📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:39
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:47
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Cytat:
@BongMan kawały to ty masz rózne, ale ogólnie to rozsądny z ciebie człowiek, nie jak te lemingi bez mózgu. piwko
U ! U ! To ty jesteś dupoliz !
U ! U ! To ty jesteś dupoliz !
Tfu !
@Sherman.. Debilu zastanowiłeś się co napisałeś ? niech ci będzie ze ukraińskie paliwo jest tańsze.. ale z europejskimi cenami nas nie porównuj.. Bądź co bądź zobacz jaka u nich jest średnia krajowa i jaka minimalna a jaka u nas.. Ich jest po prostu stać na to żeby mieli droższe paliwo.
po cos to wrzucił, już na tę gebę patrzec nie moge
Trzeba było przed wyborami myśleć. Chcieliście, wybraliście to teraz macie. Naiwny tępy naród.
Czemu w tych statystykach niema USA czyli głównych winowajców tych cen, oni płacą troche ponad dolara lub koło 2 dolarów za litr
Jasne, społeczeństwo sie starzeje.
Ale dzieci to "towar luksusowy" najwyżąszy możliwy podatek na jedzenie dla dzieci, ubranka, akcesoria, zabawki, ksiazki.
No dziwne, że jest np. 1 dziecko zamiast 2 gdy dojebali podatki na dzieci mega wysokie. Niech spierdalaja złodzieje jebane.
Ale dzieci to "towar luksusowy" najwyżąszy możliwy podatek na jedzenie dla dzieci, ubranka, akcesoria, zabawki, ksiazki.
No dziwne, że jest np. 1 dziecko zamiast 2 gdy dojebali podatki na dzieci mega wysokie. Niech spierdalaja złodzieje jebane.
mathew napisał/a:
ale głupi ten komiks aż mi się pewna strona przypomniała dla gimbusów z komiksami przypomniała, na której są tego typu "arcydzieła".
sadistic?
Ktoś tu napisał , że społeczeństwo się buntuje że trzeba płacić za przejazd autostradą , a z jakiej racji za nią trzeba płacić skoro została wybudowana za pieniądze z podatku zawartego w cenie paliwa ,(właśnie na budowę i remont dróg). Słyszałem wypowiedź premiera kiedy mówił że to będzie niesprawiedliwe , jeżeli nie będzie opłat za korzystanie z autostrad ponieważ niezmotoryzowani obywatele poniosą koszty w postaci podatków , a nie będą korzystać. Kolejne kłamstwo - przecież drogi są budowane z podatku drogowego zawartego w cenie paliwa i tego podatku niezmotoryzowani nie płacą. A czy to jest sprawiedliwe że pieniądze z podatku drogowego są wykorzystywane na inne cele?
BongMan napisał/a:
A jaki to wpływ ma premier tak mało znaczącego kraju jak Polska na cenę benzyny, która w całej Europie jest taka sama? Tylko nie wyskakiwać z akcyzą, bo jej obniżenie a nawet zniesienie nic by nie zmieniło. A nawet jeśli, to na krótko.
To ciekawe! Akcyza, która stanowi największą część ceny paliwa nie ma znaczenia dla ceny paliwa? Na jakiej podstawie wyciągasz wnioski nie pokrywające się z żadnymi logicznymi przesłankami?
Oczywiście, że akcyza zmieniła by wiele. Mało tego, pomimo, że unia narzuca odgórnie minimalną akcyzę na paliwo to i tak mamy wyższą, niż "próg unijny".
Obniżenie, lub całkowite zniesienie akcyzy zmieniłoby bardzo dużo. Mało tego, paliwo mogłoby być tańsze, gdyby koszta pracy były niższe. To już jednak wymaga dalej idących reform, swoją drogą, koniecznych, byśmy nie zbankrutowali.
Przestań powtarzać propagandowe, socjalistyczne pierdoły, które nie mają przełożenie na rzeczywistość.
Co ty myślisz, że zniesienie akcyzy spowodowałoby, że koncerny w naszym kraju zamiast 0,20 zł na litrze (jak jest teraz) nie zmieniłyby ceny, by zarabiać ponad 3 złote na litrze? Nikt ci nie powiedział, że przedsiębiorstwa prowadzą osoby przedsiębiorcze, a nie pazerne i głupie, bo ludzie z tej drugiej grupy zwyczajnie bankrutują? Jak widać nikt.
Cena paliwa na świecie spadła, wzrosła u nas. To jest wina rządu i niczyja więcej.
Ooo, gimbaza i młodzi z rynku pracy, robiący na śmieciowych umowach mają się na czym wyżyć? Ciekawie, kiedy ktoś ogarnie, że ostatnie 5 lat to czas największej prosperity naszego kraju od czasów międzywojennych.
Gdy kryzys zżera starą unię, my zaczynamy nadganiać różnicę.
Haters gonna hate!
Gdy kryzys zżera starą unię, my zaczynamy nadganiać różnicę.
Haters gonna hate!
@slonx
Cena paliwa na świecie spadła, wzrosła u nas. To jest wina rządu i niczyja więcej.
rly?
gdzie? trzymaj się jednej waluty to zobaczysz ten swój spisek. tylko dlatego wydaje ci się, że paliwo w Polsce tak podrożało bo złotówka mocno straciła, a na turbany z ropą nie działa argument że ty mało zarabiasz.
rly?
gdzie? trzymaj się jednej waluty to zobaczysz ten swój spisek. tylko dlatego wydaje ci się, że paliwo w Polsce tak podrożało bo złotówka mocno straciła, a na turbany z ropą nie działa argument że ty mało zarabiasz.
chuja się znacie na ekonomii, polityce a psioczycie jak nakręceni przez jakiegoś krzykacza.
obrazek główny owszem, śmieszny bo polityczny, ale zanim rzucicie komentarze typu "zabić Tuska" itp to wyjdźcie z piaskownicy i zdobądźcie trochę wiedzy na temat, który śmiecie sie publicznie wypowiadać.
obrazek główny owszem, śmieszny bo polityczny, ale zanim rzucicie komentarze typu "zabić Tuska" itp to wyjdźcie z piaskownicy i zdobądźcie trochę wiedzy na temat, który śmiecie sie publicznie wypowiadać.
Jio napisał/a:
Zarabiam znośnie, swoje wiem. Oczywiście, że złotówka jest słaba i to też ma wpływ, ale jeszcze ponad pół roku temu media nam wmawiały, że ceny rosną, bo rosną ceny paliwa za baryłkę na rynkach światowych. Wzrost cen był jednak chwilowy, więc teraz omija się temat cen paliwa.
Ja już tracę nadzieję, że w tym państwie będzie kiedykolwiek choć trochę lepiej. Dziwi mnie ta wszechogarniająca ciemnota. Codziennie możecie się na każdym kroku przekonać, że Tusk to zwykły złodziej, który chce nas ograbić z reszty pieniędzy, ale nie! Wy dalej jesteście święcie przekonani, że tak musi być i wierzycie w ten fikcyjny kryzys. Kryzys może i jest, ale na pewno nie światowy tylko przede wszystkim strefy Euro, ponieważ w tej wspaniałej Unii wszędzie rządzą socjaliści pokroju tego barana Tuska którzy łupią swoich obywateli na każdym kroku. Mógłbym jeszcze długo pisać o tym, że to jest zwykły złodziej, ale po co? I tak większość z was wie swoje ( że jestem zwykłem moherem, że nic nie wiem o życiu itd.). Pozdrawiam samodzielnie myślących!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów