DUST DEVIL napisał/a:
słit_dżizas, miałbyś w sumie rację, ale z drugiej strony pamiętaj, że napisałem "Dzieło całego narodu" co było głównym hasłem przy budowie Huty Katowice. Miałem na myśli jedno, napisałem drugie. BTW: Nowa Huta też na miasto nie wygląda
Błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy.
A z inwestycji jaką była budowa HK czerpali głównie ślązacy, którzy stanowili trzon siły roboczej.
A co do pojebów, to zauważ, że jasno wydzielił Lubin z Dolnego Śląska
PS: rozumiem, że do reszty wypowiedzi nie masz zastrzeżeń, skoro tak żywo komentujesz ten ułamek mojej wypowiedzi?
PS2: uwierz mi, mam tak bardzo żadne uczucia do Orła Piastów, bo mój symbol to pięciopolowy herb i kolory czerwony i żółty, ale prawda jest taka, że i tak Dolnośląski orzełek przebija na głowę Górnośląskiego, który wygląda jakby był narysowany przez pięciolatka No i nie ma księżyca z krzyżem, które symbolizuję potęgę i dominację nad resztą Polski
Używaj czasami mózgu kolego. Pierdolisz jakieś farmazony, na każdym kroku obrażasz Ślązaków. Osobiście, gdybym usłyszał skierowane w moją stronę słowa typu "brudas", "biedak" czy "smalcożerca", których używasz w stosunku do wszystkich Ślązaków, to bez wahania przypierdoliłbym Ci w pysk. Panoszysz się jak król świata, na podstawie poglądów kilku fanatyków, którzy rzeczywiście chcą autonomii, zatrzymania podatków w regionie itp, obrażasz każdego mieszkańca tego kawałka Polski. Jesteś ignorantem do potęgi i z Twoich wypowiedzi można wywnioskować, że jesteś równie pierdolnięty na punkcie Dolnego Śląska, czy tam Wrocławia co fanatyczni Ślązacy.
Nie będę się wypowiadał na temat odbudowy Warszawy, dzieła narodu w postaci huty, bo nie nie mam wystarczającej wiedzy. Zatem tę część postów sobie daruję, acz myślę, że zagłębiając się w temat obaliłbym wszystkie Twoje argumenty, które poparłeś zapewne źródłami "dziadek mi powiedział", "pani mówiła na lekcji polskiego".
To, że napisałeś o Nowej Hucie jako mieście na Śląsku nie jest tak rażące w oczy, co przypisanie Dąbrowy Górniczej do Śląska. Chociaż tutaj niechęć jest wzajemna i każdy z pocałowaniem ręki poszedłby w swoją stronę.
Ty i reszta komuchów (bo jak przypuszczam Twój avatar nie jest przypadkowy) lepiej zajmijcie się swoim życiem i swoim kółeczkiem adoracji.
Tyle ode mnie pierdolony BIEDAKU umysłowy, nie pozdrawiam.