📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dbają o BHP, buty z podnoskiem.
Ja wiem że koparka to bardzo wielofunkcyjne narzędzie ale warto wiedzieć że istnieje coś takiego jak dźwig
Już wyjaśniam. Ten operator jest idiotą. Jest specjalny uchwyt z tyłu łyżki albo na szybkozłączu do zawiesi itp. Widać go w pierwszych sek. Tu zawiesia zaczepiono za zęba łyżki. W momencie unoszenia ramienia, łyżka wracała do pozycji poziomej w raz z zębami, co skutkowało zsunięciem się zawiesi z zęba łyżki. Kretynizm, albo brak przewidywania.
Wojtass84 napisał/a:
Już wyjaśniam. Ten operator jest idiotą. Jest specjalny uchwyt z tyłu łyżki albo na szybkozłączu do zawiesi itp. Widać go w pierwszych sek. Tu zawiesia zaczepiono za zęba łyżki. W momencie unoszenia ramienia, łyżka wracała do pozycji poziomej w raz z zębami, co skutkowało zsunięciem się zawiesi z zęba łyżki. Kretynizm, albo brak przewidywania.
Od kiedy koparka służy jako żuraw?
Abraxus chyba mało w życiu widziałeś. Jedną z wielu funkcji koparki jest przenoszenie co cięższych elementów po budowie. Po to są właśnie specjalne haki. A udzwigu takie kurestwo trochę ma.
Prawie się udało, ja bym mu wybaczył
Ufff, a prawie się nie udało
jedrzej152 napisał/a:
Abraxus chyba mało w życiu widziałeś. Jedną z wielu funkcji koparki jest przenoszenie co cięższych elementów po budowie. Po to są właśnie specjalne haki. A udzwigu takie kurestwo trochę ma.
Dobrze wiedzieć, kto pracuje na budowie
No ja pracowałem bo zawodów mam kilka i trochę uprawnień na ciężki sprzęt. Oczywiście można z koparki na upartego zrobić dźwig ale o wiele lepsza opcja jest ładowarka teleskopowa z odpowiednim osprzętem. Zasada jest taka że lepiej nie pracować na skrajnych możliwościach urządzenia. Most też zbudowałem
no nie wyda
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów