18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:43
📌 Konflikt izraelsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:47
trololololoo #3a
matiqq • 2012-11-28, 20:34
Żyjem sobie w trudzie, znoju-orzę ziemie, grzebie w gnoju! jestem panem W całej wsi bo mam AŁDI W TDI. Wszyscy we wsi mnie szanują, gdy zajadę swoją furą... Laski piszczą, kury gdaczą kiedy w AŁDI mnie zobaczą! gdy zajadę zaś pod kościół wszyscy mówią TO jest gościu... WÓZ wymiata Fordy, Fiaty, widać we wsi kto bogaty, a sam znaczek TDI wszystkim się po nocach śni .Idę orać bo już czas, zanim ZAZDROSC ZEŻRE WAS. Wy se siedźta i czytajta, mego WOZA podziwiajta!!! bo to auto cud techniki, Niemce robią super bryki!.

PS.nienawidzę Diesla w osobówkach. Ciągniki siodłowe, busy oczywiście ale nie oso.!
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dżony 2012-11-29, 22:41
Masz trudności ze zrozumieniem?
to jest przebieg prywatny a nie służbowy, wożę co najwyżej narty i rowery na dachu no i torby w bagażniku.
Poza tym latanie nie ma tu żadnego związku z bogactwem, jest po prostu praktyczniejsze, jak się doliczy winiety na autostradach, jedzenie czy nocleg na takiej trasie to bilet lotniczy jest nawet tańszy niż podróż samochodem o oszczędności czasu już nie wspomnę tak samo jak o wypoczęciu po podróży.
Zgłoś
pawelow 2012-11-29, 23:38
mam golfa IV tdi z przebiegiem obecnym 500k+, wystarczy argumentów za TDI? bo mogę wymieniać
Zgłoś
matiqq 2012-11-29, 23:55
lukibse@
jeżeli ktoś potrzebuje samochodu dla takich osiągów odległościowych to tak, ale spróbuj nim przejechać trasę 2000km w komforcie i w miarę bezpiecznie.Spróbuj też przejechać od wrocławia do Erfurtu w 4.5godziny.
Zgłoś
Barejski 2012-11-30, 3:19
PiotrTAG napisał/a:

Tylko że jak masz samochód w dieslu,to większość większych miast na zachodzie wprowadziło zakaz wjazdu samochodów palących diesel... np Berlin .Z resztą są plusy i minusy wszystkich silników.

Mowa o "starych" dieslach, które kopcą jak lokomotywy
Zgłoś
darekesp 2012-11-30, 7:54
Dżony napisał/a:

Tańsze modele Audi to praktycznie to samo co wieśwageny więc byłbym ostrożny w takich porównaniach.
Płyta podłogowa, silniki, zawieszenia, podzespoły a różnica w wyciszeniu, materiałach co ma robić ten "premium feeling" w Audi.
Mnie śmieszą z kolei te twierdzenia, że diesle palą połowę tego co benzyniaki, otóż nie.
Wydajność silnika wysokoprężnego jest lepsza o 20-25% niż benzynowego o tej samej mocy, no nijak dwa razy większe spalanie z tego nie wyjdzie.
Mam w domu diesla i benzyniaka, diesla tylko dlatego, że robi głównie trasy i przebiegi roczne ~40tys. km no i montaż gazu w nowoczesnych jednostkach jest albo ryzykowny albo drogi a nie każdy zamierza się męczyć np. w MPI, benzyniak daje więcej frajdy-zdecydowanie no ale kogo ja będę przekonywał.

Bo wieśwagen kopiuje wszystko od Audi pierwszy TDI był w audi 80 to raz płyta wzięta też do audi a teraz coś nowszego pierwsze światła LED do jazdy dziennej też wprowadziło Audi. Nie jestem fanatykiem Audi ale nie nawidze wieśwagenów i ich burackich właścicieli mówiłem już kupi padake a tu szpanuje jeszcze załozy jakieś bodykity na golfa silnik 1.4 dziura w tłumiku i wielki rajdowiec boooże po co tak to jest jak przez 4 lata wysłuchuje sie fanatyków tego gówna że to naj lepsze reszta gówno i " BO JO ŻECH SZOŁ 70 BOKIEM NA RONDZIE MOIM PASKIEM" przecież ręce opadaja i nachodzi ochota wyjebać w głupie wiejski ryło NIESTETY TAKA JEST POŁUDNIOWA OPOLSZCZYZNA Sad But True
Zgłoś
Dżony 2012-11-30, 10:05
Przecież Audi wchodzi w skład koncernu VW, notabene gdyby nie VW i jego pieniądze to Audi by najprawdopodobniej nie istniało.
O żadnym kopiowaniu nie ma mowy.
Zgłoś
darekesp 2012-11-30, 11:49
Audi wykupiło vw niestety taka prawda i Audi było pierwsze jeszcze jaki AUTOUNION a 4 kółka jako znaczek to symbolizacja ze jaki pierwsi Audi stosowało 4 pierścienie na każdy tłok dziękuje :0
Zgłoś
Dżony 2012-11-30, 15:22
"W 1958 Daimler-Benz AG przejął 87% kapitału akcyjnego Auto Union, a w 1959 posiadał już 100%. W 1964 Volkswagen kupił zakład w Ingolstadt i sprawił, że nazwa Audi odżyła przejmując logo Auto Union – cztery pierścienie od czterech połączonych producentów samochodów –. W 1965 Auto Union wreszcie wypuścił na rynek samochód pod marką Audi"
Zgłoś
Mentorstajl 2012-11-30, 16:07
Kurwa panowie,pozabijacie się zaraz.Nie widzę powodu tego całego hejtu - stać Cię na benzyne to na niej jeździsz.chcesz zaoszczędzić na paliwie - kupujesz diesla.W czym rzecz ?
Zgłoś
artiee 2012-11-30, 22:25
lukibse napisał/a:

mam golfa IV tdi z przebiegiem obecnym 500k+, wystarczy argumentów za TDI? bo mogę wymieniać

To nie jest argument, każdy prawidłowo eksploatowany silnik tyle wytrzyma z palcem w dupie. Znajomy ma forda mondeo w benzynie z przebiegiem 570k. Pracuje i odpala jak prosto z fabryki.
Zgłoś
g................s 2012-12-01, 3:29
matiqq
bitch please: bmw seria 3 258KM diesel 5,6s do setki, 306KM benzyna 5,5s do setki spalanie diesla nieporównywalnie mniejsze, BMW seria 5 382KM diesel 4,7s do setki ,407KM diesel 5s do setki, mam wymieniać dalej...
Zgłoś
genghiskhan 2012-12-01, 10:23
MMMMMulti trolololol:

Mentorstajl napisał/a:

Nie wiem o co wam chodzi.Moje zdanie : mam a4 b5 1.9 afn tj. 110 koni - jeżdżąc normalnie (w granicach 120) mieszcze się w 6 litrach ON.Dla porównania kolega ma 1.8 benzynke i jemu pali 10 - 11.Dodam że swoim klekotem go objeżdżam.Wniosek ? Logiczne że diesel ;]

10-11 to pali 250 konna benzyna z turbo....

Mentorstajl napisał/a:

Kurwa panowie,pozabijacie się zaraz.Nie widzę powodu tego całego hejtu - stać Cię na benzyne to na niej jeździsz.chcesz zaoszczędzić na paliwie - kupujesz diesla.W czym rzecz ?

tyle ze dyzel to pozorna oszczednosc (zarówno przy zakupie nowe jak i uzywanej fury)
prawda jest taka ze najtansze obecnie jest lpg

xon123x napisał/a:

Diesel jest zajebisty bo ma moc pod górkę benzyna nie ma szans xd z większym silnikiem nawet ;p

ojej i co stanal ci? kolega przewiózł cie tedeikiem poczułeś niutony i podnieta?

Gurgul99 napisał/a:

Ja pierdolę, forum moto....

Mam benzyniaka, skromne V6, koszty remontów zerowe bo auto się nie psuje. Rocznie robię 8-10 tys. ale planuję kupić diesla tylko że JTD - dlaczego? Bo na trasie dieslem spalę 6, góra 7 litrów ON a benzyny wpierdoli mi co najmniej 10-12, po mieście 18, ile mi spali diesel? 7-8? LPG? Dobra instalka jest ok ale ciągnie mnie do diesla.

ON można załatwić po 3PLN, jest jakiś ważniejszy argument?

18 po miescie??? cóz to za cudowny silnik?

karadzio napisał/a:

Diesel to auto z konkretną duszą.. a poza tym to dobry diesel jest fajnie wyciszony. A odnośnie mocy i predkosci.. mam seata toledo 1,9 TDI 110KM V max 220km/h (na niemcach)

ołłłłł jeaaa szczyt marzeń - licznikowe 220 z górki

matiqq napisał/a:

Dżony@
bogacz pierdolony...

no i chuj, że polecisz samolotem, a gdzie wsadzisz 12 instalacji LPG i zbiorników, do tego z 2 głowice oraz kilka innych pierdół, gdzie każda z innej fabryki?
tylko nie pierdol o dostępności w deu, bo ja w polskim autogazie troszkę znaczę, dla potwierdzenia możesz zadzwonić do wrocławia i zapytać, dlaczego wiązka elektryczna od 4 i 6cylindrowej instalacji ma przedłużone niektóre kable lub ma dodatkowe piny w komputerze... albo o reduktory, dlaczego fabrycznie są składane innaczej niż w instrukcji i biją o 20% większe ciśnienie niż standart a otrzymasz odpowiedź, że przez M.Wysockiego. firma od 3 pokoleń.

kurwa powiedz gdzie cie takich pięknych marketingowych wypowiedzi uczyli?
Zgłoś
reloop 2012-12-01, 11:23
Powiem tak:

Dopóki Euro-ciule nie namieszają z ceną LPG to faktycznie będzie najtańszy.

Co do diesla czy to TDi czy JTD jak wiadomo każdy ma swoje plusy i minusy, tak samo z pb/lpg.
Kupując używane auto to strach trochę kupić pb+lpg z dużym przebiegiem, tak samo diesla.

Niestety u nas jest tak, że jak auto się psuje, albo coś trzeba więcej dołożyć to się go sprzedaje, stąd często nieprzychylne opinie.

Druga sprawa to mało kto czyta jakąkolwiek instrukcje obsługi a co dopiero z samochodu. Przez to np. Alfy romeo mają złą opinię bo się zacierały (głównie jednostki 2.0 Twinspark), a w instrukcji jak byk że może pobrać ok 250ml oleju na 1000km.

Osobiście miałem już Seicento 900, bravo 1.9JTD potem Grande punto 1.2(służbowe) i teraz golfa 4 tdi

Pomimo dużych rozbieżności mocowych, jakościowych i cenowych dla mnie najlepiej wypada diesel. Moment duży, wyprzedzanie bezstresowe, nie muszę kręcić jak wiertarkę żeby wyprzedzić (patrz Grande) .
Zgłoś
Wojtaszek 2012-12-01, 19:00
Miałem przez półtora roku Forda Galaxy 1.9Tdi, 110km. zrobiłem nim jakieś 60tyś km, i silnik się zajechał, przy około 320tyś, wymieniałem wszystko na czas, jestem z tych co dbają o auta, służa mi do pracy. Teraz śmigam Volvo V40, 1.8 GDI, w jakieś dwa miesiące, 10tyś km. I już mogę powiedzieć że, NIGDY więcej diesla.
Spalanie na autostradzie, gdzie robię największe przebiegi, to w V40 6,5 -7,5l na 100km. W Galaxym 8l minimum. Koszty części, taniej jest kupić części do Volvo.

Kiedyś były mi obojętne diesle, teraz mogę stwierdzić jednoznacznie. Diesel tylko do ciężarówek i ciągników...
Zgłoś
pSTANLEY 2012-12-02, 1:00
Najeździłem się troszkę służbowymi dieslami, i moim zdaniem są lepsze ale tylko w długiej trasie. W mieście spalają jakiś litr mniej niż podobne benzyniaki, co patrząc na różnice w cenie lpg i pb powoduje że diesel jest nieopłacalny. Mój własny samochód to vectra 1.8 140kmm, pali 7.6l/100km (80% miasto) więc spalanie imo jest niezłe, zwłaszcza patrząc na cenę serwisu i zakupu. Jak ktoś już napisał diesel jest fajny i tani aż do momentu zepsucia się turbo, dwumasu, wtrysków pompy itp, i niestety nie da się tych elementów naprawić pod domem w garażu, w przeciwieństwie do większości usterek silników napędzanych pb. Przebrnąłem diesle i pb oraz pb+lpg i dla mnie wniosek jest prosty: jeździsz w długie trasy kup diesla, na krótkich odcinkach lepszy będzie pb bez turbo. Oczywiście lpg polecam, sam niestety mieszkam teraz w uk i tutaj lpg nie ma sensu... (cena instalacji)
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem