Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (6) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:14
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:00
Urbex Opuszczona Słodownia EB
niron • 2015-06-15, 18:15
Pamiętacie piwo EB ? Które zresztą od jakiegoś czasu wraca do sklepów ? Poznajcie historię miejsca gdzie niegdyś je produkowano Obiekt, który kiedyś napędzał rozwój miasta, obecnie stoi opuszczony

Więcej zdjęć z budynku znajdziecie na naszej stronie albo FP do którego linku podać nie mogę ale zainteresowani na pewno znajdą
Sprawdź nasze inne eksploracje !
Pozdrawiam Opuszczone3city
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

🇬🇧  English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Support this website with a small donation

🇵🇱  Polska wersja
Hello guest,

We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.

Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay

Thank you for your support!

Donate
 already done / not interested
C................a 2015-06-15, 18:35
Hurra! za niedługo turboeksploracja domu sąsiada - opuszczonego od 10 minut bo poszedł po bułki jebany! i na jutubaaaa!

Śmieję - pasję macie super tylko róbcie to dla siebie a nie na YT.
Zgłoś
niron 2015-06-15, 18:44
Czemu Kolego uważasz że filmy tej tematyki nie powinny się znajdować na YT ? na jutubie jest miejsce dla wszystkich i dla różnej tematyki. Może kogoś to zainteresuje, ja osobiście lubię oglądać eksploracje innych ludzi.

A co do budynku to opuszczony już jest od bardzo dawna, niszczeje w oczach daje mu 2 lata i cały się zawali więc to ostatnie chwile aby go uwiecznić na filmie/zdjęciach.

Pozdrawiam
Zgłoś
c................t 2015-06-15, 21:15 1
Czóbaka napisał/a:

Hurra! za niedługo turboeksploracja domu sąsiada - opuszczonego od 10 minut bo poszedł po bułki jebany! i na jutubaaaa!
Śmieję - pasję macie super tylko róbcie to dla siebie a nie na YT.

Co ty chłopaku pieprzysz? Ty wiesz od kiedy nie ma "EB" na rynku? A to co teraz ma być czy już jest nie będzie miało z nim nic wspólnego?
Temat dobrze opisany, więc jeśli ciebie nie interesują takie tematy, po cholerę tu wchodzisz? Takie czepialstwo uprawiaj na głównej, gdzie z opisu i tagów niczego się nie dowiesz. Musisz puścić, żeby się przekonać, że to kolejne gówno jakiegoś gimbusa.
Zgłoś
D................7 2015-06-15, 21:36
Było cały czas na rynku tylko nie polskim (było produkowane wyłącznie na rynki zagraniczne).

Zaś co do smaku- spróbowałem po "powrocie" EB. Smakuje takim samym szczochem jak przed "zniknięciem" więc jeśli komuś smakowało to nie będzie zawiedziony.
Zgłoś
niron 2015-06-15, 22:13
Nie miałem jeszcze okazji próbować "nowego eb" Po samym Eb w budynku ostał się tylko duży logotyp na kominie
Zgłoś
c................t 2015-06-15, 23:43
Dexter37 napisał/a:

Było cały czas na rynku tylko nie polskim (było produkowane wyłącznie na rynki zagraniczne).

Zaś co do smaku- spróbowałem po "powrocie" EB. Smakuje takim samym szczochem jak przed "zniknięciem" więc jeśli komuś smakowało to nie będzie zawiedziony.

Ale nie tam produkowane, gdzie wcześniej. Po drugie, zadziwia mnie twoja logika. Wiesz, że to były szczyny i mimo wszystko kupiłeś te same szczyny. Coś mi tu masochizmem zalatuje.
Zgłoś
D................7 2015-06-16, 11:14
No i co, że nie tam?

No nie smakowało mi szczególnie EB ale czemu miał bym nie spróbować czegoś, co ostatnio piłem pewnie z 15 lat temu? Ciekawość zwyczajna.
Zgłoś
c................t 2015-06-16, 13:56
To trzeba było pić te przed 1998 rokiem. Ta data jest tu kluczowa.To było prawdziwe EB. To tak jakbyś napisał, że Kujawiak to wciąż Kujawiak. Czarny Specjal też ten sam.
Zgłoś
paradox- 2015-06-16, 15:56
Szczerze to powiem że wasze filmy, były by ok GDYBY ktoś próbował wyjaśnić co do czego a nie tylko muzyka w tle itd. Żadnego waszego odcinka nie obejrzałem dłużej niz 2-3 min, a inne filmiki Urbex odpalam i oglądam od początku do końca (np.; sietra)
Zgłoś
niron 2015-06-16, 16:33
paradox-, Wiem, kolejne nagrania będą z komentarzem ( jeszcze jedno niestety będzie z muzyką bo jest już nagrane i czeka na złożenie). Dzięki za komentarz
Zgłoś
o................n 2015-06-16, 18:56
Większość tych słynnych dobrych rzeczy, które rzekomo takie wspaniałe były, potem okazywały się kiepskim towarem, a na fakt, że "takie dobre było" składało się kilka czynników - bieda w sklepach i brak porównania z innymi markami, nostalgia, młodość. Czy to Frugo, czy to 10,5 czy lody Bambino.

Prawda jest taka, że wiele produktów z tamtych czasów upadła tylko dlatego, że nie wytrzymały otwartej konkurencji z lepszymi smakowo i jakościowo produktami (ot, choćby Frugo - pomarańczowe smakuje jak multiwitamina, a kosztuje 3 razy drożej za litr).
Zgłoś
c................t 2015-06-16, 19:16
EB wcale nie było tanie. Można było kupić wiele piw tańszych. 10, 5 weszło dużo później jeśli mnie pamięć nie myli. I było właśnie prekursorem obecnych sików. O jakiej biedzie w sklepach w 1998 roku ty piszesz? Sukces Frugo jak i EB to przede wszystkim dobra reklama, sprawne działania marketingowe. Co do twojego przykładu z Frugo i multiwitaminą. Kup najtańszego energetyka z dyskontu, schłodź go i nie poczujesz różnicy między nim a Red Bullem (wielokrotnie droższym). Mimo to są tacy, co tylko Red Bull. A to już jest zwykły snobizm. Takich przykładów można by mnożyć wiele.
Zgłoś
D................7 2015-06-16, 22:49
Cytat:

To trzeba było pić te przed 1998 rokiem. Ta data jest tu kluczowa.To było prawdziwe EB.

Jasne. A jak Ci powiem, że piłem przed 98 również to się pewnie dowiem, że ze złej szklanki, dlatego po prostu nie smakowało tak wspaniale. Albo, że miało 7,5st C zamiast 6,5. Albo milion innych. Prawda jest taka, że może i się zepsuło ale nigdy nie było dobre. Taki dzisiejszy Harnaś albo Tatra- po co mam je kupować, skoro tak samo tani żubr jest od nich o wiele lepszy?
Zgłoś
c................t 2015-06-17, 1:32
Ale dyskusja z tobą nie ma żadnego sensu. Mi przed 98 smakowało, później już nie. Była wyraźna zmiana w jakości. Wcześniej napisałeś, że piłeś to już po zmianie właściciela marki (2000 rok). Teraz twierdzisz, że wcześniej też piłeś. Czyli jednak masochizm, pić piwo które nie smakuje przez ponad 2 lata.
Po drugie widzę, że jesteś wybitnym fachowcem. Odróżniasz Żubra od Tatry. To ja za niski jestem na twe progi.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem