📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:06
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Niech się cieszy - teraz może przejechać powodzie Bitexem bez podnośnika albo wjeżdżania na kanał!
"Większy ma pierwszeństwo" ma tyle wspólnego z przyczyną tego wypadku, co "walka o praworządność" z motywacją koalicji lewactwa w dochodzeniu do władzy.
e555 napisał/a:
"Większy ma pierwszeństwo" ma tyle wspólnego z przyczyną tego wypadku, co "walka o praworządność" z motywacją koalicji lewactwa w dochodzeniu do władzy.
Ma więcej wspólnego niż Ty ze znajomością przepisów nie wspominając o poruszaniu się pojazdami
Duczki1234 napisał/a:
Ma więcej wspólnego niż Ty ze znajomością przepisów nie wspominając o poruszaniu się pojazdami
Pomijając zupełnie bezsensowny atak ad personam , Twoim zdaniem przyczyną wypadku było "wymuszenie pierwszeństwa" przez autobus??? Bo do takich sytuacji odnosi się właśnie powiedzenie "większy ma pierwszeństwo".
Nie możesz tam parkować
A więc w taki sposób samochody znajdują się w takich dziwnych pozycjach i miejscach typu ściana budynku na wysokości 5 metrów
Duczki1234 napisał/a:
Ja tam z przepisami nie jestem za pan brat, bo uważam, że zasady są dla głupich ludzi, ale czy osobówka nie skręcała w prawo ze skrajnego lewego, przecinając 2 pasy? Czy nie powinna skręcać w prawo z prawego?
Gdyby to była bmwica to trolejbus niw miał by szansa
Duczki1234 napisał/a:
"Większy ma pierwszeństwo" to nie kwestia przepisów tylko fizyki i zdrowego rozsądku. Kilkadziesiąt lub kilkaset ton nie zatrzymuje się ot tak w miejscu.
Między innymi dlatego pociągi i tramwaje nie ustępują pierwszeństwa właściwie niczemu i to ty masz uważać żeby się pod nie nie wpakować, a nie na odwrót - poza oczywistościami jak kierujący ruchem policjant sygnalizacja świetlna, znaki i nieliczne wyjątki.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów