wypad za miasto
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:03
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
niestety to jedna z ostatnich prawdziwych terenówek, szkoda że motoryzacja 4x4 zeszła na psy
polscy bYznesmeni by sie zaplakali jakby ktos tak zrobil z ich lYmuzyna z kratka
rącza łania to jest seria czy zawiecha rancho czy inne cudo ??
Pewnie jazda próbna
ogi no nie wiem nie wiem z tym ze kiepskie
L200 - dobre , Discovery - dobry , Defender - super, LC - dobny, Patrol - dobry
Wieksze napakowane elektronika i gadzetami ale daja rade
Wieksze napakowane elektronika i gadzetami ale daja rade
no i jest odpowiedni komentarz "o ku%wa"
piwo za fajną terenówkę
Marshal napisał/a:
s4e napisał/a:
@Marshal - poszerz horyzonty, bo pierdolisz głupoty.
dlaczego ... napisał prawie dobrze. Ja dodałbym jeszcze do tego Merca G-klasse i Mitsubishi Pajero. A Land Cruiser to legenda ...
Sam posiadam L200 - super autko, ale pod jednym warunkiem - z jedyną słuszną skrzynią Super Select, dającą możliwość jazdy stale 4x4 po czarnym. Dodatkowo super sprawą w Mitsu jest możliwość dołączenia przodu podczas jazdy do 100km/h. Centralny dyfer, blokada mostu ... miód. Fakt, że prawie nigdy podczas normalnej jazdy tego nie użyjesz, ale ... dlaczego kupiłem L200 a nie Navare, LC czy Rangera? Potrzebuję przestrzeni ładunkowej i możliwości przewozu ciężkiego ładunku, a poza tym lubię spędzać czas aktywnie. Jednocześnie nie jestem na tyle zamożny, by pozwolić sobie na kilka aut w rodzinie i jedno musi mi starczyć do wszystkiego. Nie chciałem Navary - francuskie silniki, słabsze właściwości terenowe, brak możliwości jazdy 4x4 po czarnym. Toyota LC - dobra ale droga bladź, dodatkowo trzeba by było brać silnik 3.0 który pali w chuj. Ranger - po prostu Ford ... ale i powtórka z Navary.
Gdybym miał wybrać auto do "przełajów" i ganiać bez większych modyfikacji - to wybrałbym Landka Defendera 110 (chuj z tymi szczelinami przy uszczelkach drzwi, gdzie możesz dwa paluchy wcisnąć, a zimą są przeciągi). Jeżeli miałbym zrobić typową przeprawówkę - to krótki Nissan Patrol Y61 albo Landek Defender 90. Ale jestem tylko amatorem i aż tak bardzo w to nie wnikam ... pozdrawiam maniaków 4x4.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów