... tylko faceci mogli wpaść na pomysł aby dla zabawi napieprzać się prawdziwymi mieczami i toporami xD
Ty serio wierzysz, że to prawdziwa broń???
Na ogarniętym turnieju, gdzie są wysokie wymogi wobec sprzętu są to tylko siniaki, ewentualnie jakieś ogłuszenie kiedy niedoświadczony zawodnik wyłapie gilotynę-finiszera z halabardy (de facto ruch zakazany na większości imprez).
Na nieogarniętym turnieju (Pozdrawiam cieplutko wczesnych z Grzybowa!) można stracić zęby razem ze szczęką.
Zasadniczo broń ma być tępa, a pancerz ma dobrze chronić. Razem z przeszkoleniem jesteś bezpieczny.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany tematem walk rycerskich w Polsce, oto kilka ciekawych drużyn:
Klub Sportowy Rycerz,
Legenda Północy,
Sierotki,
Jeżeli ktoś się zrazi cenami sprzętu, to niech sprawdzi drużyny z wcześniejszych wieków. Tam nie ma pełnych blach i jest taniej
pozdrawia lucznik. Dodam, że najgorsze co widziałem to halabarda w oczach i chyba najbardziej pojebani są Węgrzy.
Ukraińcy i rycerstwo??? Kurwa przecież to się wyklucza....
ważne ze kacapom dojebali
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów