18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Wałęsa
Vis_PL • 2016-02-21, 19:40
Czerwiec 1992 roku, godzina 22:00, dom Lecha i Danuty Wałęsa.

-No Danuśka to ja wychodzę.
-A dokąd to o tej godzinie!?
-Przecież mówiłem Ci że mam nocną zmianę.

A chuj w dupę wszystkim!
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Lech1111 2016-02-21, 19:54 6
3/4 sadistica nie skojarzy, piwo
Zgłoś
Toczefele 2016-02-21, 20:09
Wykop effect
Zgłoś
KrisCFC 2016-02-21, 20:13 4
Lech1111 napisał/a:

3/4 sadistica nie skojarzy, piwo

a ta 1/4 da piwo na zasadzie "niech myślą, że rozumiem".

Przybyłem, zobaczyłem i oczom nie wierzę.
Zgłoś
Kaczorowy 2016-02-21, 20:19 3
No i ni chuja nie dam bo mnie źle zaszufladkujecie !
Zgłoś
sadofagot 2016-02-21, 20:32
Oho, na studiach polecili film "Nocna zmiana"?
Zgłoś
zajac1190 2016-02-21, 21:13
Nie kumam ale brawo uśmiałem się he he he

H.w.d.p.i.a
Zgłoś
Lech1111 2016-02-21, 22:13 1
Głosowania po nocach, tak samo jak teraźniejszej władzy. Resztę sobie doczytaj
Zgłoś
p0lybius 2016-02-21, 22:17 5
Ja kilka lat temu pisałem olimpiadę ogólnokrajową z WOSu w ogólniaku, to był akurat etap wojewódzki - następnie miał być finał w warszawie i wizyta u prezydenta w nagrodę. I jedno z zadań było uzupełnić luki w tekście na podstawie własnej wiedzy. A był to zapis rozmowy u Leszka w gabinecie, scenka właśnie z "Nocnej Zmiany". Było też napisać uczestników tej rozmowy i kontekst ich wypowiedzi. To była ta scenka gdzie był np Tusk i tekst "Panowie, policzmy głosy!" albo Leszek i "musimy zablokować tych ludzi, tak, zeby jutro nie weszli do gabinetu! Natychmiast, już!".

Co jak co, ale na takim poziomie, takiego konkursu to odważni musieli być układający pytania. Jakby to kto z władzy zobaczył to pewnie by ze stołków polecieli. W każdym razie beka, bo rzadko kiedy takie kwiatuszki można spotkać w trakcie edukacji.
Zgłoś
mregal 2016-02-21, 22:19 5
Warto zobaczyc jak nie wiele brakowało

Film Nocna Zmiana
Zgłoś
kamuha 2016-02-21, 22:28 13
w skrócie opisuję czego dotyczy żart:

"Nocna zmiana czyli lewy czerwcowy"- film dokumentalny o przewrocie zorganizowanym w 1992r przez ówczesnego prezydenta L. Wałęsę. Rząd pod kierownictwem premiera Jana Olszewskiego został w nocy obalony siłą przez Wałęsę po tym jak Olszewski próbował przeprowadzić lustrację ( dla niewtajemniczonych. Lustracja to procedura przeglądu i weryfikacji, w tym wypadku miała na celu analizę akt IPN i odsunięcie od władzy oraz stanowisk urzędniczych osób które miały styczność z agenturą państwową w poprzednich latach.

Na filmie widać że podczas przeprowadzenia zamach stanu którego prowodyrem był Wałęsa przy stole siedzieli również m.in. młody Donald Tusk, Niesiołowski czy Waldemar Pawlak.

Po tym wydarzeniu z archimum IPN zniknęła znaczna ilość akt w tym także Wałęsy. Można jedynie zaznaczyć że w latach 90tych Czechy przeprowadziły lustrację dzięki czemu cały ten bajzel u nich nie ciągnie się już tak jak u nas ( w Czechach lustracja mówił że osoby które były związane z aparatem wywiadu dostały zakaz pełnienia funkcji państwowych na okres 10 lat. To wystarczyło).
Zgłoś
Vis_PL 2016-02-22, 9:11 3
Nie wierzę że ten żart musi być tłumaczony...

A chuj w dupę wszystkim!
Zgłoś
crackit 2016-02-22, 20:00 1
@op "Wałęsy" nazwiska w języku polskim się odmienia tumanie!
Zgłoś
thoruus 2016-02-22, 20:23
Vis_PL: to było 24 lata temu, ówczesne dzieci mają już własne dzieci. A w szkole tego nie uczą.
Zgłoś
szaibos 2016-02-23, 20:23 1
1992 Walesa byl prezydentem,1989 Byl koniec SB i UB.
Troche history Zjebie przy wymyslaniu kawalow.

o czym tu gadać trzeba napier...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów