Dot napisał/a:
nowy swiat, aleje, swietokrzyska i okolice, tam juz nie mowia po polsku, nie czuje sie jak u siebie, inni sraja sie o czeresnie z 260zl, kolejni o nowy kabel apple za 840zl, a ja sie zesram, ze chcialbym normalnie funkcjowac, bo rozumiem gdyby oni sie zachowywali, ale z reka na sercu, wiekszosc tych ludzi jest jakas odklejona, jak bydlo w sklepie i na ulicy, nie wiedza jak chodzic, jak sie ustawic, pchaja sie, nie przeprosza, uwazaja ze im sie nalezy, a tylko cos powiedz, stercza nad piwami i nie wiedza co wybrac, dzieci dra mordy, wozki zapakowane lepiej niz moj koszyk, a jakos sobie nie zaluje , nie wiem jak w mniejszych miastach, ale w centrum stolicy nienajlepiej zaczyna to wygladac, nie jestem za, nie jestem przeciw, ale no kurcze czuje ze to w dziwna strone idzie, bo oni mieli tu przyjeachac przetrwac wojne, a wszyscy zostana na stale, dostali prace, mieszkania, pesele, komunikacje, socjale, nfz itd, po co maja wracac do swojego zniszczonego kraju i zarabiac 200 USD miesiecznie? Bedzie jak w szfablandii z turasami, merkel tusk, w sumie jedno gowno
Mieszkam w malym miasteczku do 10 tys ludzi i tak samo sie dzieje z ukrami. Biedronka czy pepco to najebuja pelne koszyki, siana w portfelach maja w chuj, i potrafia zrobic awanture ze trzeba za reklamowke zaplacic. Ukra wypatrzysz z daleka, bo ubrany jak menel, chodza dzien i noc bez celu. Do roboty sie nie garna bo to logiczne - jak te nasze lewackie kurwy za free rozdaja. Ja rozumiem wszystko, ale wkurwia mnie tez to ze nie czuje sie jak u siebie w kraju.
p.s. nie zazdroszcze im siana bo sam zle nie mam ale kurwa dodam ze ja place za autostrade a te kurwy nie, chodz w 80% przypadkow maja lepsze fury ode mnie... Ja wypierdalajac do rajchu zaczelem zyc wedlug ich zasad, syfu nie robilem i nie pajacowalem bo wiedzialem ze nie jestem u siebie. Oczywiscie temat polonii za granica to temat rzeka. 90% to patusy i uciekajacy przed krajowymi listami gonczymi za pierdoly. Jebana moda na pomaganie. Polski Chuj im wszystkim w ukrainski ryj.
I onuca ruska nie jestem, jestem Polakiem ktory zapierdala w rajchu bo nie mam juz ochoty dla polskich dorobkiewiczow pracowac.