Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Kurwa ja nie rozumiem ludzi. Nawet jak coś robię dla siebie w domu czy w garażu to w zależności od czynników szkodliwych zawsze używam gogli, nauszników, rękawic przeciwprzecieciowych czy maski przeciwpylowej. Nikt mi nie musi zwracać uwagi bo po prostu sam to robię bo cenie swoje zdrowie.
Chujowo było by stracić ok przy lutowaniu modelu...
Nie jestem w stanie ogarnąć jak bardzo Polacy srają na BHP i mają w dupie swoje zdrowie.
A pierdolenie. Nie gadaj że kurwa do łopaty też gogle zakładasz. Autor poprostu mial mega pecha, kopanie kilofem to nie cięcie diaksem.
Pracujesz w kamieniołomie? Serio pytam, bo jakoś mi nie przychodzi do głowy pomysł gdzie używa się kilofa
Odbywa karę?Krytykował rządy Zjednoczonej Prawicy,o 6:01 go zdjęli.
Na szczęście po 2 miesiącach wzrok wraca do normy.
Na szczęście? Chyba dzięki Panu Bogu.
Pracujesz w kamieniołomie? Serio pytam, bo jakoś mi nie przychodzi do głowy pomysł gdzie używa się kilofa
Na kopalni
Kurwa ja nie rozumiem ludzi. Nawet jak coś robię dla siebie w domu czy w garażu to w zależności od czynników szkodliwych zawsze używam gogli, nauszników, rękawic przeciwprzecieciowych czy maski przeciwpylowej. Nikt mi nie musi zwracać uwagi bo po prostu sam to robię bo cenie swoje zdrowie.
Nie jestem w stanie ogarnąć jak bardzo Polacy srają na BHP i mają w dupie swoje zdrowie.
Akurat nie pracowałem przy tym. Odprysk poleciał
Bo jesteś ciotą.
częściowo się zgadzam ale absurdy się zdażają. Inspektorma kazała ciąć kostkę piłą do betonu będąc ubranym w długie spodnie- ok długi rękaw???rękawice ochronne. nie wiem po co ale ok nauszniki -ok gogle ochronne ok kask ??droga między polami - ochrona przed srającymi ptakami? - w upale 30 stopni. pot leci na google, kask się spierdala na ręce pył osiada na goglach i dopiero wtedy można sobie zrobić kuku
Takie są polskie przepisy BHP. Kask na budowie obowiązuje wszędzie.
Długich spodni i koszul sam nie rozumiem bo taki wymysł jest tylko w Polsce. Dodatkowo tak naprawdę nigdzie u nas nie ma przepisu że nie można chodzic po budowie w krótkich gaciach czy podkoszulku...
Rękawic też nie czaje.
A pierdolenie. Nie gadaj że kurwa do łopaty też gogle zakładasz. Autor poprostu mial mega pecha, kopanie kilofem to nie cięcie diaksem.
Kopanie kilofem, praca młotkiem to są właśnie pracę przy których powinno stosować się okulary... Bo urazy oczy przez odpryski są powszechne.
Na kopalni
Akurat nie pracowałem przy tym. Odprysk poleciał
I w kopalni nie obowiązuje ochrona oczu?
I w kopalni nie obowiązuje ochrona oczu
Obowiązuje. Ale zastanów się, jeżeli nie musisz nie chodzisz w zajebanych od pyłu goglach w miejscu gdzie i tak widzisz na odległość huja.
Ale są sytuacje, gdy nawet gogle zawiodą.
Powrotu do zdrowia, spokojniejszej roboty.
Obowiązuje. Ale zastanów się, jeżeli nie musisz nie chodzisz w zajebanych od pyłu goglach w miejscu gdzie i tak widzisz na odległość huja.
No to mamy na zdjęciu przykład tego co nie musiał.
Że ochronnikami jest tak że możesz w nich dymac codziennie a jak ściągniesz na chwile żeby podrapać się po oku to właśnie wtedy dostaniesz odłamkiem.
To jest przykład, który pokazuje, że do większości prac z możliwymi urazami oczu (nawet nikłymi) należy ubrać gogle.
Ale są sytuacje, gdy nawet gogle zawiodą.
Powrotu do zdrowia, spokojniejszej roboty.
Gogle ochronne certyfikowane z poliwęglanu wytrzymują strzał że strzelby z nabojem srutowym.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów