Mamy tu przykład jak działa straż miejska w małych gminach, ogólnie autor nakręcił więcej takich filmików pokazujących bezsens istnienia straży miejskiej w jego gminie, a jej zadanie jest nabijanie budżetu przez fotoradary przez nie do końca wykwalifikowany personel. Jeżeli będzie zainteresowanie ową produkcją wrzucę więcej.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up
a już sam fakt, ze takie kurwy opierdalają ludzi z pieniędzy, nie jest sadystyczny?
a już sam fakt, ze takie kurwy opierdalają ludzi z pieniędzy, nie jest sadystyczny?
Jak co robi? Cymbał jeździ za Twoją kasę, z radarem którego nie jesteś w stanie kupić, w samochodzie, gdzie za przeróbki można kupić małe auto fabryczne. Mundur ma, świadczenia służb mundurowych ma. Za to wszystko zapłaciłeś po to, żebyś mógł nadal płacić. Bo to żadne działania prewencyjne, tylko napierdalanie kasy do budżetu. 52 Dębiec - Powiedz. Se posłuchaj. Ja nie jaram ale cała reszta Ci powie o co chodzi.
Sąsiad dostał kiedyś mandat za parkowanie na chodniku. Wziął ze sobą mandat poszedł na straż miejską zapytał się kto mu go wypisał. Zgłosił się tam jakiś ważniak i kazał mu wziąć metrówkę i poszli pod samochód. Kazał mu zmierzyć szerokość chodnika z zaparkowanym samochodem potem mu kazał sobie ten mandat w dupę wsadzić. Odl. szerokość wynosiła 0,5 metra wolnego nie zastawionego chodnika czyli tyle ile jest dopuszczalne i nie podlega karze. I pomyśleć że w straży pracują tacy ludzie.
Straż miejska to jest nic innego jak "bojówka" urzędu miejskiego i skarbowego w danym mieście. Jej obowiązkiem jest zdzieranie kasy a nie pilnowanie porządku publicznego.
Straż miejska to jest nic innego jak "bojówka" urzędu miejskiego i skarbowego w danym mieście. Jej obowiązkiem jest zdzieranie kasy a nie pilnowanie porządku publicznego.
@Szeryfian, zajebałeś faila bo odległość pozostawiona dla pieszych wynosi 1,5 m.
@ Szeryfian
mam nadzieje że ty i twój kolega nie mają już prawa jazdy
art. 47 prawa o ruchu drogowym z 20.06.1997 (Dz. U. 58 z 2003r. poz. 515 - tekst jednolity)
- szerokość pozostawionego dla pieszych chodnika nie utrudnia im ruchu i jest nie mniejsza niż 1,5 m
mam nadzieje że ty i twój kolega nie mają już prawa jazdy
art. 47 prawa o ruchu drogowym z 20.06.1997 (Dz. U. 58 z 2003r. poz. 515 - tekst jednolity)
- szerokość pozostawionego dla pieszych chodnika nie utrudnia im ruchu i jest nie mniejsza niż 1,5 m
To akurat nie jest gmina Sulechów, choć Pan Emil - a to chyba jego filmik - faktycznie największą sławę zyskał za pracę w słusznej sprawie właśnie w powyższej.
Az miło popatrzeć jak służby mundurowe wykonują nienagannie swoje obowiązki Browarek leci
quartz75 napisał/a:
Cymbał jeździ za Twoją kasę
Śmiem twierdzić,że "jeździ" to pojęcie względne Jestem w trakcie robienia prawa jazdy i kiedy obok pewnego lodowiska miałem jazdy po łuku, to miejscy spokojnie sobie zajeżdżali za lodowisko i szli w kimę
Cytat:
Walka ze strażą miejską w gminie sulechów.
Nie żebym się czepiał, ale to nie jest gmina Sulechów (woj. lubuskie). Akurat ten filmik pokazuje działania SM chyba gdzieś w zachodniopomorskim.
Aczkolwiek autorem nagrania zdaje się jest p. Emil, o którym było dosyć głośno z półtora roku temu, kiedy to właśnie w swoich filmikach ukazywał praktyki "straży biznesowej" na terenie lubuskiego.
Chyba nawet na Sadisticu parę jego materiałów się znalazło swego czasu
Pozdrawiam.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów