@demonkuba oprócz rejestracji rozmów, które są autentyczne a są częścią tychże nagrań, nad nagraniami masz numer i nazwę misji, nie będę szukał każdego filmu z osobna bo jak tytuł wskazuje te nagrania są ARCHIWALNE i o ile są na jakieś oficjalnej stronie NASA to znajdują się w ich archiwach, a do nich niestety jak się domyślasz dostępu nie mam. Wiem próbujesz wbrew logice i na siłę podważyć te nagrania a dobrze wiesz że są autentyczne. Teraz patrząc z twojej strony - jeśli te nagrania są:
1. Fotomontażem - to z pewnością ktoś musiał mieć baaardzo dużo czasu, pieniędzy chęci (musiałby też pracować w NASA) aby podrobić:
- głos astronautów i kontrolerów
- prom i inne instalacje
- otoczenie (ziemia, księżyc)
uwierz mi, o ile były by to zdjęcia, to istniałoby prawdopodobieństwo fotomontażu, ale nagranie jest bardzo trudno podrobić
W toku twojego myślenia wychodzi na to że nagrania i zdjęcia np. z naprawy teleskopu Hubble'a też są fotomontażem ba! wszystkie nagrania nasa, wychodzi na to, są fotomontażem
Jest różnica pomiędzy historią opartą na faktach a o nagraniu z oficjalnej misji która MIAŁA miejsce
kolego