Range Rover vs Traktor
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
2 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Range Rover vs Traktor
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Range Rover pewnie z 500 hp a traktor najwyżej 40... jest moc.
po co porównywać elektronike z XXIw z reliktem komunizmu to bez sensu, było zaprząc nowego lamborghini albo john deere i RR chociaż bardzo dobry samochód służył by jako pług.
Nawet nie musiałby być JD czy inne Valtry. Wystarczyłby stary Ursus z napędem na cztery koła.
Cytat:
Range Rover pewnie z 500 hp a traktor najwyżej 40... jest moc.
nie chodzi o moc a o moment obrotowy
Bradziej o rozkład mas i przeniesienie napędu w odpowiednie miejsce
to jest pewniee Range Rover Sport jeśli mnie oczy nie mylą, a to oznacza, że zwykły Range Rover nie dał by żadnych szans traktorkowi.
PS. i nie chodzi o moc, nie o masę lecz o moment oraz przyczepność.
PS. i nie chodzi o moc, nie o masę lecz o moment oraz przyczepność.
Hmm, ale jak wiemy moc wiąże się ściśle z momentem obrotowym(nie ma silników o małej mocy i dużym momencie obrotowym) a przyczepność, czyli siła tarcia z masą(im większa masa tym większe tarcie). Moim zdaniem każdy ursus z napędem na dwie osie nie dałby szans terenówce
nadal nie jestem przekonany, potrzebujemy jeszcze kilku ekspertów
ja mam gdzieś filmik jak chyba 4 ,albo 6 4x4 próbowało przeciągnąć chyba fergusona dodam ,że ferguson miał opony niczym slicki z f1
eksperty fizycy sami, co jeden to mądrzejszy. jakby traktor miał 1500hp to pewnie by wygrał! albo przegrał jakby miał mały moment mimo 1500hp. po fizykowemu iście
Gdyby Landem nie kręcił kołami w tył to by pewnie wygrał :p
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów