18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
BongMan 2013-02-16, 14:49 6
Pytanie do fanów i znawców Tolkiena. Dlaczego w Hobbicie trolle zamieniały się w kamień pod wpływem światła słonecznego, a we Władcy nie?

Nie zapomnij o grzebieniu, ty pierdolony jeleniu.
Fazi

Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
D................k 2013-02-16, 14:57 48
up
Te drugie chroniła moc Saurona.
Zgłoś
androgenius 2013-02-16, 16:54
Jakoś mnie ten cały hobbit nie grzeje, książka też niezbyt ciekawa. Spoko, że zrobili, nie przeszkadza mi to , ale władca znacznie lepszy. Obejrzałem jakieś 1,5h hobbita i wyjebałem do piekła bo nudny, książka nie jest nudna, ale jakaś taka chuj wie jaka i też do samego końca nie doczytałem. Pozostaje poczekać na 1080p i dać mu jeszcze jedną szansę.

Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, chujki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.
Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie kurwa chcieć.
Zgłoś
lukasboss85 2013-02-16, 17:06 9
Jeszcze 10-15 lat i aktorzy stana sie zbedni. Przy takim postepie komputerów to kwestia czasu jak nie rozróżnimy czy aktor jest prawdziwy czy stworzony przez grafików...
Zgłoś
Looken 2013-02-16, 17:08 3
@androgenius

Cóż, książka była pierwotnie bajką dla dzieci.

Mi się film ogromnie podobał, szkoda, że Władca nie mógł być wykonany przy użyciu technologii na tym poziomie. Pominąwszy 3D, chociaż i nie było aż tak uciążliwe.
Zgłoś
wudun 2013-02-16, 17:10 2
@androgenius Dziwię się ludziom twojego pokroju. Oglądasz jakiś syf który przypomina filmy kręcone pralką i jeszcze na takich podwalinach ocenę wystawiasz.
Tak na prawdę widziałeś ciemnie plamy na jasnym tle chyba że byli w jaskini to gówno widziałeś.
Zgłoś
maciekawski 2013-02-16, 17:28 1
Powiem tak... Po pokazanych tutaj fragmentach i tak dobitnie widać, że były tworzone komputerowo. W porównaniu do LOTRa cały film wydaje się momentami sztuczny, czasem aż za bardzo. Mnie jako fana Tolkiena lekko to razi. We "Władcy...", z tego co wiem, większość scen była kręcona w prawdziwych lokacjach, a nie studiu z zielonymi tłami. Dlatego osobiście uznaję trylogię za większe (chyba tak to się pisze) dzieło sztuki filmowej niż dopiero co powstającego "Hobbita"

Ten, któremu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła.
Zgłoś
zakhintos 2013-02-16, 17:49 3
@BongMan we Władcy Pierścieni przed armią Saurona zawsze podążały chmury zasłaniające słońce. Choć w filmie nie jest to powiedziane, to można zobaczyć, że np. w trakcie bitwy na polach Pelennoru nie widać słońca. W książce natomiast jest napisane, że Sauron chroni swoją armię wysyłając przed nią chmury.
Zgłoś
good_weed 2013-02-16, 17:53
kurwa a ja myślałem że to wydarzyło się naprawde....
Zgłoś
androgenius 2013-02-16, 17:59
wudun napisał/a:

@androgenius Dziwię się ludziom twojego pokroju. Oglądasz jakiś syf który przypomina filmy kręcone pralką i jeszcze na takich podwalinach ocenę wystawiasz.
Tak na prawdę widziałeś ciemnie plamy na jasnym tle chyba że byli w jaskini to gówno widziałeś.

Myślisz, że gbyby wersja była całkowicie nieoglądalna to siedziałbym półtorej godziny i oglądał? Jebnij się w łeb. Nie przeszkadza mi jakość, problemem jest treść. Film zwyczajnie nudny. Poczekam na fullHD i może jeszcze raz się przymierzę. Będę oglądał od momentu, w którym skończyłem bo nie chce mi się znowu nudzić półtorej godziny. Film uznalem za nudny a ty się dojebałeś, że niby przez jakość. Co ma chuju jakość obrazu do treści filmu? A jak tak cię boli moja ocena to albo załatw mi lepszą wersję niż obecnie dostępna bądź daj na bilet do kina, albo wypierdalaj. Twój wybór. Pewnie w kinie jest ciekawszy niż w domu, prawda?

Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, chujki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.
Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie kurwa chcieć.
Zgłoś
bania88 2013-02-16, 18:06 1
Te pierwsze to mnie rozjebalo. No juz nawet aktorzy razem nie graja... to juz do huja nie podobne.
Zgłoś
ArkaSzatana 2013-02-16, 18:08
@zakhintos - w filmie też jest wspomniane. W "Powrocie Króla" gdy Pippin z Gandalfem są w Minas Tirith, po rozmowie z Denethorem
Zgłoś
Brzydkii 2013-02-16, 18:30
Pierwsza część nudna. Ale Bitwa Pięciu Armii pewnie urwie suty.
Zgłoś
Ronoaro 2013-02-16, 18:42 3
Pierwsza część jest bardzo dobra, wycisneła wszystko co się dało z materiału na podstawie którego powstaje. Ludzie zrozumcie, na podstawie bajki dla dzieci nie dało zrobić się nic bardziej epickiego, sama koncepcja by wydać parę grubych worków zielonego hajsu na przygodę trzynastu małych zarośniętych ludzików + jeden mały niezarośnięty + jeden duży zarośnięty była w chuj karkołomna.

Gallia est omnis divisa in partes tres
Quarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów