To Donieckie Zagłębie Węglowe czyli Donbas (ukr. Донбас, ros. Донбасс) – okręg przemysłowy we wschodniej Ukrainie, w aglomeracji Doniecka, nad Dońcem. Fotograf Alexander Chekmeneva wykonał tam poniższe zdjęcia.
reszta w komenarzu
dobra pedale, nie mam ochoty na głębszą dyskusje wiec krotka piłka, mieszkasz na śląsku? jak nie to chuj Ci do tego jak Ślązacy chcą żyć, chcą autonomii to powinni ja dostać, chcą osobnego państwa, cesarstwa, królestwa, to co Ci to kurwa przeszkadza jak i tak tam nie mieszkasz pokurwiencu.
"Dać Polsce Górny Śląsk, to jak małpie dać zegarek" - Winston Churchill
"Po 80 latach, widać, że małpa zegarek zepsuła" - Jerzy Gorzelik
dobra pedale, nie mam ochoty na głębszą dyskusje wiec krotka piłka, mieszkasz na śląsku? jak nie to chuj Ci do tego jak Ślązacy chcą żyć, chcą autonomii to powinni ja dostać, chcą osobnego państwa, cesarstwa, królestwa, to co Ci to kurwa przeszkadza jak i tak tam nie mieszkasz pokurwiencu.
"Dać Polsce Górny Śląsk, to jak małpie dać zegarek" - Winston Churchill
"Po 80 latach, widać, że małpa zegarek zepsuła" - Jerzy Gorzelik
Dolny Śląsk - normalni ludzie (oprócz Lubina)
Górny Śląsk - wielu pojebów, którzy nie wiedzą czego chcą.
skaczemy sobie do gardeł, a Niemiec siedzi i się cieszy...
słit_dżizas, miałbyś w sumie rację, ale z drugiej strony pamiętaj, że napisałem "Dzieło całego narodu" co było głównym hasłem przy budowie Huty Katowice. Miałem na myśli jedno, napisałem drugie. BTW: Nowa Huta też na miasto nie wygląda
Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy.
A z inwestycji jaką była budowa HK czerpali głównie ślązacy, którzy stanowili trzon siły roboczej.
A co do pojebów, to zauważ, że jasno wydzielił Lubin z Dolnego Śląska
PS: rozumiem, że do reszty wypowiedzi nie masz zastrzeżeń, skoro tak żywo komentujesz ten ułamek mojej wypowiedzi?
PS2: uwierz mi, mam tak bardzo żadne uczucia do Orła Piastów, bo mój symbol to pięciopolowy herb i kolory czerwony i żółty, ale prawda jest taka, że i tak Dolnośląski orzełek przebija na głowę Górnośląskiego, który wygląda jakby był narysowany przez pięciolatka No i nie ma księżyca z krzyżem, które symbolizuję potęgę i dominację nad resztą Polski
kjds, uważaj bo ci żyłka na chuju zaraz pęknie
A co do napierdalania w ryj to zacytuję klasyka: "i tak wiemy, że byś gówno zrobił"
No ale rozśmieszyłeś mnie, więc w nagrodę masz nutę znanego polskiego żyda na otarcie łez:
Pozdrawiam serdecznie