📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:56
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
Ależ pech
02:28 kakuna mamuczaczu oooooooo akcja od 02: 25 wcześniej jest mnia nina parija kija
miny to najbardziej zjebana- tchórzliwa bron świata...
@PanKukuruźnik82
Nie ma czegoś takiego jak "tchórzliwa broń" Na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone. Kiedyś tak samo nazywano łuki. mówiono, że to "niehonorowa broń, przed którą nie można się bronić" i żądano by ich zakazać na polu bitew. To samo było po tym jak broń palna zagościła na dobre w walce.
Nie ma czegoś takiego jak "tchórzliwa broń" Na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone. Kiedyś tak samo nazywano łuki. mówiono, że to "niehonorowa broń, przed którą nie można się bronić" i żądano by ich zakazać na polu bitew. To samo było po tym jak broń palna zagościła na dobre w walce.
Widać nie uczono ich, że przed udzieleniem pomocy poszkodowanemu należy zadbać o bezpieczeństwo i odpowiednio zabezpieczyć teren działania.
Kiedyś widziałem filmik, jak izraelscy żołnierze wciągali na linie do helikoptera araba, który wpadł na minę. Jak go wciągali to się spierdolił z uprzęży i jebnął w glebę z impetem. Arab martwy, problem z głowy.
Kiedyś widziałem filmik, jak izraelscy żołnierze wciągali na linie do helikoptera araba, który wpadł na minę. Jak go wciągali to się spierdolił z uprzęży i jebnął w glebę z impetem. Arab martwy, problem z głowy.
@DrAres
Akurat taki postulat wysuwano przeciwko kuszom, gdyż zbyt dobrze radziły sobie z pancerzami płytowymi (w których popierdzielali raźnie najbogatsi ).
Akurat taki postulat wysuwano przeciwko kuszom, gdyż zbyt dobrze radziły sobie z pancerzami płytowymi (w których popierdzielali raźnie najbogatsi ).
jak sie dobrze przyjrzeć można zauważyć latające kawałki ciała
@argen
Kusze to całkiem zakazali. Na Soborze Laterańskim II, papież Innocenty II zakazał stosowania kusz przeciwko chrześcijanom, jako broń nie godną rycerza. Łuków nie zakazano, ale tylko postulowano.
Kusze to całkiem zakazali. Na Soborze Laterańskim II, papież Innocenty II zakazał stosowania kusz przeciwko chrześcijanom, jako broń nie godną rycerza. Łuków nie zakazano, ale tylko postulowano.
Wojna jest prosta i ostateczna, albo Ty albo On. Polacy albo Niemcy itp. Na końcu i tak każdy umrze.
Wnosząc po tytule i komentarzu autora pod nim spodziewałem się, że wejdą na drugą minę.
Nie zawiodłem się !!!
Nie zawiodłem się !!!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów