18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
djoshin 2024-06-18, 15:29 9
Zgadza się ale tylko w sytuacji jeśli zrzeka się spadku po zmarłym.Przytulasz spadek przytulasz i kredyt po zmarłym.
Zgłoś
Ronoaro 2024-06-18, 15:56 5
Dlatego, teraz cwane banki jako zabezpieczenie kredytu hipotecznego żądają- ubezpieczenia na życie na kwotę kredytu- z wskazaniem banku jako beneficjenta. Widać dobrze wiedzą, że w przypadku śmierci kredytobiorcy są w dupie w Sądzie. Banki w Polsce należy jebać, jebać i jeszcze raz jebać.

Gallia est omnis divisa in partes tres
Quarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
Zgłoś
19WTJ89 2024-06-18, 16:35 1
djoshin napisał/a:

Zgadza się ale tylko w sytuacji jeśli zrzeka się spadku po zmarłym.Przytulasz spadek przytulasz i kredyt po zmarłym.

Ja ostatnio miałem sytuację że musiałem się zrzekać spadku i zadłużenia po mojego dziadka bratu którego ani ja ani moja mamuśka nigdy nie widzieliśmy , Wyszedł z domu i tyle go widziano mieszkał gdzies na Sląsku . Ogólnie teraz chyba coś tam się zmieniło i mnie już w tym momencie by to nie dotyczyło.
Zgłoś
420710247365 2024-06-18, 20:35 3
djoshin napisał/a:

Od 2015 dziedziczy się automatycznie z dobrodziejstwem inwentarza.
Zgłoś
Veni_Vidi 2024-06-18, 21:27
djoshin napisał/a:

420710247365 napisał/a:

Od 2015 dziedziczy się automatycznie z dobrodziejstwem inwentarza.

Jest to najnowszy wyrok sądu. Kredytów i długów się nie dziedziczy. Na filmie mówi to prawnik, specjalista prawa gospodarczego.
Zgłoś
donkapusta 2024-06-21, 21:00
Pytanie kto z kredytu skorzystał. Jeśli rodzina to dlaczego ma nie spłacać? Oczywiście nie w świetle prawa opisanym na filmie, ale moralnie?
Oczywiście nic nie jest czarnobiałe. Ale np. ktoś wziął kredyt, kupił dom/auto - umarł - kto te dobra dziedziczy? Jeśli rodzina to dlaczego ma nie spłacić kredytu?
Zgłoś
Veni_Vidi 2024-06-21, 23:17 1
donkapusta napisał/a:

Pytanie kto z kredytu skorzystał. Jeśli rodzina to dlaczego ma nie spłacać? Oczywiście nie w świetle prawa opisanym na filmie, ale moralnie?
Oczywiście nic nie jest czarnobiałe. Ale np. ktoś wziął kredyt, kupił dom/auto - umarł - kto te dobra dziedziczy? Jeśli rodzina to dlaczego ma nie spłacić kredytu?

Skoro kupiłeś dom, mieszkanie czy samochód na kredyt, to dlaczego zostawiasz to w spadku dla dzieci a nie dla banku? To bank pożyczył ci pieniądze nie dzieci. Moralnie powinieneś zachować się wobec banku nie rodziny...
Zgłoś
~Angel 2024-06-22, 9:43 3
Takie pierdololo bez nakreślenia całej sprawy są chuja warte.

Przyjmując spadek przyjmujesz go z całym inwentarzem bez możliwości odrzucenia sobie długów czy niespłaconych kredytów.

Wystarczy, że w przypadku z filmiku spadkobiercy dowiedzieli się od banku o śmierci spadkodawcy w chwili otrzymania wezwania do spłaty kredytu i zgodnie z prawem mają 6 mc na odrzucenie spadku ale już nie notarialnie (może znajdzie się notariusz który to podpisze ale obdzwoniłem kilkudziesięciu i każdy odsyłał do sądu) ale sądowo.

Sam miałem przypadek, gdzie teściowa nie utrzymuje kontaktu z rodziną od 20 lat i nie wiedziała o śmierci brata do momentu aż odezwał się bank i prawnik spółdzielni. Do spłaty ponad 40 tys. Okazało się że cała rodzina po kolei zrzekała się spadku i została tylko ona. Notariusze nie chcieli przeprowadzić odrzucenia spadku bo od śmierci minęło ponad 2 lata i mimo że spadkobierca ma 6 mc czasu na odrzucenie lub przyjęcie spadku od chwili dowiedzenia się o spadku to sprawa trafiła do sądu. 5 min na sali sadowej i spadek odrzucony - koszt papugi 1500 zł

Jeżeli jest kredyt hipoteczny czy docelowy na samochód to w akcie notarialnym nieruchomości na pierwszym miejscu jest bank a w dowodzie rejestracyjnym jest cesja na bank i nie ma szans zbyć obciążonej rzeczy i to bank zgodnie z prawem może w chwili niespłacania zająć i sprzedać obciążoną rzecz/nieruchomość.
Zgłoś
Veni_Vidi 2024-07-15, 15:35
W przyrodzie nic samo się nie dzieje...
Zgłoś
egdrg4t4tge 2024-08-27, 21:43
małżeństwo z materiału musiało mieć rozdzielność majątkową bo inaczej chyba lipa.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów