18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:52
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 4:46
Uczciwi Polacy z Birmingham
bokun1237 • 2012-12-11, 13:25
Znaleźli torbę z 200 tys. funtów ( ok 1 milion zlotych) w szybie wentylacyjnym luksusowego wieżowca i przekazali je policji. Uczciwi znalazcy to dwójka pracujących w Birmingham Polaków.
Polscy instalatorzy urządzeń chłodniczych pracowali przy podłączeniu klimatyzacji w najwyższym budynku Birmingham - Beetham Tower w centrum miasta. Wykonując prace na 26 piętrze, przez przypadek natknęli się na gotówkę i niezwłocznie dali znać policji.

Ta przeszukała pomieszczenia i zajęła je do czasu wyjaśnienia sprawy. Zarządzający Beetham Tower zakazali wykonawcom robót wchodzenia powyżej 25. piętra. - Może sądzą, że jest tam jeszcze więcej pieniędzy czekających na odkrycie - powiedział gazecie "Sunday Mercury" jeden robotników.

A nie wszyscy zachowaliby się tak uczciwie, jak pracownicy z Polski. - Gdybym znalazł 10 funtów, to bym pewnie zatrzymał dla siebie, dlatego nie wyobrażam sobie, co bym zrobił, gdyby nieoczekiwanie wpadło mi w ręce 200 tys. funtów - powiedział gazecie anonimowy rozmówca, który zna okoliczności znalezienia gotówki.

W oddanym do użytku niecałe dwa lata temu budynku Beetham Tower mieszczą się 152 luksusowe mieszkania, których cena sięga 250 tys. funtów, i hotel SAS Radisson z 218 pokojami.

A tak wygląda budynek gdzie znaleziono pieniadze

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
opossun 2012-12-11, 13:33 2
co za idioci tego nie można skomentować inaczej
Zgłoś
s................y 2012-12-11, 13:33 8
Można oddać portfel ze 100, czy nawet 1000zł bo być może to czyjeś pieniądze "do pierwszego", ale 200tys funtów... Uczciwie zarobionych pieniędzy nikt nie chowa do szybu wentylacyjnego.
Ale jako, że już kiedyś mówiłem, że złodziej zawsze będzie jebanym złodziejem, żeby nie być hipokrytą muszę niestety powiedzieć też "dobrze zrobili". Może chociaz trochę poprawi to opinię naszym emigrantom.
Zgłoś
DarthV 2012-12-11, 13:36
Pewnie to byli świadkowie Jehowy. Albo skończeni idioci.
Zgłoś
pakicito 2012-12-11, 13:43 38
Cytat:

Albo skończeni idioci.

ktoś kto chowa 200tys. funa na pewno dowiedziałby się gdzie ów Polacy, którzy pracowali w szybie, mieszkają i raczej nie prosiłby ich o oddanie kasy; oni po prostu znają realia i chcieli żyć
Zgłoś
bokun1237 2012-12-11, 13:48 3
Ale kto tak naprawde wie ile znalezli Polacy sprytne bestie z pustymi rekami na pewno nie wyszli to nie w naszym stylu.... A reszte co nie dali rady skitrac to oddali
Zgłoś
R................t 2012-12-11, 14:13
Jaaaaaaaasne - oddali kasę i wtedy huragan zabrał ich do krainy OZ
Zgłoś
Robajson 2012-12-11, 14:21
Typowa polska mentalność
Znalazłem to moje.

Żartowałem.Brał bym
Zgłoś
Anders Breivik 2012-12-11, 14:41
nie rozumiem jak można oddać znaleziony hajs

ktoś zgubił znaczy że jest albo kurwa za głupi żeby taką kwotę mieć, albo że jest mu nie potrzebna
Zgłoś
DarthV 2012-12-11, 14:50
Robsajson napisał/a:

Typowa polska mentalność
Znalazłem to moje.

Żartowałem.Brał bym

Nie tylko polska: "Finders keepers, loosers sweepers"
Też bym brał
Zgłoś
Pasikoniol 2012-12-11, 17:18 2
pakicito napisał/a:

ktoś kto chowa 200tys. funa na pewno dowiedziałby się gdzie ów Polacy, którzy pracowali w szybie, mieszkają i raczej nie prosiłby ich o oddanie kasy; oni po prostu znają realia i chcieli żyć

no i co z tego, teraz ten co schował te pieniądze w szybie wie że już ich nie odzyska przez tych Polaków, ja bym je wziął i spierdolił jak najdalej
Zgłoś
M................o 2012-12-11, 18:01 1
to na pewno byli Polacy?
Zgłoś
0xFF 2012-12-11, 19:09 5
Zabraliby - jaką oni opinię nam robią za granicą! Złodziei i bandytów!.
Nie zabraliby - ale idioci, powinni byli je zabrać!
Zaprawdę powiadam wam, w chuj ciężko dogodzić ludziom.
Zgłoś
p................7 2012-12-11, 19:16
Trochę przesadzili z tą uczciwością jak na mój gust. Ale ich wybór. Pewnie dochodzą do tego inne czynniki. Jakbym schował 200 patoli w szybie wentylacyjnym to szukałbym do skutku. Tak serio serio do skutku.
Zgłoś
Kine 2012-12-11, 19:18
Cytat:

nie rozumiem jak można oddać znaleziony hajs

I pewnie nigdy nie zrozumiesz.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem