Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Stul faken piździoche, może polskie "białe" dresy to kierują się kodeksem rycerskim? Skopać w 10, okraść, oddać mocz.
a żeby ktos ci kiedys skopał twoja faken pizdzioche jak bedziesz lezał, umysłowy impotencie
PS nawet w Pride można kopać po głowie a tam już obowiązuję pewne zasady, polecam obejrzeć Wanderleja w akcji :
pride nie istnieje, ale pewnie tego nie wiesz
Bla, bla bla up@ all pierdolicie jak jakieś cioty. Oczywiście, że można kopać po głowie, nie mówię to o "walce" 10 na 1 ale jeden na jeden jak najbardziej
Dawno głupszej rzeczy nie czytałem nie mam zamiaru tłumaczyć dlaczego bo zapewne i tak nie zrozumiesz... resztę Twego posta usuń dla własnego dobra , bo pierdolisz takie farmazony, że aż zęby bolą. (które byś mi wybił i ręce połamał jakbyśmy się bili:D)
@up po bardzo silnym bodźcu działającym na zakończenia aksonów komórek nerwowych, występuje skurcz tężcowy niezupełny (no nie zawsze oczywiście) i wywołuje takie o to drgaweczki z tego co pamiętam z biologicznych podstaw zachowań. Ale ręki sobie uciąć nie dam ;p Jest piwo!
Szkoda, że byś nie dał sobie łapy uciąć, bo byś ją stracił. Ja osobiście bym z chęcią Ci ją uciął.
Aksony nie odbierają wrażeń nerwowych(!), bo są zakończeniami. Początek przewodzenia "prądu" w neuronie ma miejsce w dendrytach, a jak większość wie, na początku jest początek, a później koniec. Tak więc przewodzenie w neuronie jest zawsze od dendrytów do aksonu. Jednokierunkowe.
Na podstawowym poziomie możesz sięgnąć po niezwykle niedostępną i drogą wikipedię:
pl.wikipedia.org/wiki/Neuron
Tutaj zapewne doszło do drgawek po urazie, w wyniku zaburzenia czynności neuronów w mózgu.
W sumie to aż żal, że Twój post jest na głównej...
Z chęcią bym Ci kilka piw odebrał.
Dodam tylko ,ze przy łączeniu szczęki z czaszką istnieje połączenie które przy mocnym uderzeniu powodują zwyczajnie nokaut któremu często towarzyszą takie odrętwienia.
Mogłeś nic nie dodawać.
Jak wiele osób mylisz szczękę (maxilla) z żuchwą (mandibula).
Znów w ruch oklepana wicia:
pl.wikipedia.org/wiki/Czaszka
Formalnie rzecz biorąc to też i żuchwa, i szczęka są kośćmi czaszki, więc nie wiem gdzie to połączenie ma być... Podejrzewam, że chodziło Ci o staw skroniowo-żuchwowy, no ale nic w Twojej wypowiedzi na to nie wskazuje.
Aczkolwiek, jeżeli przyjąć moją interpretację Twoich wypocin, to masz rację. Są trzy takie charakterystyczne miejsca na głowie, gdzie po uderzeniu są często nokauty:
-uderzenie w żuchwę i przeniesienie siły ciosu na staw skroniowo-żuchwowy
-skroń w okolicy łączenia z kością klinową po bocznej stronie czaski
-oraz skroń w okolicy otworu słuchowego zewnętrznego.
Ktoś kiedyś sugerował, że chodzi o błędnik, który (jest strukturą w bardzo bliskim sąsiedztwie tych trzech punktów) jest wrażliwy na zaburzenia, ale koncepcja wydaje się być naciągana, bo nikt nie traci przytomności z powodu uszkodzeń/zaburzeń funkcjonowania błędnika. Co innego z zawrotami głowy i to jest bardziej uzasadnione...
Pozdrawiam Debili.
Pindol mi urósł spory, ale sam wiesz, że czytanie debilizmów (a tym bardziej znajdowanie ich na głównej) jest z deka denerwujące. Nie lubię też osób jak wymądrzają się, choć prezentują w swoich wypowiedziach wiele błędów merytorycznych. Tak powstają głupkowate teorie, które najlepsze przedstawiają chociażby pacjenci, np. że nikotyna jest niezbędna do życia (pomylone z kwasem nikotynowym witaminą B3). Dużo już głupoty się szerzyło od procederów jakie przedstawiasz, więc jak nie wiesz do końca to sprawdź, a jak "Traczyka sprzedałeś" to nie pisz.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów