowania.
C) Osoba ma przynajmniej 16 lat i jest co najmniej 5 lat starsza niż osoby z kryterium A). Uwaga: nie dotyczy osób w późnym okresie dorastania będących w relacji z dwunasto- lub trzynastolatkiem.
W DSM -IV wymagane jest także uszczegółowienie dotyczące płci ofiary, tego czy sprawcę pociągają wyłącznie dzieci oraz czy jego ofiary pozostają w stosunku pokrewieństwa do niego.
Różnicowanie[edytuj]
Należy odróżnić prawdziwą pedofilię od kontaktów seksualnych podejmowanych z dzieckiem z powodu upośledzenia umysłowego/ uzależnienia/ otępienia sprawcy[12].
Czyli w zasadzie panowie, raz z dzieciakiem to nie pedofilia. Co nie zmienia faktu, że to dalej przegięcie. A jak ktoś się podaje za 14 latkę i zachęca innych to sam powinien odpowiadać za podrzeganie do popełnienia przestępstwa...
burb32 Nie bronię nikogo, po prostu chciałem ci mniej więcej wytłumaczyć o co chodzi. W Polsce trzeba coś zrobić, żeby za to odpowiadać, a w USA wystarczy mieć zamiar...
Pozdrawiam.
Jak również wspomniałem, u nas nie ma law in action (rozumowanie typu "trzydzieści razy w roku współżyjesz z dorosłymi kobietami, raz zdarzy się z osobą trochę zbyt młodą - jesteś normalny, ten jeden raz to wypadek przy pracy"; nie zamierzam sugerować, że w anglosaskim systemie prawa sąd by tak orzekł, pokazuję jedynie jak to w dużym uproszczeniu działa), u nas są twarde reguły - kto współżyje z małoletnim poniżej piętnastego roku życia, podlega określonym sankcjom punitywnym. Jeśli ktoś łamie przepisy, które miały stanowić prawne zabezpieczenie przed pedofilią, staje się (w rozumieniu sądu) pedofilem, niezależnie od kryteriów diagnostycznych pedofilii.
Pozdrawiam.
PEDOFILE - film dokumentalny, produkcja TVP S.A., czas 90 minut, 2005
rez. Sylwester Latkowski
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów