📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:10
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:41
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ciekawe jak nagłośnił gitarę . Z tego co mi wiadomo "hammering" czy też po polsku "młotkowanie" (zamiennie stosowane z "tapping") sprawdza się wyłącznie w gitarach elektrycznych/elektroakustycznych czy też innych z dodatkowym wzmocnieniem dźwieku. Pudło rezonansowe nie jest w stanie dać tak głośnego, wyraźnego i czystego dźwięku
Faktycznie zajebisty jesteś. Poczytałbyś głębiej to byś wiedział o tym, że można łączyć gitary bezprzewodowo ze wzmacniaczem (co jest oczywiście ze względu na duże straty głupie).
Owszem można nagłaśniać bezprzewodwo. Ale bez przystawki pod strunami (przetwornikiem) nie ma szans. No chyba że znasz jakąś super technologie i potrafisz sie bez nich obyć to gratuluje . Poza tym musiałbyś mieć podłączony do gitary nadajnik który wysłałby sygnał do pieca.
Także poczytaj sobie "głębiej"
Także poczytaj sobie "głębiej"
Na początku myślałem że jest niewidomy.
@up
A co Ty pedał jesteś że takie detale Cię ruszają w gościu? Fajnie mu to wyszło, piwo.
A co Ty pedał jesteś że takie detale Cię ruszają w gościu? Fajnie mu to wyszło, piwo.
Jestem ekspertem od gitar. Na akustycznej gitarze nie jest możliwe tak zagrać. On ja gra to tylko szarpie struny na progach gryfu, w rzeczywistości nie ważne gdzie szarpnie strunę jej dźwięk będzie taki sam.
Sprawa inaczej ma się w elektrycznej gdzie tam można uzyskać taki efekt naciskając na dany próg.
Sprawa inaczej ma się w elektrycznej gdzie tam można uzyskać taki efekt naciskając na dany próg.
obłęd w oczach ;d
Pewnie nagrał oddzielnie dźwięk gitary i obraz, chociaż wcale nie mówię, że nie potrafi tak zrobić.
nigdy chyba nie widzieliscie jak ktos gra tapping na zywo. wystarcza odpowiednio wypracowane palce. zauwazcie jak mocno uderza palcami o struny i macie odpowiedz.
@bartis w sumie to słyszę tam kostkę, ale nie jestem w temacie akustyków, bardziej w elektrykach.
@montrej a ty grałeś kiedykolwiek na gitarze dłużej niż 2 godziny?
@montrej a ty grałeś kiedykolwiek na gitarze dłużej niż 2 godziny?
@Purecowstyle Trochę nie rozumiem , gościu zrobił coś fajnego a ty nawiązujesz do jego wyglądu jakby to miało większe znaczenie , dziwne podejście. Ty to pewnie jesteś jednym z tych ludzi którzy tylko siedzą i pierdolą udając najmądrzejszych i najwspanialszych.
A nawiązując do poprzedników to da się tak głośno grać Tapping jeśli odpowiednio mocno szarpiesz struny ale to już jest kwestia techniczna i moim zdaniem trzeba dość długo grać żeby nabrać odpowiedniej wprawy
A nawiązując do poprzedników to da się tak głośno grać Tapping jeśli odpowiednio mocno szarpiesz struny ale to już jest kwestia techniczna i moim zdaniem trzeba dość długo grać żeby nabrać odpowiedniej wprawy
o, wiedzialem ze sie zleci pierdyliard gitarzystow ktorzy poza swoja sypialnia nigdy niczego nie zagrali, czego sie kurwa przypierdalacie? gosciowi wyszlo to niezle
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów