Wyobraź sobie że to twoja była żona i wysyłasz ją jako nowa odmiana makaronu do twojej byłej teściowej.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Wyobraź sobie że to twoja była żona i wysyłasz ją jako nowa odmiana makaronu do twojej byłej teściowej.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Eksponat pochodzi z wystawy Human Body Exhibition. Byłem na tym w Gdańsku jakieś 2-3 tygodnie temu, zajebista sprawa choć wstęp drogi. Wystawa składa się z preparatów wykonanych z ludzi (konkretniej, azjatów, chińczyków). Każdy eksponat, pozbawiony jedynie skóry, z wyłączeniem narządów płciowych, przedstawia konkretne układy (mięśniowy etc), tak samo też kończyny i inne części ciała, w formie rozstrzelonej, prezentują swoją budowę. Na wystawie znajdziemy też płody w każdej fazie rozwoju, oraz fenomenalnie spreparowane ukady krwionośne, od tętnic po naczynia niemalże włosowate, oddechowy etc, itd. Dzięki technice wstrzykiwania polimerów w podciśnieniu i wcześnieszej preparacji w acetonie niemal całkowicie zatrzymuje się proces rozpadu. Do tego stopnia że tkanki zachowują nawet i barwe.
Ta wystawa to obowiązkowa pozycja na liście każdego szanującego się sadola, szkoda tylko że po Gdańsku opuściła już Polskę i jak na razie nie przewiduje się ponownej wizyty. Jak komuś się chce to niech skleci o tym jakiś osobny artykuł, bo nawet upublicznione fotki robią wrażenie gdyż na samej wystawie panuje ścisły zakaz fotografowania, choćby ze względu poszanowania denatów którzy za życia zgodzili się oddać ciało w ręce nauki.
Ta wystawa to obowiązkowa pozycja na liście każdego szanującego się sadola, szkoda tylko że po Gdańsku opuściła już Polskę i jak na razie nie przewiduje się ponownej wizyty. Jak komuś się chce to niech skleci o tym jakiś osobny artykuł, bo nawet upublicznione fotki robią wrażenie gdyż na samej wystawie panuje ścisły zakaz fotografowania, choćby ze względu poszanowania denatów którzy za życia zgodzili się oddać ciało w ręce nauki.
Akurat nie wiem, czy o poszanowanie denatów tu chodzi, bo ten szwab handluje rzeźbami z nieboszczyków podobno plasterek za 1200 Euro, więc raczej wątpię, by chodziło o przyzwoitość
@HAL-9000
Pracuję na tej wystawie i została ona przedłużona do 27 października. Wystawa prawdopodobnie zostanie przeniesiona do Warszawy, ale nie jestem w 100% pewien. Podobna wystawa jest również w Krakowie i też będzie przeniesiona do innego miasta ale nie wiem do jakiego.
edit.
W regulaminie jest napisane, że nie można robić zdjęć
Pracuję na tej wystawie i została ona przedłużona do 27 października. Wystawa prawdopodobnie zostanie przeniesiona do Warszawy, ale nie jestem w 100% pewien. Podobna wystawa jest również w Krakowie i też będzie przeniesiona do innego miasta ale nie wiem do jakiego.
edit.
W regulaminie jest napisane, że nie można robić zdjęć
Raczej powinni to nazwać człowiekiem bez ciała... Człowiek to właśnie mózg i jego układ nerwowy, a reszta organów podtrzymuje go przy życiu.
Jestem psychologiem, specjalistą od terapii indywidualnej. W Twojej wypowiedzi widzę dużo złości do byłej żony. Chcesz o tym pogadać?
Cytat:
Kogoś żona puściła się z innym, a ten ktoś ma małego chuja..
Widzałem taką wystawę w Niemczech, dawno temu. Widok człowieka czy zwierzęcia, obdartego ze skóry, robi wrażenie - to kiedyś żyło, to jest w każdym z nas.
Prawdziwy sadol powinien zobaczyć muzeum anatomii w Collegium Medicum UJ. Wejście kosztuje grosze, a eksponaty są MOCNE.
No i cena jest niewspółmierna do Human Body Exhibition (30?zł kontra 5zł)
No i cena jest niewspółmierna do Human Body Exhibition (30?zł kontra 5zł)
No i to lubię, a nie pedofilów co proszą Boga o córkę do ruchania. Piwo!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów