Nie moje, zaczerpnięte z Wykopu
Nie moje, zaczerpnięte z Wykopu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Teraz otwierając firmę na start musisz płacić tysiaka ZUSU i podatek dochodowy że o zmiennych humorach skarbówki nie wspomnę.
Gdyby było tak jak powinno być, to ludzie rzucili by w pizdu pracę u tego zjebanego chuja i sami rozpoczęli pracę na własny rachunek albo założyli by spółkę.
Widać pierdoło, że nigdy nie prowadziłeś, BA! nawet nie otworzyłeś swojej działalności.
Teraz skup się, to może czegoś się dowiesz i zmienisz swoje gówno warte życie.
ZUS przez pierwsze 2 lata masz ok 450zł/m-c - cała składkę zdrowotną (circa 270) odliczasz od podatku (nie od podstawy opodatkowania)
Dochodowy - płacisz dużo tylko jak zarobisz bardzo dużo. Przy rozsądnych kosztach, dochodowy przestaje być wielkim obciążeniem.
Humory skarbówki? Jak płacisz na czas i rażąco nie zaniżasz podatków do odprowadzenia, skarbówka palcem nie kiwnie.
Generacja gówno... małe debile które nawet nie wiedzą jak się wysłowić.
Widać pierdoło, że nigdy nie prowadziłeś, BA! nawet nie otworzyłeś swojej działalności.
Teraz skup się, to może czegoś się dowiesz i zmienisz swoje gówno warte życie.
ZUS przez pierwsze 2 lata masz ok 450zł/m-c - cała składkę zdrowotną (circa 270) odliczasz od podatku (nie od podstawy opodatkowania)
Dochodowy - płacisz dużo tylko jak zarobisz bardzo dużo. Przy rozsądnych kosztach, dochodowy przestaje być wielkim obciążeniem.
Humory skarbówki? Jak płacisz na czas i rażąco nie zaniżasz podatków do odprowadzenia, skarbówka palcem nie kiwnie.
Widać pedale żeś początkujący bizneśwsiur, ktoś kto prowadzi działalność długo lub kolejną nie może liczyć na ulgowy ZUS a jeśli chcesz zatrudnić żonę/dzieci/bliską rodzinę to płacisz za nich pełną stawkę nawet wtedy tłuku jeden gdy za siebie będziesz płacił obniżoną stawkę. Co do humorów skarbówki to miałem na myśli to że każdy US na prośbę podatnika wydaje własne interpretacje przepisów i w jednym może być "tak" a US w innym mieście zupełnie inaczej. Tak więc dalej pomykaj wielki biznesmenie tym swoim handlem obwoźnym sprzedając używane szmaty.
Co do humorów skarbówki to miałem na myśli to że każdy US na prośbę podatnika wydaje własne interpretacje przepisów i w jednym może być "tak" a US w innym mieście zupełnie inaczej. Tak więc dalej pomykaj wielki biznesmenie tym swoim handlem obwoźnym sprzedając używane szmaty.
Tu jest największy problem, bo może się zdarzyć, że osoba wydająca interpretację jest znajomym kogoś, kto Cię nie lubi i "dzięki" innej interpretacji to, na co pracowałeś całe lata pójdzie się jebać. Mało to przykładów z przeszłości? Ostatnio w końcu po długiej batalii któryś US przyznał, że lody to faktycznie nie napój :/ No kurwa... Ja też miałem sytuację podbramkową, bo usługi detektywistyczne chcieli na wyższą stawkę zinterpretować i musiałbym zaległy podatek płacić plus odsetki, na szczęście ktoś poszedł po rozum do głowy... Polskie prawo podatkowe i US to patologia najwyższych lotów. Idąc Łąkową w Gdańsku nie spotka się takiej patologii, jak w US.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów