odpalanie lokomotywy ze spychu Oczywiście, Rosja
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:49
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-12-22, 17:47
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@SQT Nie każda lokomotywa spalinowa, a raczej, spalinowóz, działa na zasadzie: (bardzo uproszczony schemat przepływu energii) olej napędowy -> silnik wysokoprężny -> generator -> silniki elektryczne -> koła (co jest najbardziej ekonomicznym rozwiązaniem zastosowania silnika spalinowego w lokomotywie, ponieważ pracuje on wtedy przez większość czasu w granicach momentu obrotowego), są także konstrukcje podobne do tych stosowanych często w samochodach: olej napędowy -> silnik wysokoprężny -> przekładnia (mechaniczna lub hydrauliczna) -> koła. Przykładem takiego spalinowozu jest na przyklad SM03. Opisując to zagadnienie pominąłem silniki innie niż wysokoprężne, ponieważ innego rodzaju napędy są bardzo rzadko stosowane, stanowią praktycznie margines czynnego taboru.
a ja myślałem że spych będzie ciągnął lokomotywę
Loka na popych sie nie da odpalic a zwlaszcza skody typu s200 jaka jest na filmiku pozdrawiam Pomocnik maszynisty
Cytat:
I mi jeszcze powiesz że moc silnika spalinowego w faradach mierzysz?
Patrz post JamalBG
@The3bola, co innego że się nie da loka odpalić w taki sposób (chociaż, nie byłbym tego taki pewien, może po dobrym podgrzaniu i zastosowaniu silnego holownika byłaby taka możliwość, nie miałem zbyt dużej styczności z sm03 więc nie mogę zbyt dużo powiedzieć w tym temacie, ale z tego co pamiętam z technikum, jest to lokomotywa o bardzo małej masie) a tym bardziej s200, a co innego sam fakt istnienia spalinowozów z przekładnia inną niż elektryczną.
Nie ma co się śmiać to jest piękno prostej konstrukcji. Jakaś Francuska czy Japońska lokomotywa na pewno by tak nie odpaliła i trzeba by wzywać armię inżynierów i informatyków a tu proszę, paru chłopa i odpaliła.
kurwa, zobacz ilu znawców lokomotyw i poprawnej pisowni się znalazło
Zgadzam się z tym co napisałeś JamalBG. Jednak bardziej miałem na myśli ten konkretny model lokomotywy bo to zdaje się jest S200.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów