McMenel, jesteś żałosny... Twoje "argumenty" dotyczące Biblii opierały się albo na selektywnym wyborze cytatów z całkowitym pomijaniem samego dekalogu albo na tym że dotyczyły nie zasad, które obowiązują w Biblii, a jakiś historycznych wydarzeń w których Bóg sam wydawał rozporządzenia a gdy tego było mało to jeszcze rzucałeś przykładami kar śmierci za rzeczy które w religii zydowskiej "powinny" być karane. Nigdy nie podałeś przykładu który jasno wskazywał przyzwolenie na pospolity mord...
I nie kłam kurwa że przedstawiłeś prace naukowe Dawkinsa... Wszyscy możemy znaleźć jego bilbiografię... Jego ostatnia NAUKOWA praca pochodziła z lat 80-tych. Przypominam że naukowa praca z dziedziny biologii/biochemii/mieszanki obu, ma tylko dwie formy. Pierwsza to publikacja to "
research paper" w której przedstawia się wyniki jakiegoś konkretnego eksperymentu np. ekspresji, aktywności, lokalizacji białek z grupy kaspaz. Druga to "
review paper" i jest pracą przeglądową, która jest zbiorem paru research papers a jej zadaniem jest połączyć parę eksperymentów i wyników w jedno spójne zagadnienie np. połączenie opracowań szeregu rożnych kaspaz, które daje odpowiedź na to jak zachodzi proces apoptozy z udziałem tych białek.
Książki nie są publikacją naukową, czego dowodem jest to że prawie rok temu, ja i ludzie z mojego roku, pisząc swojego licencjata nie mogliśmy używać a potem w pisać do bibliografii za wielu książek jako źródła naszej teoretycznej wiedzy z danych zagadnień.
"
Lecz dam ci jeden dowód. Efekt Dopplera w badaniu czy daną gwiazdę obiega jakaś planeta."
Po prostu więcej nie znasz. I tak w ogóle nie jestem fizykiem ani matematykiem, więc co tutaj jest czysto matematycznego? Proszę o jakieś wyjaśnienie jak dla kogoś kto nie wie za wiele o tym.