18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Trzy drogi
MichaU • 2013-09-03, 19:10
Jakie są trzy drogi do socjalizmu?

1. Droga stalina
2. Droga wędlina
3. Droga benzyna

Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
S................n 2013-09-03, 19:20 1
I dla pedzi : Droga wazelina.
Zgłoś
s................n 2013-09-03, 19:43 9
4. Drogi towarzyszu
Zgłoś
Kantinflas 2013-09-03, 20:03 1
Nie wiem jak wy ale z socjalizmu pamietam, ze kazdy pracowal, kazdy mial gdzie mieszkac, i nikt nie glodowal pomimo braku towarow w sklepach.
Zgłoś
s................n 2013-09-03, 20:07 1
wiek 38 lat więc chuja pamiętasz z ruskiej okupacji
Zgłoś
Hrodgar 2013-09-03, 20:32 15
Kantinflas napisał/a:

Nie wiem jak wy ale z socjalizmu pamietam, ze kazdy pracowal, kazdy mial gdzie mieszkac, i nikt nie glodowal pomimo braku towarow w sklepach.

Skoro ten socjalizm był taki fajny to dlaczego upadł?!
Narzekasz na dzisiejszą władze i rozwiązania? Jeżeli tako o mam dla Ciebie wiadomość, dzisiaj jest źle ponieważ socjalizm dalej funkcjonuje, w postaci PKP, Poczty Polskiej, Systemu partyjnego, przymusowych socjalistycznych składek na emeryturę oraz służbę zdrowia, itd itp.

jeżeli już tak bardzo wielbisz socjalizm, to wyemigruj na Kubę, a jak kochasz Stalinizm, to Korea Północna to Twój raj na ziemi.

Świat bez muzyki? To nie dla mnie.

"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Zgłoś
e................y 2013-09-03, 20:56 1
@szer.Lucjan; wiek 22. Co Ty pamiętasz?

@Hrodgar; Nie podoba się socjalizm? To wyemigruj.
Zgłoś
S................k 2013-09-03, 23:30
Zaraz wyjdę na komucha i lewaka pewnie, ale, moim zdaniem, socjalizm był dobry, dopóki, dopóty nie przyszedł Stalin i go nie "udoskonalił"
Zgłoś
Paskudny Stary Dżon 2013-09-04, 13:10 4
To poczytaj o tym co robił Lenin.

I może najpierw w ogóle poczytaj socjalistów i zrozum o co naprawdę tam chodziło. Zaraz przestaniesz uważać, że był dobry.

W alarmie do piekieł pozwalam
Milordzie Achimowy prosić o
Wydajną dziewicę i czarnego Specjala
Zgłoś
Szczam_na_Zakrystii 2013-09-04, 20:20
Kto ten susz wypuścił z poczekajki?

Nie daję piw fantastico.
Zgłoś
Suka_Blyat 2013-09-04, 21:30 3
McBiggos napisał/a:

Zaraz wyjdę na komucha i lewaka pewnie, ale, moim zdaniem, socjalizm był dobry, dopóki, dopóty nie przyszedł Stalin i go nie "udoskonalił"

Jak może być dobry strój, w którym pod przymusem odbiera się ludziom znaczną część pieniędzy i oddaje jebanym nierobom i leniom?
Załóżmy przez chwilę, że masz 1 000 000zł na koncie i nagle jest wprowadzony socjalizm, przychodzi urzędnik i po prostu bierze ci 80% tego co masz, bo pierdolone żule nie mają kasy, a chcą na wino. To jest sprawiedliwe?
Socjalizm to najbardziej złodziejski ustrój jaki kiedykolwiek powstał, a w chuj jebanych debili się nim jara, bo nie zdają se sprawy z konsekwencji wprowadzenia socjalizmu, albo są dziećmi bogatych rodziców i mają najebane w głowie to se myślą "a będę socjalistą bo to modne"
Socjalizm powinien być konstytucyjnie zakazany na równi z faszyzmem/nazizmem i komunizmem
Zgłoś
Cirion 2013-09-04, 21:52 1
Wszystkim, którzy narzekają na to jak wygląda dzisiejsza rzeczywistość, polecam sobie uwiadomić, że w czasach słusznie minionych za taki dowcip można by mieć poważne nieprzyjemności, a w stalinowskim ZSRR byłaby duża szansa na wygranie turnusu wypoczynkowego nad Kołymę, do Magadanu czy innego uzdrowiska
Zgłoś
ellsworth 2013-09-04, 22:05
McBiggos napisał/a:

No pewnie! Za Lenina był to ustrój doskonały. Tylko wredne polactwo tego nie mogło zrozumieć i nie chciało puścić bratniej Armii Czerwonej niosącej na ustach (a może na bagnetach? co za różnica!) tego najlepszego z ustrojów dalej na zachód.
Zgłoś
mikel1994 2013-09-04, 22:13
Pierdolicie smuty.

Socjalizm, choć utopijny, jest sensownym ustrojem. Żyjesz, zarabiasz i płacisz część swoich pieniędzy na to, żeby nie musieć się przejmować ubezpieczeniem, edukacją dla swoich dzieci, czy stanem dróg. Przy okazji płacisz jakąśtam kwotę na małą część urzędników, którzy się tym zajmują.

Problem zaczyna się pojawiać, gdy zaczyna się szerzyć biurokracja, dlatego taki ustrój może wypalić jedynie w wyidealizowanym świecie.

To może wolny rynek? Ten sam, który rozwija się wg. "niezbadanych zasad" o których rozpisywali się austriacy, opierający się na "zasadzie nieagresji"?

Nie, nie wypali.

Osobiście jestem za zbliżaniem się do tej drugiej opcji, ale nie popadajmy w skrajności.

"Kto się przezywa ten sam się tak nazywa pajacu jebany"
Zgłoś
Suka_Blyat 2013-09-04, 22:29
mikel1994 napisał/a:

Przy okazji płacisz jakąśtam kwotę na małą część urzędników, którzy się tym zajmują.

Buahahaha, socjalizm i mała część urzędników
W socjalizmie ma być jak najwięcej dziedzin sterowanych przez państwo, czyli w chuj urzędników.
Ja i normalni, zdrowo myślący ludzie dadzą se radę bez takiej ilości biurokracji, sami byśmy byli w stanie opłacić se składki ubezpieczeniowe/emerytalne, uwierz mi państwo się nie musi wtrącać. Jesteśmy ludźmi rozumnymi i potrafimy myśleć. A ci, którzy przepierdolą kasę? Ich problem
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów