Nocturno napisał/a:
No to jak tak to jeszcze jedno, gołębiu.
Jesteście żałośni, tyle wam, tobie i innym, powiem. A statystyki, kolego, nie służą interpretacji. Przespałeś wykład. Statystyki można zlecić tendencyjnie i prowadzić tendencyjnie pod tezę.
O, to też. Można zlecić tendencyjne badania. Tendencyjnie wybierać dane, które nam pasują do z góry założonej tezy (jak ty). A potem tendencyjnie je interpretować.
Nocturno napisał/a:
Otrzymane wyniki nie podlegają w takich kwestiach, jak przestępczość i wykroczenia, interpretacji.
Oooo, jak najbardziej podlegają! Np. można przedstawiać dane w procentach bo to robi większe wrażenie. Jeśli w danym mieście było jedno morderstwo rok temu, a w tym roku dwa to jest wzrost o 100%! Szokujące, nie? Ale dwa to dużo czy jednak mało?
Nocturno napisał/a:
Jeśli uważasz inaczej i zakładasz, że polska policja, strona ZUSu, strona pomocy Ukrainie, strona rządowa ukraińska to "zła interpretacja" to najzwyczajniej na świecie jesteś odrealnionym paranoikiem i wszędzie widzisz spisek i agentury, nawet na stronach rządowych. Nie docierają do ciebie fakty.
Trochę to śmieszne a trochę żałosne. Trochę też straszne, że żyjesz w tym samym kraju, co ja.
Abstrachując już od tego tematu, bo myślę, że mało kogo interesuje ta dyskusja: Srasz się z tymi statystykami, a naprawdę chodzi ci o to żeby dojebać Ukraińcom. Ta potrącona dziewczyna też ci lata koło dupy, dla ciebie ważne, że zabił ją Ukrainiec. Jestem pewien, że nawet się ucieszyłeś bo dzięki temu masz kolejny powód żeby im dopierdolić, prawda? Bo tylko o to tu chodzi.
Nocturno napisał/a:
Wy serio, kurwa, nie widzicie w tym paradoksie nic złego?
Stary, czy ja piszę, że to nie wina prawa? Oczywiście, że to wina kurwa prawa, stworzonego, bo większość... ludzi... w Polsce zachowuje się poglądowo tak, jak wielu i tutaj. Bredzi i pomocy, wygranej wojnie, a bo oni wysyłają hajs, a bo Polaki też się rozbijają autem.
Nie, kurwa, nie widzimy nic złego. To niewielka cena za skopanie dup kacapom i święty spokój na kolejne dekady. Trzeba patrzeć trochę dalej niż czubek własnego nosa.
Nocturno napisał/a:
Ludzie, WTF? Dosłownie STWORZONO kurwa dla nich nadprawa. Dosłownie POWSTAŁ CAŁY RZĄDOWY SYSTEM POMAGANIA IM w obciążaniu naszego budżetu. Pomagania BYCZKOM, których NAWET NIE POWINNO TU BYC. Przypominam, znowu, że 18-60 lat faceci mieli Z A K A Z opuszczania terenu Ukrainy.
Ludzie... Co się z wami dzieje?
Kurwa, bredzisz człowieku. Jakie nadprawa? Co ci przeszkadza, że mają TAKIE SAME prawa jak ty? Zazdrościsz im?
A jeśli opuścili Ukrainę nielegalnie to jakby nie nasz problem, nie sądzisz? Donieś Zełenskiemu, łamią prawo ukraińskie, niech on się martwi.
kosioraldo napisał/a:
Nie jesteś odosobniony w swoim myśleniu, ale nie chce mi się gadać o tym wszystkim, to co robią z naszego kraju to śmiech na sali i nikt ich z tego nie rozliczy, mózgi wyprali gówniarzom tik tokiem i innymi gównami, ważne że my mamy głowy na karku i nie damy się pozdrawiam Cie
POPis inne gówna będą brnęły w to chociaż mam rodzinę będę głosować na konfederacje jak nic nie zrobią by było lepiej w tym kraju będę pluł sobie w brodę ale lepiej zaryzykować niż być robionym w chuja przez te same osoby co wybory
No tak, wszystko jasne, czyli ta eksplozja antyukraińskich wysrywów na sadolu to kampania wyborcza Konfederacji. Ale troli powinni zatrudniać lepszych, bo mało autentyczny jesteś.
Insaner napisał/a:
A co to się dzieje w komentarzach. Już nie ma kibicowania "przyjaciołom ze wschodu" w bohaterskim podejściu do obrony ich kraju? Skończyło się zachwycanie "postępami na froncie" ??? Już nie ma hasełka "slava ukrainie"?
O, ujawnił się następny konfederuski trol. Dużo płacą?
Sława Ukrainie!