Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
-W latach 1919-1939 strona Polska kreowała obraz krwiożerczego i brutalnego Ukraińca, ciągle dochodziło do starć i animozji z czego korzystali bolszewicy prowokując tak Ukraińców jak i Polaków.
-Polski rząd nie pozwalał Ukraińcom Zachodniej Ukrainy na swobodne gospodarzenie i bogacenie się na swojej praojcowskiej ziemi, uciskał ciągłymi podatkami, narzucanymi powinnościami czy obowiązkami i stawiał przeszkody w nabywaniu ziemi.
-Ukraińcy nie mieli prawa uczyć się swojej mowy ojczystej nawet w szkołach podstawowych na swojej ziemi ojczystej gdzie stanowili większość. Ukraińcy nie mieli swobody wyznaniowej co do własnej religii. W 1938 roku Polacy zrujnowali prawie 180 ukraińskich świątyń na Chełmszczyźnie.
-Ukraińcy na Zachodniej Ukrainie nie byli dopuszczani do sprawowania władzy. Posady urzędowe obejmowali Polacy przyjezdni z centralnej i zachodniej Polski którzy nie tylko że nie rozumieli ukraińskiej mowy ale i panujących tu ukraińskich zwyczajów.
-Rząd polski na emigracji dał rozkaz Armii Krajowej która w podziemiu działała na okupowanych przez Niemców terenach Ukrainy Zachodniej żeby ta ciągle demonstrowała tam swoją obecność i nie dawała przyzwolenia podczas rozmów z UPA na prawo do tworzenia niezależnej Ukrainy.
I jak tu się nie dziwić, że niemcy z łatwością podburzyli bandytów do dokonania rzezi?
Polski rząd spierdolił na całej linii, bo Ukraińcy mimo pewnych różnic są najbardziej podobnym narodem do Polaków i nasza historia nie raz nie dwa się przeplata na dobre i na złe. Bardzo mnie cieszy, że nasz rząd interweniuje w sprawy Ukrainy, bo nawet jeśli nic się nie uda, to przynajmniej Ukraińcy będą mieć cieplejsze spojrzenie na nas
Na dodatek, uważam, że zamiast brudasów z Chujafryki czy innego Bliskiego Wzwodu, powinniśmy przyjmować tanią siłę roboczą z Ukrainy
Ale co tam, niech sobie dołączają. A nawet niech nasi ich namawiają! To będzie nasza zemsta za UPA
Ale o czym tu mówić, przecież wszyscy wiecie jak to w Polsce wyglądało, a tam będzie wyglądało to tak samo. Tylko, że Ukraina jest w o wiele gorszym stanie niż Polska kiedy dołączała do Unii. Ale nie wiem jaki to będzie miało wpływ na nich... zgubny czy bardzo zgubny.
Nie mam rzetelnego źródła informacji na temat relacji polsko-ukraińskich w okresie międzywojennym ale w czasie trwania rzeczypospolitej obojga narodów to nie "Polactwo" gnębiło biednych Ukraińców tylko
R U S I N I.
Tam nie było polskiej szlachty bo nikt nie dokonał wcześniej eksterminacji i wysiedleń Rusinów którzy tam zamieszkiwali. Za okres Polski szlacheckiej Ukraińcy mogliby mieć pretensje [jeśli już do kogoś] do Białorusinów.
Też znam dobry gif:
Hrodgar, ale bóldupisz strasznie a pierdooolisz jeszcze gorzej. Po pierwsze, Ukraina była ekspoatowana przez Rzeczpospolitą Obojga Narodów przez baardzo długi czas i kozackie powstania wynikały z brutalności z jaką Polactwo obchodziło się z Ukraińcami.
"Głupiś a głupiś". Przenoszenie dzisiejszego pojmowania narodu na wiek XVII jest idiotyzmem. W tamtych czasach na Ukrainie (geograficzna nazwa) mieszkali Rusini, którzy nie chcieli być chłopem, przywiązanym do ziemi., tylko wolnym kozakiem, któremu wszystko wolno. Bunty wynikały na zasadzie pan- chłop, a nie Polak- Ukrainiec.
HrodgarPotem, znacznie później, w czasie II RP Ukraińcy zaczęli być szykanowani i Polacy bardzo agresywnie mieszali się w sprawy Ukraińskie. Potem AK zaczęło się mieszać w sprawy Ukraińców i zaczęło się całe bandyckie UPA. Potem Polacy w ramach odwetu dokonywali równie brutalnych morderstw na Ukraińcach, ale nie na tych co do UPA należeli, a zwykłych szarych obywatelach, co tylko doprowadziło do eskalacji konfliktu i brutalności i zaczęło dochodzić do takiej skali rozpierdolu, że sam Stalin wydzielił kilkanaście dywizji żeby przeczyścić lasy i wyłapać grasujące bandy.
W czasie II RP, prześladowano tych Ukraińców, którzy negowali Państwo Polskie. Na Wołyniu było wiele wsi, w których wspólnie żyli Polacy i Ukraińcy, Polacy odwiedzili Ukraińców w czasie prawosławnych świąt, a Ukraińcy odwiedzali Polaków w czasie katolickich świąt, UPA natomiast mordowała Całe wioski, włącznie z Ukraińcami, bo byli przyjaciółmi Polaków.
Odnośnie Akcji Wisła, to już broszka Twego Mentora Stalina.
Jeśli naprawdę myślisz, że tak myślą Ukraińcy to w sumie nawet mi ciebie nie żal
W sumie, patrząc na poziom twojej ortografii to nawet nie wiem czemu się przejmujesz Polską, skoro masz w dupie polską gramatykę.
W "poszanowaniu" mam twoje zdanie.
Przypierdol się do ortografii oraz gramatyki moich wypowiedzi, to taka konstruktywna krytyka.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów