To Donieckie Zagłębie Węglowe czyli Donbas (ukr. Донбас, ros. Донбасс) – okręg przemysłowy we wschodniej Ukrainie, w aglomeracji Doniecka, nad Dońcem. Fotograf Alexander Chekmeneva wykonał tam poniższe zdjęcia.
reszta w komenarzu
miszcz310 pierw to zapraszam do poczytania historii tego regionu i o tym jak to kiedyś bank Śląski kiedy był Śląski i w miare Polski pożyczył Wam sporo gotówkę której do dziś dnia nie oddaliście z prostego powdu przed oddaniem wessaliście Śląsk do Polski i postanowiliście mieć wyj***ne na ten dług który jest niebotycznie pie**olny! następny fakt to taki że Śląsk produkuje większość Waszego pkb którym się tak chwalicie następnym argumentem może być to że na Śląsku znajduje się większość fabryk hut itp a reszta Polski to typowe stepy wyp*zdowa!! kolejnym argumentem faktem może być to że niemoto przed wj***niem Śląska do reszty Polski nie było problemu że WY dokładaliście j***ne niemoty bo Śląsk sobie świetnie radził bez waszego j***nego dokładania bo sam był w stanie płacić to wszystko i na koniec jakoś k***a dziwnym trafem się stało że problemy Śląska z dokładaniem itp wyszły dopiero w chwili kiedy Polska przytuliła Śląsk nagle k***a zrobiło się tu szaro ponuro bieda itp i cza dokładać a co do kawałka ziemi to ten kawałek ziemi należy do Ślązaków! nie jestem Ślązakiem nawet sie tam nie urodziłem ale wk***ia mnie jak ciśniecie się po Śląsku! na koniec miszcz310 rocznik 89 może pierw k***a na początku doucz się czm był Śląsk przed wcieleniem do Polski i czym się stał PO! i nagle uświadomisz sobie jaką k***a krzywdę zrobiliście temu regionowi POlaczki
sniper1213
kurwa mac ja pierdole i to jest problem Polski wszech obecna tępota jego narodu wywołana leniem cipska! na sam początek zobacz sobie kurwa imbecylu jak Śląsk kurwa wyglądał przed opierdoleniem go z kasy przez Polaków! kurwa zameczki pałacyki nowoczesne huty itp itd ten region wyprzedzał Was o kurwa lata świetlne jebane małpy nie było problemu z brakiem kasy itp bo Śląsk sobie kurwa świetnie radził bez waszej kurwa pomocy bo co Śląsk wypracował zostawało tutaj a nie jak teraz jest chamsko zapierdalane do warszafki!!! następnie pierdolone małpy mające tyle wspólnego z Polską że tylko mówicie po Polsku to że na Śląsku nie wydobywa się tylko węgla ale też kurwa np miedz i teraz sobie zobacz kurwa ile tej miedzy Śląsk chapie dla ciebie głupia pało następnie chuj mnie obchodzi że się od czegoś odchodzi zauważ jak już cię nazwałem głupia małpo że na Śląsku są również kurwa zakłady ciężkie huty które dalej by świetnie działy gdyby nie to że rozkradliście je lub mówiąc prościej dla takich tępych małp sprywatyzowaliście gdybyś nie wsadzał sobie palca w dupę i go nie woniał czy kako dobre a poczytał to byś się dowiedział że przemysł na Śląsku w swoich latach świetności był jednym z największych i najnowocześniejszych w Europie ale w chwili kiedy to tacy kurwa dokładacze jak ty zaczeli przy nim gmerać nagle stał się nie rentowny brudny i śmierdzący nie będę dalej pisał o reszcie bo to bez sensu jest właśnie temu macie tą Polskę taką jaką macie wyjebaną niczym prostytutka po nocnej zmianie u polityków! nie macie pokory nie potraficie pryznać: no w sumie zajechaliśmy Śląsk rozkradliśmy go itp tylko wieczne jebać Śląsk itp wiecznie tylko kurwa żrecie się jak psy w schronisku o wszystko i o między siebie ale nawet nie warkniecie jak Wam w dupe kij wsadzają ofe rozkradają itp chuj z reszta...
DUST DEVIL bu ha ha ha ale synek pierdolisz o boziu ale chuj 21 na karku siedzi za granicą to ma wchuj do powiedzenia no no:D i nie jestem ona cweli synu emigracji:)
miszcz310 seynek nie sępów a stepy kurwa stepyyyyy jebany cymbale co do reszty nie będę pisał bo szkoda słów jest na to propaganda sukcesu a takie tłuki jak miszcz310 to łykają
i na koniec do DUST DEVIL powiem Ci tyle jebany tępaku Gierek a wcześniejsze czasy Śląska to trochę odmienna historia ale widać kurwa nauka nie poszła w las...a na koniec synku spierdolino emigracji:) zobacz sobie focie Śląska i zobaczysz ze ta warszafka przy Śląsku to jebany ściek co się do tej pory nie zmieniło a nazywana była Paryżem nie pod względem piękna itp doczytaj synku doczytaj to może nagle pojmiesz ironię nazywania warszafki Paryżem na tamte czasy i btw pierdoli mnie propaganda którą się tu podpieracie
i na koniec dla wszystkich zjebanych zjebów nie jestem ona nie jestem Ślązakiem wypisałem się z bycia Polakiem bo nie urodziłem się kurwą do dymania a właśnie się tak zachowujecie...ja tylko tu mieszkam i mam beke
miszcz310 seynek nie sępów a stepy k***a stepyyyyy j***ny cymbale co do reszty nie będę pisał bo szkoda słów jest na to propaganda sukcesu a takie tłuki jak miszcz310 to łykają
Śląsk wypracował zostawało tutaj a nie jak teraz jest chamsko zapie**alane do warszafki!!
Gierek a wcześniejsze czasy Śląska to trochę odmienna historia ale widać k***a nauka nie poszła w las.
zj***nych zjebów
i nie jestem ona
nie jestem Ślązakiem wypisałem się z bycia Polakiem bo nie urodziłem się k***ą do dymania
@Wdr
nie przekonasz przekonanego, szkoda czasu... odpuść, na początku sprowadza Cie do własnego poziomu a później wygrają doświadczeniem
W dupie byli, gówno widzieli, a mądrzą się jakby pozjadali wszystkie rozumy tępaki pie**olone
@Wdr
nie przekonasz przekonanego, szkoda czasu... odpuść, na początku sprowadza Cie do własnego poziomu a później wygrają doświadczeniem
W dupie byli, gówno widzieli, a mądrzą się jakby pozjadali wszystkie rozumy tępaki pierdolone