📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
30 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
W Polsce harmonogram robót wygląda mniej więcej tak:
1. Przyjazd na miejsce.
2. Wybicie dziur w jezdni łomem.
3. Wrzucenie zimnej mieszanki mineralno-asfaltowej do powstałej powiększonej dziury.
4. Udeptywanie wzgórka za pomocą butów.
5. Powrót do centrali.
Czasami, ale nie zawsze pomiędzy etapem 2 a 3 usuwa się za pomocą szczotki wszelki syf z wnętrza dziury, ale osobiście widziałem takie zachowanie tylko raz. Po prostu nie opłaca się im robić dobrze, bo gdyby robili to dobrze, to nie mieliby pracy. Pozdrawiam panów z Bazy Rumiankowo z zarządu dróg wojewódzkich w Bydgoszczy, którzy w sposób arcyniedokładny próbują naprawiać drogi w mojej miejscowości. Kurwa, większego kurestwa nigdy nie widziałem. Co z tego, że mieli na samochodzie utwardzarkę, skoro nawet na sekundę jej nie użyli. Przydział paliwa na ten dzień pewnie poszedł do czyjegoś samochodu.
1. Przyjazd na miejsce.
2. Wybicie dziur w jezdni łomem.
3. Wrzucenie zimnej mieszanki mineralno-asfaltowej do powstałej powiększonej dziury.
4. Udeptywanie wzgórka za pomocą butów.
5. Powrót do centrali.
Czasami, ale nie zawsze pomiędzy etapem 2 a 3 usuwa się za pomocą szczotki wszelki syf z wnętrza dziury, ale osobiście widziałem takie zachowanie tylko raz. Po prostu nie opłaca się im robić dobrze, bo gdyby robili to dobrze, to nie mieliby pracy. Pozdrawiam panów z Bazy Rumiankowo z zarządu dróg wojewódzkich w Bydgoszczy, którzy w sposób arcyniedokładny próbują naprawiać drogi w mojej miejscowości. Kurwa, większego kurestwa nigdy nie widziałem. Co z tego, że mieli na samochodzie utwardzarkę, skoro nawet na sekundę jej nie użyli. Przydział paliwa na ten dzień pewnie poszedł do czyjegoś samochodu.
gddkia.gov.pl/userfiles/articles/p/prace-naukowo-badawcze-zrealizow_34... Prosze.
A tak w skrócie. To co widzicie na filmiku to poprostu mieszanka mineralno asfaltowa, nazywana asfaltem lanym (symbol MA - drobne frakcje kruszywa i bardzo mała zawartosc wolnych przestrzeni). Nic nadzwyczajnego, w Polsce również wykonują takie nawierzchnie, z całkiem dobrym skutkiem.
Pozdrawiam.
A tak w skrócie. To co widzicie na filmiku to poprostu mieszanka mineralno asfaltowa, nazywana asfaltem lanym (symbol MA - drobne frakcje kruszywa i bardzo mała zawartosc wolnych przestrzeni). Nic nadzwyczajnego, w Polsce również wykonują takie nawierzchnie, z całkiem dobrym skutkiem.
Pozdrawiam.
Po pierwsze w Polsce nie ma co się dziwić, że takie drogi mamy jak kładą asfalt na sam piach. Wszędzie indziej kładą pod spód asfaltu najpierw jeszcze z kilkadziesiąt centymetrów żwiru z kamyczkami, żeby to wszystko wzmocnić, albo płyty betonowe a tutaj w Polsce oczywiście żeby jak najwięcej dla siebie zagrabić tną po kosztach i ot mamy takie drogi.
Bzdura. Normalnie dają kamienie i żwir pod spód..
To u mnie z przebudowy drogi
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów