📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
46 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ja bym spierdalał czym prędzej żeby nie wpaść gdzieś tam, a ten jakże odważny człowiek stoi i nagrywa. Szacun
Niesamowite, doslownie jak gdyby chodzil po innej planecie. A gdyby dorzucic tam wulkan "plujacy" lawa, to mieli bysmy piekny obraz apokalipsy
Przejebana sprawa. Dobrze, że u nas takiego chujostwa właściwie nie ma.
Tco napisał/a:
Niesamowite, doslownie jak gdyby chodzil po innej planecie. A gdyby dorzucic tam wulkan "plujacy" lawa, to mieli bysmy piekny obraz apokalipsy
Trzęsienie ziemi które uwolniłobymagmę, byłoby tak katastrofalne, że całe miasta by zniknęły z powierzchni Ziemi tzn to zależy od odległości od obszarów aktywności wulkanicznej, bo gdzieniegdzie magma jest dość płytko (jak np. na Islandii) ale na ogół jest bardzo głęboko i to o wiele głębiej niż sięgają hipocentra trzęsień ziemi. Poza tym trzęsienia ziemi i wulkanizm nie są zbytnio skorelowane, ponieważ trzęsienia ziemi występują nie tylko w rejonach aktywności wulkanicznej (np. Kalifornia w USA i uskok San Andreas). Jest to spowodowane wewnętrznymi naprężeniami w skałach no i oczywiście ruchem płyt tektonicznych. Oczywiście w rejonach wulkanicznych mamy wstrząsy sejsmiczne ale są one spowodowane eksplozjami, ruchami lawy i ich niszczącej działalności. Poza tym są miasta, które znajdują się w pobliżu aktywności tektonicznej (np. Los Angeles w USA) ale nie ma tam wulkanów ;] tektonika idzie w parze z tektoniką ale tektonika niekoniecznie jest zalążkiem wulkanizmu.
PS. Wulkany plują lawą, bo magma to płynne skały pod powierzchnią Ziemi. Magma, która wypłynęła na powierzchnię Ziemi to już lawa ;] dlatego mamy dwa rodzaje skał magmowych - plutoniczne (związane z magmą, pod powierzchnią Ziemi np. Granity czy migmatyty) i wulkaniczne (na powierzchni Ziemi, gdzie lawa stygnie szybko, np. bazalty).
Wody gruntowe?! ROTFL. To żeś se teorię dorobił. Macierewicz byłby dumny.
To się nazywa pęknięcie magistrali wodnej. Znaczy rura dostarczająca wodę do osiedla se pierdolnęła i się woda sączy.
To się nazywa pęknięcie magistrali wodnej. Znaczy rura dostarczająca wodę do osiedla se pierdolnęła i się woda sączy.
Jak tektoniczne płyty gówna nachodzą na siebie pod dużym ciśnieniem to jest wtedy trzęsienie ziemi... I gówna
Wiesz, że jesteś sexy gdy nawet "Matka Ziemia" przez twoją obecność ma mokro
Trzeba było sznurkiem za nogę i na hol do domu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów