Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:40
Halman2 2024-04-18, 22:58
Ale co to jest?
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2024-04-18, 23:03 30
Halman2 napisał/a:

Ale co to jest?

Cewnik halmana??
Zgłoś
Yolanda 2024-04-18, 23:19 10
Halman2 napisał/a:

Ale co to jest?

Nie znasz z dzieciństwa, soków z woreczka?
Zgłoś
R................N 2024-04-18, 23:22 3
aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:

Cewnik halmana??

Nie, to jego bidon, z plecaka mu wypadł gdy jechał windą.
Zgłoś
b................u 2024-04-19, 0:46 3
Jak się szybko zerwie plaster to mniej boli. Może z cewnikiem jest tak samo
Zgłoś
Z................w 2024-04-19, 2:47
Tu same z cewnikiem chyba bo kto by to skojarzył

wyłaźcie z piwnic
Zgłoś
lacrimal 2024-04-19, 6:33 1
Co za gówno - do śmieci z tym.
Zgłoś
K................a 2024-04-19, 8:23 6
lacrimal napisał/a:

Co za gówno - do śmieci z tym.

Też tak mówiłem jak się urodziłeś.

~Tata
Zgłoś
Janko 2024-04-19, 8:47
Jebać to
Zgłoś
mazga50 2024-04-19, 9:58 7
Miałem operację pod pełną narkozą. Wyjmowanie cewnika jest bezbolesne, ale masz wrażenie, że oddajesz mocz, gdy piguła ci wyciąga rurkę. Najtrudniejsze później jest zmuszenie się do pierwszego sikania, przy czym nie jest to tylko blokada psychiczna, a raczej fizjologiczna. Są przypadki, gdy pacjenta trzeba ponownie zacewnikować, bo nie może się odcedzić do kaczki, a pęcherz ciśnie..
Pomaga... włożenie dłoni pacjenta do letniej wody i zostawienie pacjenta samego (z kaczką, a najlepiej dwiema). Tylko do letniej, a nie do wrzątku, bo się posra z bólu przy okazji.
Zgłoś
takisobie2 2024-04-19, 10:31 11
Bo ja wiem czy takie bezbolesne? Miałem cewnik po operacji nerki, ale kacze syny ustawili mi łózko z dupy strony czyli miałem wstawać z pociętej strony. Któregoś razu sobie przydepnąłem rurkę. Ból jak diabli. Cewnik sie gdzieś zablokował i nie odciągał moczu. Zanim się ubłagałem zeby to sprawdzili, to juz chciałem sam sobie go do reszty wyjąć., ale raczej bym nie wyjął, bo na końcu był mały balonik, i sie jebany zaklinował .Juz wiem jak czuli się skazańcy, którym zawiązywali kutasa sznurkiem i poili az im mocz nery rozjebał. Ból jak uj. U mnie tez nie skonczyło się to zbyt dobrze. Przydepnięta rurka zaklinowała cewnik, ktory szarpnął za moczowód. Ten z kolei za nerkę, która była pocięta i szwy puściły. Oczywiście masywny krwotok i ledwo z tego wyszedłem. Nie wiem jakim cudem, bo od lekarza na do widzenia usłyszałem, ze za wielkich szans to nie mam. Oczywiście będą jakby co walczyc do końca, ale szanse, ze przezyję kolejna operację sa bliskie zeru Zakaz ruchu, końkie dawko na krzepliwość krwi i usg co kilka minut . Hemoglobina 5,2 gdyby spadła do 5 to transfuzja i pomodlic do krzyzyka . Gdyby doszło do ponownego otwarcia to musieli by wyjebać wszystko to co chcieli wcześnie uratować., ale tez usłyszałem, ze pewnie im zejde na stole. Tak więc...Najgorszemu wrogowi tego nie zyczę Drodzy Sadole i Sadolki po operacjach uwazajcie jak nózki stawiacie, bo mozecie się niechcący wylogować
Zgłoś
SkoPio1 2024-04-19, 11:33
Zbysław napisał/a:

bo kto by to skojarzył

Normalni? Wykształceni? Oczytani?
Jakoś tak.
Zgłoś
sarglin 2024-04-19, 12:14 4
To co widać na zdjęciu nie bolało wcale, worek od cewnika jak i nefrostomii jest podłączany poprzez złączkę na wcisk,
tu pacjent został z dyndającą rurką i nic poza tym... taki worek należy wymieniać na nowy co 2-3 dni bo inaczej grozi to zakażeniem więc "rozpięcie" zestawi to zwykła czynność.
Zgłoś
panar3 2024-04-19, 12:41 2
sarglin napisał/a:

To co widać na zdjęciu nie bolało wcale, worek od cewnika jak i nefrostomii jest podłączany poprzez złączkę na wcisk,
tu pacjent został z dyndającą rurką i nic poza tym... taki worek należy wymieniać na nowy co 2-3 dni bo inaczej grozi to zakażeniem więc "rozpięcie" zestawi to zwykła czynność.

No nareszcie normalny komentarz. Cewnik da się wyrwać ale chyba razem z kutasem, bo na końcu ma dmuchany balonik w celu blokady w pęcherzu. Da się natomiast odłączyć worek na mocz. Zuch!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem