📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:44
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Jakby spróbował tego w pociągu PKP na zwrotnicy, to by od razu zaliczył przesiadke o 2 przedziały.
Aż mi się przypomina jak to w Polsce wygląda np. w autobusie każdy spięty, jakaś wymiana spojrzeń, mało co ktoś do kogoś zagada.
Szkoda ze nie ma filmiku jak jechali Polacy dartem( pociagiem) na mecz z Irlandia :] Iryski potrafia sie bawic :]
Jechałem takim pociągiem z kibicami Celtic Glasgow na mecz z Zenitem do Manchesteru. Zabawa była podobnie wesoła tylko piwa było duuużo więcej. Piwko!
Trochę jak pociąg na Woodstock
Byłem w wielu krajach i to Irlandczycy są najbardziej pozytywnymi ludźmi z jakimi się spotkałem.
Irole są fantastyczni w takich powierzchownych kontaktach, widać że całe wieki spędzili w tych swoich pubach bo na dworze lało Niestety czar pryska jak pomieszkasz tu kilka lat i zaczynasz dostrzegać jak nieszczerzy, niesłowni, tchórzliwi, leniwi i obojętni są w życiu codziennym. Twarzą w twarz dupę ci wyliżą do białej kości, jak się tylko odwrócisz - kosa w plecy. Nie piszę tego z jakąś nienawiścią czy pogardą - po prostu są trochę inni niż my, coś za coś, jak podsumujesz plusy i minusy to wychodzi z grubsza na zero. Drażni mnie tylko jak łatwo niektórzy podchwytują ten ton wszechobecny w polskich mediach - "patrzcie na inne narody - jacy są zajebiści, a my to powinniśmy się wstydzić, że jesteśmy tylko Polaczkami". To jest nieprawda, jesteśmy trochę inni, mamy swoją specyfikę, ale naprawdę niczego nam nie brakuje, nie mamy się czego wstydzić przed resztą świata. Gdyby wszystkie rasy i narody przepuścić przez taki młynek do mięsa jakim była nasza historia, to większości w ogóle by już nie było.
Mimo że to kompletnie nieracjonalne, jestem dumny z tego że jestem Polakiem.
Mimo że to kompletnie nieracjonalne, jestem dumny z tego że jestem Polakiem.
Co tydzień w Polsce takich sytuacji mnóstwo, wystarczy wsiąść z kibicami do pociągu. Nie zabiją was, a ewentualnie uraczą wódką i śpiewam.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów